Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

 

Roosje

RoosjeHoipipeloi, ik ben Roosje, een dame waar pit in zit 💪

Een aantal maanden geleden kwam ik ernstig vermagerd en verzwakt in mijn pleeggezin terecht en hoefde alleen Ik maar even aan te sterken….dachten ze…

Het liep een beetje anders, dat aansterken lukte in eerste instantie niet zo. Na een lange tijd zonder eten buiten doorgebracht te hebben ging mijn lijfje in staking, ik had helemaal geen honger meer en heb zelfs een tijdje helemaal geweigerd om zelf te eten. Maar na een tijdje dwangvoeren met eetlustopwekkers door het dwangvoer ging het gelukkig steeds beter. Ik heb in die periode ook een bloedonderzoek gehad waar geen problemen uit kwamen,  mijn nierwaardes waren alleen een beetje een de lage kant. Mijn urine moest dus nog wel even nagekeken worden want misschien kon ik niet concentreren en had ik daar ondersteunende medicatie voor nodig.

Nou, urine opvangen werd dus een echte uitdaging voor mijn pleegvrouwtje want ik kan lekker heel lang mijn plas ophouden als mijn pittige eigenwijsheid om de hoek komt kijken, haha!

Maar het is haar eindelijk gelukt hoor, ze heeft een vers plasje van me te pakken gekregen binnen openingstijden van de dierenartsenpraktijk…zo, dacht ze, even voor de vorm dat plasje na laten kijken, komt toch niks bijzonders uit…Nou, echt wel! Tot haar grote schrik zat er bloed en struviet in mijn plasje, ojee, best wel een klein drama als ze je willen plaatsen en je toch al een eigenwijs, pittig tantetje bent en er ook nog eens 5 kittens bij het pleeggezin rond rennen die absoluut geen blaasgruisdieetvoer mogen eten 🙄

Normaal gesproken zouden ze eerst zorgen dat mijn struvietjes helemaal opgelost zijn voor ze mij plaatsen maar nu gaan ze toch proberen om mij versneld te plaatsen omdat dat beter voor mijn welzijn is . Het kan namelijk heel goed dat ik gruis heb doordat ik stress heb van de andere katten in het pleeggezin,  ik vind andere poezen niet zo heel gezellig zeg maar, een stoere kater vind ik nog wel te pruimen dus wellicht is er ergens een blaasgruiskater op zoek naar een vriendin die gewoon mee kan eten van zijn dieetvoer?

Ik kan ook als enige kat in huis gelukkig worden hoor, als je me maar op tijd aandacht geeft en een plekje op je schoot hebt voor me, ik lig heel graag op schoot 😁

Zoals  eerder gezegd ben ik wel een pittig poesje, als ik iets niet wil dan wil ik het ook echt niet, ga je me dan dwingen…tsja, dan laat ik merken dat ik boos ben, ik kan heueueul boos kijken en vreselijk mopperen. Pleegvrouwtje schrok daar eerst wel van maar weet nu hoe ze dan met me om moet gaan, gewoon met een beetje humor en een ferme greep zeg maar, en vooral niet bang zijn, pfffffttt 😹

Ik kan verder prima met de blafsnuiten van het pleeggezin overweg en ook met de 10 jarige kleinzoon, ook bij hem kruip ik op schoot. Hele jonge kinderen zijn misschien niet zo’n succes omdat ik soms dus wat onvoorspelbaar kan reageren.

Je moet me wel op het juiste dieet zetten als je me adopteert, dat voer is wel wat duurder maar aangezien je er minder van hoeft te voeren valt het uiteindelijk wel mee met de onkosten. Pleegvrouwtje probeert nu noodgedwongen op een alternatieve manier mijn urine te verzuren maar ze hoopt echt dat ik snel een liefdevol en veilig plekje krijg bij iemand die me verder gaat helpen om weer zonder pijn te kunnen plassen.

Oh ja, ik ben 1 a 2 jaar jong en nog hartstikke speels, flodder graag met water, zit dus graag in de gootsteen en ik ben inmiddels ook gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij mij een kans geven ? Mail dan snel naar de stichting voor een date, ik wacht op je…Ik verblijf nu in de woonplaats Dieren.
mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Dizzy

DizzyHallo ik ben dizzy geboren op 01-05-2019 . Ik ben een kater, maar heb mijn knikkers al ingeleverd bij dokter tante Judith. Ik ben een echte spring in het veld mijn pleegvrouwtje heeft haar handen vol aan mij.

Ik ben heel actief, spelen, springen, stoeien met mijn broertjes en kattenkwaad uithalen doe ik maar wat graag. Ik ben ook hele nieuwsgierig en stop mijn snuitje graag overal letterlijk in.
Ook ben ik dol op knuffelen met pleegvrouwtje, heerlijk vind ik dat.
Als er andere mensensnuiten binnen komen vind ik dat wel altijd even spannend, ik ben die kat uit de boom kijker, die vast veel mensen wel kennen.
Hou er dus rekening mee dat ik eerst moet wennen als ik bij jou ga wonen, ik zal niet direct op je schoot klimmen om te knuffelen.
Maar als je mij de tijd geeft, kunnen we de beste vriendjes worden.

Ik zoek een gouden mand waar al een speels soortgenootje aanwezig is, zodat we samen kattenkwaad uit kunnen halen.
Een veilig afgezet balkon is prima voor mij, ik loer graag naar vogeltjes, en een fris neusje op zijn tijd halen wil toch elke snuit.
In het gastgezin wonen ook blafsnuitjes, daar heb ik geen probleem mee, ik daag ze tegenwoordig zelfs uit om te spelen. Niet te drukke kinderen vind ik best leuk.
Denk jij de perfecte mand voor mij te hebben?
Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
En vertel mij hoe die mand eruit ziet.
Wie weet kunnen we binnenkort dan wel kennis maken in Nijmegen.

.

.

Mayo & Naise

Mayo
Mayo

.

Hallo!

.
Hier zijn we weer, Mayo & Naise.

We zijn 2 zusjes, half juni geboren en we werden gevonden bij een McDonalds toen we een week of 10 waren.

We hebben ons héél erg lang geleden (lees: 6 weken) ook al voorgesteld, maar… we wachten nog steeds op die leuke mail!
Hoe kan dat nou?
We hebben echt niet zo’n hoge eisen hoor! Is er dan iets mis met ons? We beginnen een beetje aan onszelf te twijfelen… 🙁
.

.

.

.

.

.

.

Naise

Naise

We hebben ’t aan pleegvrouwtje gevraagd en zij zei ’t volgende:
Er is helemaal NIETS mis met jullie 😮!

Het is alleen voor snuitjes die al wat ouder zijn als ze van straat komen, soms wat lastiger om de juiste mensensnuiten te vinden.

Jullie hebben niet dat blinde vertrouwen van in huis geboren snuitjes, jullie springen niet gelijk bij vreemden op schoot en weet je….dat is juist heel slim van jullie.

.

Vertrouwen moet je verdienen, het hoeft geen kadootje te zijn.
Ik weet dat jullie keilief en leuk zijn en er komt echt wel iemand die dat zelf ook wil ontdekken. Iemand die jullie wil laten groeien, die samen met jullie ’t mooiste uit ’t leven gaat halen. Weet je wat…schrijven jullie maar een nieuw verhaaltje en dan zet ik er nieuwe foto’s bij en wedden dat dan binnenkort wél die ene mail komt!”

MN3Nou, bij deze dus 😁!

Alles wat wij vragen is om samen te blijven en wat geduld van onze mensensnuiten. We willen graag een frisse neus kunnen halen, maar zelfs met een balkon (wel veilig afgezet) zijn we al tevreden.

Andere poezensnuiten vinden wij heel interessant en een lieve blafsnuit vinden we ook oké. Kinderen kennen we niet, maar om ons te snappen, moeten ze wel al iets ouder zijn.

Mogen we jouw vriendinnetjes worden?

Wil je met ons komen kennismaken of meer over ons weten, stuur dan een mailtje met alle info die voor ons belangrijk is, naar cari@stichtingpoezensnuitjes.nl.

 

Waar blijf je nou….?

.

.

.

 

Rico en Essie

ricoessieHoi allemaal! Mogen wij even jullie aandacht alsjeblieft? Wij zoeken ons gouden mandje! Wij zijn Rico en Essie. Broer en zus geboren op 1 augustus 2019 (schatting). Wij zoeken mensensnuit-vriendjes die graag met ons knuffelen en niet vies zijn van onze kusjes. Ik, Rico, vind knuffelen zo fijn dat mijn motor zo hard gaat dat Essie meteen komt kijken wat voor leuks er gebeurt. Ik geef je dan ook flinke kopjes en weet van gekkigheid niet wat ik moet doen, zo fijn dat ik het vind! Ook mijn verlegen zusje Essie kan heerlijk genieten! En ook zij weet van gekkigheid niet wat ze moet doen: ze gaat al klauwend rondjes lopen terwijl ze je kopjes geeft! Nah, da’s toch een knap staaltje multitasken! Over speeltjes hoef je je geen zorgen te maken: we vinden alles geweldig en maken zelfs onze eigen speeltjes! Uren kunnen we druk zijn met een pen, takje of blaadje. Ook kan Essie geweldig verstoppertje spelen en tikkertje (met je tenen), vanonder de tafel poef op je teen!

Zoals je leest zijn wij stiekem erg gek op mensensnuiten. Op het moment dat wij je volledig vertrouwen, heb je twee vriendjes voor het leven erbij! Eerlijk gezegd, willen wij vragen of jullie ons kunnen helpen om jullie te vertrouwen. Wij zoeken daarom een gouden mandje, waarin wij rustig kunnen opbloeien met mensenvrienden die ons de tijd en ruimte willen geven. Rustige kinderen die ons kunnen helpen ons vertrouwd te voelen, vinden wij als extra speel- en knuffelmaatje alleen maar leuk. Ben jij ons gouden mandje? Stuur je sollicitatie naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Milou

milou (2)Hoi lieve mensensnuit! Ik ben Milou, geboren rond 1 augustus 2019, en het zusje van Rico en Essie. Ik zoek mijn gouden mandje met  speelmaatjes van mijn leeftijd, ik zou het geweldig leuk vinden als ik samen met Rico en Essie mag verhuizen. Het is heerlijk om samen te chillen en lekker te ravotten. Tikkertje kan ik als de beste! Dan ren ik zo zoef achter iemand aan en poef op de bips, haha! Ik kan mij ook zelf goed vermaken: zo beleefde ik vandaag een heel avontuur op het aanrecht! Het was erg spannend, want ik ben de eerste die zó hoog kan springen en de eerste die het ontdekte. Ik vind het heerlijk om lekker hoog te chillen in een krabpaal; zo kan ik iedereen met een oog goed in de gaten houden én lekker liggen. Mijn perfecte mandje bestaat uit mensensnuiten die van knuffelen houden. Die handen zijn nog wel spannend, waardoor ik nu alleen nog helemaal in knuffelen opga op mijn vertrouwde plekjes (vooral de krabpaal). Ik zoek dus mensensnuitjes die helemaal verliefd op mij zijn en mij kunnen helpen vertrouwd te raken. Kleine (rustige) mensensnuiten zijn als extra speel- en knuffelmaatje alleen maar leuk! Kunnen jullie mij helpen? Stuur je sollicitatie naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

 

Dolly

Dolly3Kennen jullie het verhaal van Dolly nog? In mei van dit jaar buiten bevallen van maar liefst 6 kittens terwijl ze indertijd zelf nog geen jaar oud was. En dat was zo zwaar voor haar dat ze al snel 2 kittens achter liet. En blijkbaar voelde ze zich nergens veilig en bleef ze de kittens verplaatsen. Tot 2 keer toe bleef daarbij een kitten achter. Maar dankzij de inzet van heel veel lieve mensen lukte het alle kittens en moeder Dolly te vangen. Ook de eerder gevangen kittens werden weer herenigd met hun moeder.

Toen bleek Dolly toch wel een goede moeder te zijn; ze accepteerden ze allemaal weer en wist ze allemaal te voeden. In het begin had ze niet genoeg reserves om ze helemaal zelf te voeden en werden de kittens bij geflest. Voor die hulp leek ze dankbaar. Hoewel ze zelf helemaal niets van mensen moest hebben vond ze het wel goed dat ik haar kittens af en toe pakte om ze bij te voeren.

En ook zelf genoot ze van al het eten dat ze onbeperkt mocht eten. Want wat was ze mager. En toen kon het proces van vertrouwen opbouwen beginnen. Langzaam maar zeker begon ze uit haar schulp te kruipen. Ze heeft daarbij veel geleerd van haar kittens. Die waren heel vrij en nergens bang voor. En als de kittens bij mij op schoot kropen zat ze hen echt te bekijken. Met kleine stapjes durfde ook zij dichterbij te komen, En ze ontdekte het genot van gekroeld worden. Ze werd geneutraliseerd en vanaf dat moment leek ze zelf weer klein te mogen zijn. Ze ging weer spelen en ze werd weer het jonge snuitje die ze ook nog was.

Voor haar kittens werd een nieuw thuis gezocht. Ik dacht dat ook Dolly toe was aan die volgende grote stap. Dus gingen we op zoek naar een plek waar Dolly verder mocht uitgroeien. Er leek een geweldig huishouden te zijn gevonden, maar Dolly dacht daar anders over. Ze wist daar binnen 1 dag te ontsnappen. En weer werd alles op alles gezet om haar te vangen. Gelukkig bleek ze na een paar dagen de tuin bij een hele lieve mevrouw uitgekozen te hebben en mocht ik die tuin tijdelijk de mijne noemen. Na 5 dagen (en slapeloze nachten), veel eten en haar oude speeltjes kon ik haar zover krijgen dat ze zich liet vangen. In de tussentijd was er ook bij het gezin waardoor ze geadopteerd was een wonder gebeurd. Hun kat die al maanden zoek was werd weer terug gevonden.

Na dit alles wist ik hoeveel Dolly voor mij betekende en kon ik haar niet meer laten gaan. Ik besloot er alles aan te doen zodat ze bij mij kon blijven. 2 van haar kittens verbleven nog bij mij als vakantie opvang. Het weerzien tussen Dolly en haar kinderen was hartverwarmend. Er werd gespeeld, geknuffeld en samen geslapen. Het onvermijdelijke moment kwam dat ook deze 2 de grote wereld gingen ontdekken. Dolly mocht kennis maken met de andere poezensnuitjes in huis. Ze vond het fijn bij mij in de woonkamer mogen te zijn. Ook de heer des huizes (een zachtaardige poezensnuit) vond het wel gezellig; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Maar de koningin (een poezensnuit met veel te veel allure) dacht daar heel anders over. Alleen het idee al dat ze haar aandacht zou moeten gaan delen maakte haar boos. Dolly gaat daar gelukkig heel goed mee om. Ze trekt zich er niet veel van aan, maar zorgt wel dat ze uit haar buurt blijft.

Ondertussen waren er nieuwe kittens in de opvang gekomen. Daar was Dolly wel nieuwsgierig naar. Ze maakte kennis met de 4 jeetjes. En wat een feest was dat. Want in tegenstelling tot de andere 2 snuitjes in huis wilden deze wel met haar stoeien. Want dat is toch wel de grote hobby van Dolly. Ze probeerde dat ook wel met mij maar dat is toch geen vervanging. 2 jeetjes werden al snel geplaatst, maar voor Jurre en Jitske kwam maar geen reactie. En de enige die daar alleen maar erg blij om was is Dolly. Ze doen alles met z’n drieën. Waar er 1 is daar zijn de andere 2 altijd in de buurt. Eten, slapen, knuffelen en kattenkwaad uithalen is het allerleukste met z’n drieën. Foto’s maken van Jurre en Jitske voor op de website is een echte uitdaging. Telkens weer blijkt Dolly er ook op te staan.

Dolly2Vandaag heb ik 1 van de moeilijkste beslissingen van mijn leven genomen. Ook voor Dolly ga ik op zoek naar een huis waar ze zich echt thuis kan voelen. Dat betekent een huis waar al een ander soortgenootje is die met haar wil stoeien en samen op ontdekking  wil gaan. Of nog beter: een huishouden die het aandurft 3 poezensnuitjes ineens aan te schaffen. Met Dolly, Jurre en Jitske kan ik hen garanderen dat het nooit saai zal zijn. 3 poezensnuitjes die totaal aan elkaar gewend, gewaagd en gehecht zijn, 3 verschillende karakters met ieder hun leuke, lieve kanten, 3 poezensnuitjes die je leven meer dan zullen verrijken. En 1 pleegvrouwtje die hen die diamanten mand zo gunt dat ze haar eigen liefde opzij zet om hen gelukkig te laten zijn.​

Wat Dolly nodig heeft:
Dolly heeft in de tijd dat ze buiten moest overleven blijkbaar geleerd dat niet alle mensen aardig zijn Ze heeft tijd nodig gehad om mij te vertrouwen. Komt er visite dan kruipt ze nog onder de bank of onder het bed. Maar ik kan garanderen dat als dat vertrouwen er is, ze een enorme schat blijkt te zijn die maar al te graag in je buurt is. Niet op een opdringerige manier. Ze is heel graag in de ruimte waar ik ook verblijf. En zit ik rustig op de bank dan komt ze er bij liggen. Ook mag ze bij mij op bed slapen. En dan kruipt ze samen met Jurre en Jitske in de holte van mijn benen. En als ik ’s ochtends wakker wordt liggen ze daar nog net zo. Als ze ziet dat ik wakker ben komt ze een knuffel halen.

Dolly4Dolly komt haar dag door met stoeien, spelen, vogeltjes kijken van achter het raam en lekker soezen. Ze zoekt dan ook een huishouden met mensen die geduld hebben en haar de kans geven uit haar schulp te kruipen. Zoals aangegeven moet er wel een soortgenootje zijn waarmee ze zich kan vermaken. Als ze niet kan stoeien gaat ze voeten aanvallen dus die behoefte moet echt vervuld worden. Met wie ze dat heel goed kan zijn Jurre en Jitske. Het zou dan ook super super super geweldig zijn als ze samen met hen mag verhuizen. Dan kan ik gerust slapen. Is er een andere poezensnuit die gezelschap zoekt en die ook nog jong van geest is dan kan er getest worden of Dolly het daarmee kan vinden. Is Dolly daar niet op haar plek dan mag ze gewoon weer terug. Voor Dolly geldt namelijk dat ze alleen gaat verhuizen als ze er ook echt op vooruit gaat.

Haar geboortedatum is geschat op 1 juli 2018. Uiteraard gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd. Ze heeft bij mij niet de behoefte om naar buiten te gaan, maar ik denk dat ze op termijn een afgeschermd balkon of tuin wel zou kunnen waarderen. Ze kan zichzelf goed vermaken, zeker met een soortgenootje, maar als ik lang van huis ben geweest dan laat ze me wel weten dat ze dat niet waardeert. Ze zoekt dus wel een huishouden waar geregeld iemand thuis is. Kleine kinderen zijn voor haar te druk en onvoorspelbaar maar grotere kinderen is geen probleem. Er is een enkele keer een blafsnuit op visite en dan verstopt ze zich.

Wie denkt de perfecte mand voor Dolly te hebben? Het liefste samen met Jurre en Jitske.
Mail dan maar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Onze voorkeur gaat uit naar mensen die al ervaring hebben met bangere snuitjes.

.

.

Jurre en Jitske

Jurre en JitskeSpiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie zijn de mooiste zwarte kittens van ’t hele land
Dat zijn de jeetjes met haar als ebbenhout

En nee, dit is geen sprookje, dit is echt. Deze 2 kittens zijn prachtige katjes met glanzend zwart haar en ranke lijfjes. Ze zijn geboren op 15 mei 2019, geneutraliseerd, gechipt en volledig gevaccineerd.

.

Jurre1Jurre

Wat vond ik die mensenwezens eerst maar rare creaties. Vanaf een afstand heb ik ze eerst maar eens onderzocht. Maar ja, wil je alles van ze weten dan moet je toch echt dichterbij komen, En wat blijkt, die wezens blijken iets heel leuks te hebben, een lekkere warme schoot waar je je heerlijk in kunt nestelen. En wat ze ook doen is heerlijk met een hand over mijn rug strelen. Wat is dat lekker zeg. Soms vind ik het nog een beetje spannend als zo’n hand er aan komt, als die eenmaal over mijn lijfje gaat geniet ik echt met volle teugen.

Ik ben een echte klimkampioen. Ik vind het leuk om overal in en op te klimmen, Last van hoogtevrees heb ik echt niet. En als ik moe ben van alle avonturen kruip ik lekker tegen m’n zus Jitske aan.

.
Jitske 1Jitske

Waar ik eerst de kat uit de boom keek, weet ik nu mijn kroelmomenten te pakken. Als zo’n mens aan komt lopen moet ik eerst even goed bekijken wat ze gaat doen, Maar als blijkt dat ze rustig gaat zitten zorg ik dat ik in de buurt ben voor een uitgebreide kroelsessie. Ik rol dan over de vloer van genot. Tenminste dat denkt mijn pleegvrouwtje. Ik wil gewoon over m’n hele lijfje gekroeld worden. Vooral lekker kriebelen over mijn wangen is zooooo lekker.

Ik slaap erg graag samen met Jurre. Wat ik erg goed kan is jagen. En als ik mijn prooi eenmaal heb, nou blijf dan maar uit m’n buurt want die laat ik me echt niet zomaar afpakken. Ik ben al veel uit het raam aan het kijken naar vogeltjes en muisjes. Ik weet dat ik nog even binnen moet blijven maar als het in het voorjaar weer mooi weer wordt nou dan weet ik precies hoe ik ze het beste kan vangen.

Wij hebben een hele grote vriendin, haar naam is Dolly, en onze wens is om samen met haar te mogen verhuizen naar een gouden mand. Wij delen met ons drietjes altijd de mand (of het bed) dus extra ruimte hebben wij niet nodig 🙂

Wij zoeken een gouden mand zonder jonge kinderen, oudere kinderen die het gewend zijn met katten om te gaan zou geen probleem moeten zijn.
Ze zitten beiden vol energie, dus een plek waar ze straks naar buiten mogen zouden ze ook fijn vinden.
Zou jij deze twee prachtige glanzende panters een gouden mand willen geven, mail dan naar  mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Het zou fijn zijn als je verteld hoe jouw gouden mand eruit ziet.
De Jeetjes verblijven in Rheden nabij Arnhem.

.

.

Frêle

😻 Haar naam zegt veel over haar. Frêle is een mooi verlegen meisje.

Frêle3We weten dat je 3 jaar geleden buiten bent geboren op een plek waar je elke dag je hapje en je aaitje kreeg. Jaren lang heb je alleen maar kittens opgevoed, je kwam  bij ons via Stichting Kattekop met je drie kindjes, Jonna, Jyrki en Ville, zij zijn naar een ander gastgezin gegaan, zodat jij eindelijk kon bijkomen en tijd voor jezelf kreeg.

Je kreeg een kamertje voor jezelf, waar je alles van een afstandje kon bekijken en langzaam in jouw eigen  tempo uit je schulpje kon kruipen.  In huis leven met alle geluiden die daar bij horen was vreemd voor je. Je kwam alleen uit je schulpje als het etenstijd werd, aaien mocht ik je al die tijd dat vind je heerlijk, je kwam ze niet zelf halen.

Inmiddels ben je gewend aan de geluiden in huis. Je vindt alles wat je tegen komt lief en geeft er vol op kopjes tegen. Je spint en knort er op los en komt zelf aaitjes halen. Zelfs de speeltjes begin je leuk te vinden. Andere snuitjes heb je niks mee en die zijn hier overal. Je verdiend een plekje voor jezelf, helemaal voor jou alleen waar alle aandacht voor jou is.

Frêle is een prachtig mooi lapje, ze is onzeker, verlegen en ontzettend lief. 💕
Ze houdt niet van drukte en andere snuitjes, het is dus een must dat er geen andere snuitjes in haar nieuwe gouden mand wonen.
Frêle zoekt personeel met veel geduld en heel veel tijd, zodat ze alle liefde en tijd van de wereld krijgt om verder uit haar schulpje te kruipen. iemand die fulltime werkt en dus weinig thuis is zoeken wij niet voor haar.
Frêle zou in het begin een terugval kunnen krijgen, daar moet dus rekening mee gehouden worden.
Haar nieuwe personeel moet dus echt beschikken over MEGAveel geduld, en haar alle tijd geven die ze nodig heeft.
Iemand die ervaring heeft met een bang poezensnuitje zou heel fijn zijn.
Als ze éénmaal je vertrouwen heeft, zal ze je beste vriendin worden.

Een afgezet balkon of tuin zou fijn voor haar zijn zodat ze alle geurtjes van buiten toch nog een beetje kan ruiken.
Ze is geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Ben jij die super geduldige mensensnuit die dit meisje een kans wil geven op een heel gelukkig leven met veel knuffels?
Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel wat je haar kan bieden.

.

.

Teun

TeunDit is Teun, toen hij afgelopen winter gevangen is hadden we hem in 1e instantie Gerrit genoemd maar die naam klopte gewoon niet, hij luisterde er ook echt niet naar.

Weken later heb ik hem omgedoopt in Teun en daar kon hij zich wel in vinden 😁
Teun is 8 jaar geleden geboren onder een caravan op een camping. De eigenaar van de caravan voerde een grote groep katten en wilde geen afstand doen van de kittens die er destijds liepen, we hebben er toen wel een aantal weggekregen maar Teun en Loetje mochten we niet meenemen.

Afgelopen winter is meneer van de camping verwijderd omdat zijn ( ernstig vervuilde) caravan plaats moest maken voor nieuwbouw. Meneer heeft ‘zijn’ geliefde katten toen doodleuk achtergelaten. Een deel van de katten was in de afgelopen jaren overleden, 2 ervan heeft hij zelf per ongeluk doodgereden op zijn oprit.
De katten waren gewoon geen verkeer gewend, de paar auto’s die zij per dag langs zagen komen reden altijd stapvoets.
Teun werd door meneer ( een duitser) Streuner genoemd en die naam geeft al aan wat Teun zijn favoriete hobby was; lekker struinen over de camping en in de bosjes.

Teun leeft nu al een tijdje bij mij binnen en ik merk dat hij het buiten-zijn vreselijk mist, iedere avond zit hij bij het raam klaaglijk te mauwen. Hij is ook niet blij met de andere katten in huis en maakt met een aantal ruzie, ook met Loetje.

Wat kunnen we nog meer vertellen over Teun? Eerst maar even zeggen dat hij een hartruisje heeft, daar kan hij best oud mee worden maar als je dat afschrikt hoef je niet verder te lezen 😉
Menselijke aandacht vindt Teun inmiddels heerlijk, hij komt zelf met een mauw om aandacht vragen. Hij zal ongetwijfeld even een terugval krijgen na verhuizing maar als hij even de tijd krijgt om te wennen zal hij ook bij jou veranderen in een lief knuffelventje. Teun gaat netjes op de kattenbak en is niet moeilijk met eten. Teun is gewoon een lieve, leuke vent.

Wat zoeken wij voor Teun? Een rustig huis waar best een lieve hond aanwezig mag zijn, hij vindt de honden bij ons prima. Jonge, drukke kinderen zijn waarschijnlijk niet zo’n goed idee.
Verder is Teun op zoek naar een degelijk afgezette tuin waaruit hij niet kan ontsnappen zodat hij toch lekker buiten kan zijn en in de zon kan liggen of indien de tuin niet afgezet is een heeeeele veilige omgeving zonder verkeer omdat hij dat echt niet gewend is….( maar toch liever die afgezette tuin)

Zou jij Teun deze mand kunnen bieden en zou je op date willen met hem?
Teun verblijft in Dieren

Stuur dan je mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Shanti(Besproken tot nadere kennismaking)

ShantiHoi mijn naam is Shanti, ik ben een lief knulletje, geboren rond 18 september 2019.
Ze noemen mij ook wel de smeerpoets, ik was mezelf echt elke dag heel goed, maar pleegvrouwtje zegt dat ik altijd iets vergeet…….mijn neusje.
Maar ik zelf vind het wel stoer om zo rond te lopen 😀

Ik kan knuffelen als de beste, en heb een motor die klinkt als een sportwagen.
Je snapt bijna niet dat ik zoveel geluid uit mijn kleine lijfje kan produceren.
Ik kom graag bij je liggen om te kroelen, en ik kan echte kopstoten uitdelen (dat heb ik van mijn vriendje Spockie geleerd)
Ik vind het ook heerlijk om met mijn vriendjes hier te spelen, lekker stoeien en achter elkaar aan rennen, en ondertussen probeer ik alle balletjes en muisjes die ik onderweg tegen kom te vangen. Ik ben niet doof, ik kan prima alles horen.

En nu mag ik op zoek naar mijn eigen gouden mand.
Een mand met een jong soortgenootje, met de oudere snuitjes hier heb ik niet zoveel, ik wil graag de hele dag door spelen.
Een plek waar ik straks veilig naar buiten kan zou ik wel heel leuk vinden (dan wel mijn witte oortjes goed insmeren!)
Heb jij een leuke speelse jonge poezensnuit die wel graag een leuk vriendje wil hebben?
Mail mij dan naar bianca@stichtingpoezensnuitjes.nl
Heel graag lees ik hoe jouw gouden mand eruit ziet.
Knuffel van Shanti

.

.

.Bob en Marie(Besproken)

Bob en Marie.jpgHa Mensensnuit! Ja jij daar, let eens op! Ik heb belangrijk nieuws: wij mogen op zoek naar ons gouden mandje! Ik zal ons daarom even voorstellen. Ik ben Marie en dit is mijn broer Bob, geboren op 1 augustus 2019 (schatting). Ze zeggen dat ik een ondeugende nieuwsgierige avonturier ben en ik denk wel dat het klopt. Ik vind alles leuk om te onderzoeken en weet wat ik wil: als ik te lang geen knuffels heb gehad, kom ik ze gewoon bij je halen! 😊 Net als Bob vind ik spelen ontzettend leuk, met eigenlijk alles wat kan schuiven en vliegen (en dat is best veel hoor, gisteren nog een pen gelanceerd van de tafel, lachen!). Ook vind ik het heerlijk om samen TV met je te kijken. Soms kom ik bij je op schoot, maar dat vind ik nog wel spannend.

Bob is rustiger en wat meer verlegen: eerst de kat uit de krabpaal kijken, zeggen we dan. Hij houdt net als ik van gekke dingen en lekker stoeien! Samen gaan we op avontuur, met mij voorop en Bob als back-up! Hij houdt erg van knuffelen, maar hij durft de knuffels nog niet te halen. Wij zoeken daarom samen een gouden mandje die ons knuffels wil geven, maar ook weet wanneer wij ruimte nodig hebben om vertrouwd te raken. Kinderen lijken ons leuk als extra speelmaatje en om ons te helpen wennen in ons nieuwe huis. Zoek jij geweldige speel- en knuffelmaatjes? Zoek niet verder! Stuur je sollicitatie naar: mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Bob en Marie verblijven in Arnhem

.

.

Polle(samen met Junior besproken)

polle1Mijn naam is Polle, geboren op 19 augustus 2019

Samen met mijn 2 broertjes ben ik geboren in een huis waar heel veel soortgenoten woonde. Omdat we daar met veel te veel snuitjes waren zijn we verhuisd naar een gastgezin van Stichting Poezensnuitjes. Maar wat vond ik dat spannend. Gelukkig waren mijn broertjes er ook bij en bleken we een iets oudere pleegbroer te krijgen. Dat was erg gezellig want dan konden we met elkaar spelen en samen in 1 mand kruipen.

Pleegvrouwtje vond ik eerst maar eng, maar ik ontdekte dat het heel lekker ligt op haar arm. En als ze dan met haar hand door mijn haren kroelt ga ik spinnen van geluk. Ik blijf het echter nog wel wat spannend vinden om opgepakt te worden, maar als ik merk dat ik geaaid wordt ontspan ik en leg ik mijn koppie lekker neer. Soms val ik dan zelfs in slaap.

Omdat pleegvrouwtje vind dat ik het al best goed doe zoek ik nu een gouden mand waar ik de rest van mijn leven mag blijven. Dit moet wel een rustig huishouden zijn waar ik de tijd krijg om alle nieuwe dingen rustig te ontdekken. Kleine kinderen vind ik nogal onvoorspelbaar. Een jong soortgenootje wil ik wel graag hebben want alleen is maar alleen. Als  daar al een speelmaatje is vind ik dat prima, maar anders is het ook erg leuk als mijn broer Niels met mij mee mag. Ik heb altijd binnen gewoond, dus ik hoef niet perse naar buiten te kunnen.
Denk jij de perfecte mand voor mij te hebben?
Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel wat je mij kunt bieden.
Polle verblijft in Rheden bij Arnhem

.

.

Junior (samen met Polle besproken)

Junior foto 3Ik heet Spijker Junior, voor vrienden gewoon Junior.
Ik ben buiten geboren rond 15 juni 2019. Toen ik zo’n 3 maanden oud was werd mijn moeder gevangen. Omdat ik graag in haar buurt wilde zijn liep ik ook de vangkooi in. Omdat ik me in eerste instantie wel op liet pakken werd besloten dat ik naar een gastgezin mocht. Daar bleken nog andere kittens te wonen die iets ouder waren dan ik en die op het punt stonden te verhuizen. Ik vond hen wel heel interessant, maar helaas hadden ze niet zoveel aandacht voor mij. Maar wat een geluk, na een paar weekjes kwamen er andere kittens die juist wat jonger waren dan ik. En daarmee was het liefde op eerste gezicht en dat was gelukkig wederzijds. Ik zat eerst in een bench omdat ik me anders op de gekste plekken ging verstoppen. Ik kon ook prima met de anderen spelen door de tralies heen. Maar mijn pleegzusje vond dat denk ik zielig want zij wist de deur open te krijgen en bij mij in de bench te kruipen. Daarom mocht ik daarna met hen samen door de kamer rennen. Van hen leerde ik dat ik me helemaal niet hoefde te verstoppen. Er waren ook veel lekkerdere plekjes om te liggen. En ik kon me gaan gedragen als een echte grote broer. Ik zocht een lekker plekje om te gaan slapen en mijn kleine broertjes en zusje kwamen dan lekker tegen me aan liggen. Heerlijk warm vind ik dat. Ik hou sowieso van warmte; een andere favoriete plek om te liggen vind ik de verwarming. Ik zit ook graag in de vensterbank om naar buiten te kijken. Maar niet omdat ik naar buiten wil hoor. Ik zit daar mooi uit het zicht, achter een gordijn. Want dat pleegvrouwtje, ik weet nog steeds niet wat ik daarvan moet vinden. En omdat ik het niet weet blaas ik naar haar als ze te dichtbij komt. Daar is ze echter niet zo van onder de indruk. Ze respecteert mijn grenzen maar probeert me soms ook eventjes voorzichtig aan te raken. Ik ben nu zo ver dat ik aan haar vinger durf te ruiken en ik me zelfs af en toe eventjes laat aaien op mijn pootje voordat ik besluit weg te lopen. Ik blaas weliswaar maar verder heb ik pleegvrouwtje nooit wat aangedaan. Zelfs niet toen we een paar keer naar de dierenarts gingen voor de benodigde prikjes en mijn castratie.

Ik zoek een gouden mand in een huis waar alleen grote mensensnuiten wonen. En waar ik mijn eigen gang kan gaan. Ik heb weinig interesse in buiten. Pleegvrouwtje denkt dan ook dat ik het beste binnen kan blijven of misschien in een huis met een afgesloten tuin of balkon.

Ik zoek dus een gouden mand met heel geduldig personeel. Die snappen dat ik tijd nodig heb om te wennen en vertrouwen  krijg in mensensnuiten.
Een rustige mand, zonder al teveel prikkels.
Ben jij die mensensnuit met veel geduld en zou je mij heel graag verder willen helpen met socialiseren?
Stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel wat over jezelf.
Junior verblijft in in Rheden bij Arnhem

.

.

Poespas(Besproken)

Poespas1Hallo, ik ben de laatste van de 4 Peetjes.(Prutske, Petoet, Pardoes en ik)
Ik ben geboren op 27 juli 2019, bij een gastgezin van Stichting Poezensnuitjes. Wij hebben dus gelukkig geen straatleven achter de rug.

Als ik mijn pleegvrouwtje kwijt ben, ga ik mauwen, en ben ik helemaal blij als pleegvrouwtje me roept. Ik ren dan naar haar toe, en eis knuffeltijd 😻

Ook ik heb een geweldige dieselmotors tot mijn beschikking.

Ik speel en dol het grootste deel van de dag, ook met de andere poezensnuitjes. En kinderen, groot en klein, vind ik ook erg gezellig. De trap op en af rennen is ook een leuk spelletje, en in de buitenren is het ook een heel avontuur, zoveel te zien en te horen.Kortom, ik  ben een  heerlijk gezinssnuitje 😸

Helaas hebben ze ivm giardia al meerdere behandelingen gehad, en de test geeft nog licht positief aan, hun ontlasting is prima en ze zijn er ook nooit ziek van geweest. Maar ze krijgen momenteel nog wel intestinal brokjes en natvoer. Haar broertje en zusje zijn verhuisd samen met een kuurtje panacur, die zij en het snuitje dat er al woont dan krijgen. Dit advies willen we ook aan  Poespas meegeven.

Heb je een plekje over in je gouden mand? Is er al een jong soortgenootje aanwezig die wel een vrolijk vriendje of vriendinnetje wil hebben?

Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

En vertel hoe jouw gouden mand eruit ziet. Wie weet zien we je dan binnenkort tijdens de kennismaking.
Poespas verblijft bij een gastgezin in Velp bij Arnhem

.

.

Bambix en Brinta (besproken)

.

.

.

.

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.