Poezensnuit zoekt thuis

Lees eerst  onze  Voorwaarden van plaatsing

.

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.
Wij “reserveren”  geen snuitjes als ze nog niet ter adoptie zijn.

.

9d8b33c684d06cb3a9bd1830604cc875 (2)

Alle kittens die een gouden mand zoeken komen hier te staan.
Staan hier geen kittens bij, gelieve dan niet te mailen of wij andere kittens ter adoptie hebben.
 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

.

Loa en Aluna

Hallo lieve poezensnuitjesvolgers.
Wij zijn de prachtige zwarte parel twins  Aluna en Loa,en wij zoeken samen een gouden mand.
Wij zijn geboren op 18 juli 2021. Momenteel wonen wij in Arnhem bij een gastgezin en zetten daar de boel behoorlijk op stelten.

We gaan ons even een voor een voorstellen, zodat ons toekomstige personeel weet wie, wie is. We lijken namelijk heel erg op elkaar, tja we zijn niet voor niks een tweeling

LoaLoa:

Ik ben Loa en herkenbaar aan mijn dunne witte streepje vacht bij mijn oksel en mijn kleinere en bruinere ogen. Ik kan vliegen en klimmen als de beste. Ons personeel roept nog regelmatig “Loa, blijf uit de gordijnen”. Ik probeer natuurlijk te luisteren, maar ik ben nog jong en van boven heb je zo’n mooi uitzicht. Ik kan ook enorme sprongen maken, dat moet ook wel als ik uit de gordijnen moet springen of mijn zusje onverwachts wil bespringen. Spelen vind ik heel leuk. Als ik met mijn zusje speel, lijk ik best wel dominant. Maar ik moet toch laten zien wie de sterkste is.

Verder speel ik met van alles: dozen, proppen papier, van die leuke balletjesbanen, verenstokjes, en ga maar door, ik vind gewoon alles leuk.
Weten jullie wat ik ook leuk vind?
Kattenspelletjes op zo’n scherm. Ik ben er ook erg goed in en haal steeds hogere scores.

Als ik moe ben van het spelen, lig ik graag op een zachte deken op de bank, maar ik ga  ook wel bij die mensensnuiten op schoot liggen en vind het heerlijk om geaaid te worden. Ik kan heel goed snorren. Echt waar, daar hoeft het personeel niets voor te doen. Ik ben ondernemend, maar mijn zusje is dat nog meer, maar dat zal ze nu zelf wel even vertellen.

AlunaAluna:

Het klopt wat mijn zusje zegt. Ik ben een ondernemend snuitje.  Ik steek letterlijk overa mijn neusje in. Het personeel hier heeft allemaal tassen vol met boeken in de kamer staan en ik vind het prachtig om daarin te kruipen of bovenop te gaan zitten, en als de tas nog leeg is, spring ik er graag in. Net als mijn zusje kan ik ook heel goed rennen en vliegen, maar ik ga niet de gordijnen in. Ook ik speel met van alles, maar het spelen met mijn zusje vind ik soms wat minder fijn. Dat laat ik dan ook weten, maar ze is nogal hardleers en gaat dan gewoon door met mij in de houtgreep nemen. Verder vind ik haar wel lief hoor. Ze wast me regelmatig en we liggen ook wel lekker samen in de hangmat. ’s-Avonds vind ik het lekker om er op de bank te komen liggen. Ook ik kan lekker snorren en vind aangehaald worden fijn.

Hier in huis woont ook nog zo’n blafsnuit. Die vinden wij allebei nog een beetje eng, maar ook wel fascinerend. We lopen haar wel een beetje uit te dagen en snuffelen af en toe bij haar. Langzaamaan gaan we de blafsnuit toch wel leuk vinden. Dat komt vast nog goed. Er lopen ook nog vier andere poezensnuiten rond. Alhoewel vier, dat zeggen ze wel, maar we zien er maar drie. Eentje komt wel met ons spelen, maar die jat ook nog wel eens ons eten. Dan is er een die jat onze brokken, snuffelt aan ons en begint dan te blazen. Nou ja zeg. Wel ons eten opeten en dan zo doen. Dan loopt er ook nog een grote zwart/witte poes, die voorzichtig met ons neust en wij met haar.

Wij zoeken samen een gouden mand. Deze mag bij andere snuiten staan, zowel poezen- als hondensnuitjes.
Het moet wel een mand zijn met veel ruimte, want wij moeten onze energie wel kwijt kunnen.
Op dit moment talen wij nog niet om naar buiten te mogen, maar voor later lijkt het ons best gaaf om ook naar buiten te mogen, want we hebben gehoord dat daar nog veel meer te beleven is. Loa ziet het wel zitten om in bomen te mogen klimmen, dan kan ze gordijnen ook met rust laten.

Wij zijn nu één keer gevaccineerd en hebben een chip.

Nu gaan we bij de mailbox van ons pleegpersoneel staan, want we denken dat er vast iemand is die ons gaat mailen, omdat ze ons zo onweerstaanbaar vinden, en zeg nou eerlijk dat zijn we toch ook,

Zie jij ons wel zitten, mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Graag lezen we wat je ons te bieden hebt, misschien ontmoeten we elkaar dan wel binnenkort.
Kopjes van Aluna en Loa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Freek en Artis

Mogen wij ons voorstellen: 2 keer geluk!!!

Wij waren eerst met zes, nu nog met vier, maar Lies en Keijzer gaan volgende week verhuizen en Belle en Hubbie hebben hun gouden mandje al gevonden. Voor ons is nog helemaal niets passends binnen gekomen helaas. Voor Freek zelfs geen enkel mailtje. Dat vinden wij toch wel erg gek.
Onze pleegouders zijn namelijk stapel op ons en zeggen telkens hoe leuk we wel niet zijn… Dus waar blijft dan mandje dan?

Ok, ok, we zullen eerst nog eens iets over ons vertellen, want jij als lezer zult ons misschien voor het eerst langs zien komen, dus kun je natuurlijk niet weten wat wij voor lieverds zijn. Wij zijn trouwens rond 27 april geboren. Lekker met koningsdag. Wij houden wel van een feestje.

freekFreek:
Nou hier komt Freek:

Hoi ik ben Freek en net als mijn broertjes en zusjes kom ik van de boerderij. We hadden allemaal hele ontstoken oogjes en daar ben ik bij mijn lieve pleeggezin voor behandeld. Helaas heb ik er door de ontsteking een verstopt traanbuisje aan overgehouden. Dus ik heb soms wel een klein beetje troep dat uit mijn oog komt. Net alsof ik heel stoer in de modder heb gespeeld.
Ik heb hier trouwens echt geen last van, maar het zou wel fijn zijn als jij mijn oogje zo nu en dan even voorzichtig schoonmaakt. Ik doe dat vaak al zelf hoor, maar soms… ja soms… ben ik gewoon te lui. :p

Oh ja, ik ben trouwens ook heel enthousiast als je me gaat aaien. Je hoeft me maar aan te raken en mijn motortje start geheel vanzelf. En hard dat ik ga prrrrrrrrrrr….!! Zo laat ik je echt duidelijk zien dat ik geniet.

Ik kom ook graag op schoot liggen, maar wel wanneer ik dat zelf wil hoor en als ik tussen het spelen door tijd heb. Als ik wil spelen gaat dat natuurlijk voor. 😉 Ik kom ook graag bij je op de bank of op bed kroelen. Maar goed, nu mag mijn broertje zich even voorstellen. Jullie zullen wel heel benieuwd naar hem zijn.

artisArtis:
Hallooooooooooooo, hallooooooooo miauw miauw miauw… mag ik jullie aandacht??? Want, ja, hallo, ik ben dus Artis! De broer van Freek, dat vind ik heel leuk. Ik speel heel graag met Freek, maar we plagen elkaar ook soms een beetje. Gewoon beetje kattenkwaad. Ik  ben  ook heel stoer hoor. Ik vind het altijd super cool als pleegvrouwtje of pleegpapa dingen in huis aan het doen zijn, zoals koffie zetten of koken. Dan wil ik er het liefste met mijn neus bovenop zitten en dan blijf ik heel gezellig relaxed op hun armen zitten. Laatst was pleegvrouwtje aan het koken en toen wilde ik dus echt niet weg he, maar ze had twee handen nodig, dus ging ze iets door haar knieën en zette ze mij daar neer en ik bleef gewoon zitten hoor. Want nee, ik wilde niet op de grond staan. Ik wilde gewoon dicht tegen haar aan blijven zitten. Even later mocht ik weer in haar armen chillen. Nou ja, je hebt het al door… ook ik hou super veel van knuffelen. 

Wij willen heel graag samen geplaatst worden. We spelen namelijk erg graag samen en kunnen het heel goed vinden met elkaar. We zijn trouwens voor bijna niemand bang. Een keer schrokken we wel heel erg, want toen kwam er een grote hond op bezoek. Die deed echt niets hoor, maar was gewoon groot en nieuw, dus eng. Ook daar denken we wel aan te kunnen wennen, zolang de hond maar gewend is om met katten te wonen. Oh ja, achter ons huidige verblijfsadres zijn ze enorm veel lawaai aan het maken door verbouwingen. Daar zijn we dus ook echt niet meer bang voor, want wij zijn natuurlijk veilig hier zo.

Wij zouden het liefste naar een huis willen verhuizen met tuin. Dat vinden wij namelijk super super leuk. Nu mochten we al met tuigje naar buiten en dat vonden wij echt zo leuk, dat we nu iedere dag in de tuin willen spelen. Alleen gaat dat niet altijd, maar pleegvrouwtje probeert dit wel regelmatig met ons te doen. Maar als je denkt dat je wel echt een te gekke gouden mand hebt, maar een balkon hebt, dan vinden wij dat ook goed. Zolang we maar naar buiten mogen en vogeltjes kunnen kijken en insecten kunnen vangen. Wel is het de voorwaarde dat het balkon volledig veilig is afgezet.  De tuin het liefst ook en anders hebben we de voorkeur om in een rustige omgeving te wonen zonder drukke wegen.

Dus wie-o-wie heeft dit ene gouden mandje voor ons?
Wij zijn beiden geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Denk jij dat je de perfecte match bent voor ons? Stuur dan een mail naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel waarom jij denkt dat jullie een match zouden kunnen zijn.

Miauw miauw van Freek en Artis!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Lucius

Lucius 2Hoi mijn naam is Lucius. Ik ben geboren rond 23 juni 2021.
Ik kwam samen met mijn twee zussen Lauri en Linde bij Stichting Poezensnuitjes.
Ik was de kleinste van de 3, maar dat weerhield mij er niet van om net als mijn zussen lekker te spelen en geintjes uit te halen. Ik ben best wel een stoer ventje hoor!

Wanneer ik een staartje zie wiebelen vind ik het leuk om deze te pakken.
Ik ben de afgelopen weken goed gegroeid, we worden lekker verwend hier en over het eten hebben we niks te klagen.

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben, heb ik een bovenbeet. Dat zorgde ervoor dat mijn tandjes niet goed op elkaar aansluiten. Om problemen te voorkomen zijn er 2 hoektandjes verwijderd. Wanneer ik mijn volwassen tanden heb moet dit nog een keer gebeuren, want ook die tanden zullen dan hoogstwaarschijnlijk niet goed passen. Toekomstig personeel moet hier dus rekening mee houden.
Omdat ik toen toch al lag te slapen zijn mijn kleine knikkertjes gelijk maar verwijderd.

Ik ben een speels lief mannetje die houd van verenstokjes, de ballenbaan en op zoek gaan naar de beste slaapplekjes. Ik lig ook graag bij pleegvrouwtje op schoot.
In mijn gouden mandje zoek ik een of meer leuke jonge speelse soortgenootjes.
Blafsnuitjes ken ik niet, maar als deze gewend zijn aan poezensnuitjes dan denk ik dat het wel goed moet komen. Kinderen vind ik denk ik wel leuk.

Wij hebben hier niet de mogelijkheid om naar buiten te gaan. In ons toekomstige huis zou het natuurlijk mooi zijn als we veilig een frisse neus zouden kunnen halen, een veilig afgezet balkon ben ik al heel tevreden mee.
Ik ben nu één keer gevaccineerd, gechipt en gecastreerd.
Ik verblijf nu in Nijmegen.

Denk je dat je mij de mand kunt bieden waar ik naar op zoek ben, stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel  wat je mij zou kunnen bieden.
Vergeet ook niet om even de voorwaarden van plaatsen te lezen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Karlsson en Erik

Erik1

Erik

Wij zijn Karlsson en Erik, onze naam hebben wij te danken aan het feit dat we op een dak geboren zijn en als je bekend bent met de kinderboeken van Astrid Lindgren dan snap je die namen wel 😁
Wij mogen eindelijk samen op zoek naar ons eigen mandje!

Wij zijn halverwege mei 2020 geboren  en doordat wij de eerste 10 weken van ons leven op dat dak doorgebracht hebben waren wij natuurlijk weinig gewend en waren we 2 blazende, grommende monstertjes toen we bij ons pleegvrouwtje in opvang kwamen.
Ook hadden wij een vervelende darmparasiet die de laatste jaren de darmpjes van heel veel kittens/ pups teistert namelijk Giardia.
Door die vervelende giardia hebben wij regelmatig nog wat minder stevige ontlasting maar verder hebben wij er niet merkbaar last van, regelmatig ontwormen met Panacur is wel verstandig en goede brokjes en natvoer/ vers vlees voeren doen ook wonderen.

Erik was als kitten de 1e die ‘om’ ging en aaien eigenlijk heel spannend maar toch ook wel fijn vond, Karlsson heeft er echt lang over gedaan om pleegvrouwtje te vertrouwen en af en toe vroeg ze zich vertwijfeld af of het wel goed ging komen met Karlsson. Maar de rollen zijn tegenwoordig omgedraaid, Erik is degene die op dit moment terughoudend is en Karlsson ligt ’s avonds heerlijk naast pleegvrouwtje op de bank te kroelen, af en toe bijt hij dan wel even in haar handen want het blijft natuurlijk ook wel een beetje spannend.

karlsson

Karlsson

Wij zijn hier opgegroeid met 2 blafsnuiten en vooral Karlsson is daar dol op, hij ligt het liefst bovenop ze en als hij in ze kon kruipen dan zou hij dat ook doen. In ons nieuwe mandje mag dus best een blafsnuit aanwezig zijn mits die lief is en ook dol op katten is ( en niet als eten hè? 🙄)
Wij zijn hier ook opgegroeid met andere katten, oude, schuwe , kneuzige katten maar ook hebben wij flessenkittens zien komen en gaan. Wij zijn best sociaal eigenlijk maar pleegvrouwtje denkt dat wij in een huis waar wij de enige katten zullen zijn veel meer naar ons menselijk personeel toe zullen trekken en verder op zullen bloeien in onze rol als knuffelkat.
Als je ons wel ziet zitten en ons komt bezoeken dan moet je dus niet verwachten dat er meteen een ‘klik’ is, misschien verstoppen we ons zelfs wel, zelfs pleegvrouwtje kan ons niet zomaar pakken en aaien, daar is echt wel iets lekkers voor nodig en soms moet daarvoor zelfs de ‘firma ‘List en Bedrog’ ingeschakeld worden. Wij bepalen zelf wanneer wij geaaid willen worden en je zult echt je best moeten doen om ons vertrouwen te winnen voor we zelf aaitjes komen halen.

Verder zijn wij best rustige, luie katten, een beetje stimuleren door spelen met een hengeltje of laserlampje is dus wel goed voor ons en natuurlijk ook prima voor het opbouwen van de band tussen jou en ons ☺

We willen nog even zeggen dat pleegvrouwtje echt heel veel moeite heeft met het naderende afscheid en nu al een brok in haar keel heeft, ze is bang dat mensen er te licht over denken en heeft gemerkt dat mensen de verhaaltjes vaak niet goed lezen en ook denken dat de verlegen, schuwere snuitjes binnen een paar weken na adoptie al op schoot liggen. Pleegvrouwtje zoekt voor ons dus een gezellig, liefdevol mandje met personeel dat ervaring heeft met schuwe snuitjes en over veel geduld beschikt, die echt beseffen waar ze aan beginnen en het een uitdaging vinden om met ons hun leven te gaan delen.

Wij zijn geen tuin gewend, wij kunnen dus prima als binnenkat leven. Een degelijk afgezette tuin of balkon zullen wij natuurlijk best op prijs stellen, veiligheid voor alles…

Ben jij diegene die ons vertrouwen wil winnen en zijn/ haar leven met ons wil delen stuur ons dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl waarin je iets over jezelf en je ervaring met bange poepertjes vertelt, wij wachten geduldig af. Wij verblijven nu in Dieren.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Rover (herplaatsing)

Rover 1Ik ben Rover: een hele lieve, sociale en speelse  kater van 14 maanden oud.

Jullie kennen mij beter onder de naam Ernie, want ik was samen met mijn broer Bert in opvang bij Stichting Poezensnuitjes.
Helaas heeft mijn broer een tijd terug een ongeluk gehad en moest veel operaties ondergaan. Zijn pootje is nooit meer helemaal goed gekomen, en daardoor heeft hij snel pijn.
Maar ik wil juist lekker spelen en stoeien, en hij is de enige waarmee ik dit kan doen. Dus ik blijf het elke dag weer proberen, en als hij dan eens mee doet moet hij daarna weer pijnstillers slikken. Iedereen wordt hier verdrietig van, ik ook, want ik wil mijn broer geen pijn doen, ik wil alleen maar spelen.
Daarom hebben mijn baasjes besloten om een nieuwe gouden mand voor mij te zoeken, waar een jonge poezensnuit is waar ik heerlijk mee kan spelen en stoeien.
 Ik geniet ervan om buiten achter de vlindertjes en andere insecten aan te springen, dan maak ik reuzesprongen en salto’s, ik ben een echte acrobaat.
Tijdens het buitenspelen kom ik graag knuffels halen. 

Ik ben lief voor kinderen en als er vreemde mensensnuitjes op bezoek komen, ben ik altijd nieuwsgierig, en mag iedereen even met me knuffelen. 

Met andere poezensnuitjes gaat het goed, al ben ik wel graag baas over mijn eigen terrein. Met blafsnuitjes heb ik geen ervaring.

Ik snap meestal goed wat jullie mensensnuitjes bedoelen, en over het algemeen luister ik daar goed naar; zolang ik maar mijn natje en mijn droogje krijg, en af en toe naar buiten mag ben ik helemaal content en knor ik de hele dag!

Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Ik zoek een mandje waar ik mijn energie goed kwijt kan en lekker kan spelen met een soortgenootje, zowel binnen als buiten. Dan lig ik ’s avonds lekker tevreden bij jullie op de bank.
Wie heeft er een plekje voor mij?

Mail dan naar mijn baasjes jobieno@hotmail.com
Ik woon in Breda
Rover wordt niet via Stichting Poezensnuitjes geplaatst, wij helpen alleen mee om een nieuwe gouden mand voor hem te vinden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Lauri (besproken)

Lauri

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Linde (besproken)

Linde

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Nina (besproken)

Nina

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.