Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

Mayo en Naise

Hallo,

Mayo en NaiseWij zijn Mayo en Naise, 2 zusjes die bij een Mac Donalds 🍟 rondliepen.
We zijn geboren rond 17 juni en we kwamen in opvang toen we een week of 10 waren.
Dat is dan wel even wennen….best wel eng. Nog steeds soms wel. We hebben inmiddels alle prikjes gehad van tante Judith en mogen op zoek naar ons eigen mandje. Wel samen graag, want het leven is al eng genoeg tenslotte.

.

Naise

Naise

Ik, Naise, ben een tijdje niet zo lekker geweest. Giardia…ja, mooie naam, maar echt niet leuk hoor! Ik heb mijn zusje er ook mee besmet, maar die herstelde snel. Ik niet zo….mijn drolletjes zijn nog steeds een klein beetje zacht, maar pleegvrouwtje vertrouwt erop dat mijn darmpjes dat wel weer goed krijgen. Ik voel me in ieder geval weer kiplekker 😸.

.

.

.

Mayo

Mayo

Hoe wij onze dag doorbrengen? We slapen, spelen, rennen, klimmen, stoeien, we eten en drinken en we knuffelen met pleegvrouwtje. Ja, dat vinden we
al heel fijn. We vragen er niet zelf om, daar zijn we nog wat te verlegen voor, maar we genieten er enorm van. Vooral als we in ons sabbelmandje liggen. Naast elkaar sabbelen, mandje melken en dan ook geknuffeld worden…nou dan spinnen we erop los!
Wij zoeken een mandje bij mensensnuiten met geduld en heel veel liefde, die snappen dat we nog veel moeten leren en daarvoor tijd moeten krijgen.
Kleine mensensnuiten vinden wij geen fijn plan, die zijn te druk voor ons. Een lieve blafsnuit kunnen we denk ik wel aan wennen. En andere poezensnuiten die lief zijn en ons een beetje kunnen helpen, zou best fijn zijn. Pleegvrouwtje denkt dat we ook op een flat wel zouden kunnen aarden, maar dan natuurlijk wel met een veilig balkon, want een frisse neus is toch wel een must.
Denk je dat je ons als vriendinnetjes wel ziet zitten en dat je ons snapt en wilt helpen verder te groeien in de mensensnuitenwereld, stuur dan een mailtje naar cari@stichtingpoezensnuitjes.nl met een schets van het leven dat we bij jullie mogen verwachten. We zijn heel nieuwsgierig en benieuwd… 😺.

Wil je ons ook in actie zien, kijk dan even hier:
https://www.youtube.com/watch?v=ukxDjVgP3L8

Lezen jullie wel ook even de plaatsingsvoorwaarden:
https://stichtingpoezensnuitjes.wordpress.com/voorwaarden-…/

.

.

Julia

6c250511-30f4-4c9c-9c92-0007746049c0 (2)Oktober 2018 raakt een zwart kitten van 13 weken met oosterse trekjes vermist, in november 2018 wordt zij als vermist opgegeven bij Amivedi.

Voorjaar/zomer 2019 bevalt een mager, schuw, zwart tienerpoesje met oosterse trekjes in diezelfde wijk in een klein, nauwelijks gebruikt schuurtje van 4 kittens, via een hoog, klein openstaand raampje kan zij het schuurtje in en uit…

Doordat het schuurtje bijna niet gebruikt wordt is dit kattengezinnetje vrij laat ontdekt maar gelukkig toch nog net voordat de kittens in staat zijn om via het kleine raampje naar buiten te vluchten. Het schuwe stel komt bij ons in opvang en eenmaal gevangen blijkt broodmagere mamapoes gewoon een tamme poes te zijn.

Via een speurtocht op de site van Amivedi komen we er al snel achter wie mama is, er wordt meteen een berichtje naar Amivedi gestuurd en dan begint het blije wachten op een net zo blije eigenaar…..helaas…het wachten duurt lang, te lang…niks geen blije eigenaar 🙄 Eigenaar heeft 1 keer gereageerd en gemeld dat hij daar niet meer woont, van meteen in de auto springen en zijn geliefde kat ophalen is geen sprake, hij reageert gewoon niet meer. Hij krijgt van Amivedi het telefoonnummer van het gastgezin waar zijn kat zich bevindt maar hij belt gewoon niet, geen enkele reactie, niks, noppes, nada…

Wij begrijpen het niet en worden hier verdrietig van maar het poesje in kwestie vindt het allemaal wel best, zij is blij, heel blij! Eindelijk geen honger meer hoeven lijden, de voerbakken zijn constant gevuld en wat is die aandacht fijn. En haar kittens krijgen nu ook genoeg te eten, zij, klein, mager tienermoedertje heeft alles gegeven, haar uitgemergelde lijfje krijgt nu eindelijk rust, ze hoeft niet meer op jacht om iets te eten te bemachtigen, ze heeft vakantie 😁

Deze kleine dappere poezendame is onze Julia, de mama van Jurre, Joppe, Jelle en Jitske en onze Julia mag nu ook op zoek naar haar eigen fijne mandje bij mensen die haar verder gaan verwennen en heel veel van haar gaan houden en ontzettend hard naar haar op zoek gaan als ze ooit weer eens vermist zou raken (maar hopelijk zal dat nooit het geval zijn hè?) en, heel belangrijk; mensen die meteen in de auto springen om haar op te halen als zij dan weer gevonden wordt.
Want Julia is dan wel een survivor maar wil toch echt geen zwerversleven meer leiden.

Onze Julia heeft dus oosterse trekjes , je ziet het aan haar profiel en je merkt dat ze heel intelligent is, haar stemgeluid is overigens absoluut niet oosters hoor, je hoort haar niet of nauwelijks. Julia is een hele lieve poes, kan goed met de andere katten in de groep overweg maar gaat er niet bij liggen slapen ofzo, zo klef is ze niet.
In het gastgezin zijn 2 honden aanwezig waar ze dol op is , vooral de grootste krijgt veel kopjes van haar.

Julia heeft al jong geleerd om te overleven en dat is wel even een dingetje; ze heeft haar voedsel uit vuilnisbakken, zakken en wellicht ook uit keukens gejat. Haar nieuwe blikopener moet dus alert blijven als het om eten gaat, niets binnen bereik van Julia laten liggen, ook geen gesloten zakken met voedsel want Julia vindt alles en krijgt het ook open, zelfs een zak chips die net uit de winkel op de keukentafel belandt wordt in no-time opengetrokken. Alles dient dus netjes opgeborgen te worden in kast, kelder of broodtrommel maar voordeel daarvan is dat je wel goed leert opruimen 👍

Julia zoekt een veilige plek, waarschijnlijk heeft zij er geen moeite mee als zij bij haar nieuwe eigenaar niet naar buiten kan, in het gastgezin mag ze niet naar buiten en taalt er verder ook niet naar. Zie jij Julia wel zitten? Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel wat jij haar kunt bieden, wij wachten rustig af want aan wachten zijn we inmiddels wel gewend, wij zijn en blijven toch blije wachters 😁 Julia verblijft in Dieren.

.

.

De Jeetjes

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie zijn de mooiste zwarte kittens van ’t hele land?
Dat zijn de jeetjes met haar als ebbenhout!

En nee, dit is geen sprookje, dit is echt. Deze 4 kittens zijn prachtige katjes met glanzend zwart haar en ranke lijfjes. Ze zijn rond 15 mei 2019 geboren, geneutraliseerd, gechipt en volledig gevaccineerd.

Ondanks dat Jelle en Joppe bijna niet uit elkaar te houden zijn, worden ze samen geplaatst. En ook Jurre en Jitske vormen een duo.
Jelle 1Jelle(besproken)

Ik ben op zoek naar een schoot. Groot of klein, dik of dun, dat maakt mij niet uit. Bij voorkeur wel eentje die geregeld beschikbaar is. Want schoot zitten ben ik een echte kampioen in. En als er dan ook nog een hand over mijn zachte haren gaat, ga ik spinnen van genot. Er is ook een gevaar met mij: als ik je echt mag ga ik je hele hand aflikken.

Samen met Joppe mag ik ook graag stoeien. En wordt er een hengel met een muis eraan tevoorschijn gehaald dan ben ik een heuse luchtacrobaat.

.

.
Joppe 2Joppe(besproken)

Ik ben een goede observeerder. Ik ben heel graag bij mensen in de buurt en altijd nieuwsgierig naar wat ze aan het doen zijn. Sinds kort heb ik ontdekt dat dat ook heel goed gaat vanaf een schoot.

Maar denk nu niet dat ik alleen maar stil zit hoor. Ik vind het ook erg leuk om achter mijn broer Jelle aan te rennen.

.

.

.

.

.

.
Jurre1Jurre

Wat vond ik die mensenwezens eerst maar rare creaties. Vanaf een afstand heb ik ze eerst maar eens onderzocht. Maar ja, wil je alles van ze weten dan moet je toch echt dichterbij komen, En wat blijkt, die wezens blijken iets heel leuks te hebben, een lekkere warme schoot waar je je heerlijk in kunt nestelen. Waar ik nog een beetje aan moet wennen is dat ze met hun handen heerlijk kunnen kroelen. Want ook al vind ik het nog een beetje spannend als zo’n hand er aan komt, als die eenmaal over mijn lijfje gaat geniet ik echt met volle teugen.

Ik ben een echte klimkampioen. Ik vind het leuk om overal in en op te klimmen, Last van hoogtevrees heb ik echt niet. En als ik moe ben van alle avonturen kruip ik lekker tegen m’n zus Jitske aan.

.

.
Jitske 1Jitske

Ik kijk jaloers naar mijn broertjes. Wat knap dat ze zich laten kroelen en oppakken door mensen. Ik wil dat eigenlijk ook heel graag maar ik vind dat nog spannend. Als er iemand rustig naast me gaat zitten en niet teveel naar me kijkt dan durf ik het al aan ook zo’n hand door m’n zachte haren te laten gaan. Stiekem geniet ik daar dan echt wel van. Als je geduld met mij hebt word ik een lief en aanhankelijk poesje.

Ik slaap erg graag samen met Jurre. Wat ik erg goed kan is jagen. En als ik mijn prooi eenmaal heb, nou blijf dan maar uit m’n buurt want die laat ik me echt niet zomaar afpakken.

.

.

Voor beide duo’s zoeken wij een gouden mand zonder kinderen, oudere kinderen die het gewend zijn met katten om te gaan zou geen probleem moeten zijn.
Ze zitten allemaal vol energie, dus een plek waar ze straks naar buiten mogen zouden ze ook fijn vinden.
Zou jij twee van deze prachtige glanzende panters een gouden mand willen geven, mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Het zou fijn zijn als je verteld hoe jouw gouden mand eruit ziet.
De Jeetjes verblijven in Rheden nabij Arnhem.

.

.

Shadow en Misty(besproken tot nadere kennismaking)

Wij zijn Shadow en Misty, broer en zus, en wij zijn in Oktober 2016 geboren en 4 maanden later gevangen in een vakantiepark waar een hele groep poezensnuiten rondliep. Wat waren we ongelofelijk bang! We vertrouwden mensensnuiten totaal niet.

Na ons eerste bezoek bij de dierenarts waren we weer heel bang geworden, daarom zijn we na 2 maanden opvang van gastgezin gewisseld zodat we met  andere katten in huis konden  “meedraaien”. Daar hebben we geleerd dat mensenhanden niet zo heel eng zijn.

In augustus 2017 zijn wij verhuisd naar onze gouden mand. Dat ging goed, maar toen ons baasje ging samenwonen en er daarom een andere poes in huis kwam is Misty bang geworden. Ze durfde niet meer uit haar schuilplekje te komen en plaste van de stress buiten de bakken. Verschillende methodes en oplossingen zijn geprobeerd, maar helaas werd de situatie niet beter. Deze zomer, na twee jaar, zijn Shadow en Misty in overleg met hun baasje teruggekomen bij stichting Poezensnuitjes.

Het gaat heel goed met ze. Ze zijn terug bij hun vriend Bink, bij hun oude gastgezin en waren daardoor heel snel op hun gemak. Ook in combinatie met andere opvangsnuitjes gaat het goed. Misty heeft niet meer naast de bak geplast en staat haar mannetje. Ze blijkt te beschikken over voldoende zelfvertrouwen en daarom gaan Shadow en Misty weer op zoek naar een gouden mand.

ShadowIk, Shadow, ben de clown van het stel en heb prachtig mooie ogen. Ik hou van stoeien, rennen en ravotten. Soms ben ik wat lomp en hardhandig in mijn spel. Ik ben erg nieuwsgierig en wil alles ontdekken en besnuffelen. Ik heb behoefte aan liefde en aandacht, en laat met kopjes en miauwen weten dat ik er ben. Vroeger kwam ik ook tegen pleegvrouwtje aanliggen op de bank, maar dat heb ik nu nog niet gedaan. Ik ben meestal ook veel te druk bezig. Ik ben super lenig, sportief en gezond. Ik heb alleen een hangbuikje, maar dat is een erfelijk bepaald probleem. Pleegvrouwtje, vind mijn buik schattig!

.

.

.

.

.

MistyIk, Misty, ben de voorzichtige, verlegen en zachtaardige van het stel. Twee jaar terug kon pleegvrouwtje me nauwelijks aaien, maar inmiddels heb ik het aaien ook ontdekt. Ik kom mijn aaitjes halen en als ik lekker lig kan ik ook geaaid worden, maar ik vind het nog een beetje spannend. Vroeger verstarde ik nog wel eens als ik het te spannend vond, maar  tegenwoordig neem ik de benen. Pleegvrouwtje vind dit een verbetering omdat ik nu voor mezelf op kom en niet meer verstar. Verder houd ik van spelen (ook al is mijn broer soms wat ruig), relaxen en ben ik nieuwsgierig. Ik ben een heel mooi meisje met een mooie tengere bouw en heb een heel schattig miauwtje.

Wij willen graag samen verhuizen naar onze gouden mand met geduldig personeel. Andere katten vindt  Shadow wel leuk en Shadow maakt ook heel makkelijk contact met andere poezels. Maar andere katten mogen niet bazig zijn, in verband met de eerdere problemen met Misty. Indien er al andere katten in huis zijn is een rustige, stapsgewijze kennismaking essentieel en ervaring met katten lichaamstaal gewenst.

Kun je ons een gouden mand bieden? Mail dan snel iets over jezelf naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Wij verblijven in Mook bij Nijmegen

.

.

Teun

TeunDit is Teun, toen hij afgelopen winter gevangen is hadden we hem in 1e instantie Gerrit genoemd maar die naam klopte gewoon niet, hij luisterde er ook echt niet naar.

Weken later heb ik hem omgedoopt in Teun en daar kon hij zich wel in vinden 😁
Teun is 8 jaar geleden geboren onder een caravan op een camping. De eigenaar van de caravan voerde een grote groep katten en wilde geen afstand doen van de kittens die er destijds liepen, we hebben er toen wel een aantal weggekregen maar Teun en Loetje mochten we niet meenemen.

Afgelopen winter is meneer van de camping verwijderd omdat zijn ( ernstig vervuilde) caravan plaats moest maken voor nieuwbouw. Meneer heeft ‘zijn’ geliefde katten toen doodleuk achtergelaten. Een deel van de katten was in de afgelopen jaren overleden, 2 ervan heeft hij zelf per ongeluk doodgereden op zijn oprit.
De katten waren gewoon geen verkeer gewend, de paar auto’s die zij per dag langs zagen komen reden altijd stapvoets.
Teun werd door meneer ( een duitser) Streuner genoemd en die naam geeft al aan wat Teun zijn favoriete hobby was; lekkker struinen over de camping en in de bosjes.

Teun leeft nu al een tijdje bij mij binnen en ik merk dat hij het buiten-zijn vreselijk mist, iedere avond zit hij bij het raam klaaglijk te mauwen. Hij is ook niet blij met de andere katten in huis en maakt met een aantal ruzie, ook met Loetje.

Wat kunnen we nog meer vertellen over Teun? Eerst maar even zeggen dat hij een hartruisje heeft, daar kan hij best oud mee worden maar als je dat afschrikt hoef je niet verder te lezen 😉
Menselijke aandacht vindt Teun inmiddels heerlijk, hij komt zelf met een mauw om aandacht vragen. Hij zal ongetwijfeld even een terugval krijgen na verhuizing maar als hij even de tijd krijgt om te wennen zal hij ook bij jou veranderen in een lief knuffelventje. Teun gaat netjes op de kattenbak en is niet moeilijk met eten. Teun is gewoon een lieve, leuke vent.

Wat zoeken wij voor Teun? Een rustig huis waar best een lieve hond aanwezig mag zijn, hij vindt de honden bij ons prima. Jonge, drukke kinderen zijn waarschijnlijk niet zo’n goed idee.
Verder is Teun op zoek naar een degelijk afgezette tuin waaruit hij niet kan ontsnappen zodat hij toch lekker buiten kan zijn en in de zon kan liggen of indien de tuin niet afgezet is een heeeeele veilige omgeving zonder verkeer omdat hij dat echt niet gewend is….( maar toch liever die afgezette tuin)

Zou jij Teun deze mand kunnen bieden en zou je op date willen met hem?
Teun verblijft in Dieren

Stuur dan je mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Basha en Wieke

Basha2Hallo, ik ben Basha, een zwarte dame en geboren in 2014. Ik woon samen met mijn vriendin Wieke (geboren in 2016). Ik ben bij een gastgezin van Stichting Poezensnuitjes geboren, en Wieke was pas een paar dagen jong toen ze bij hetzelfde gastgezin kwam.

Samen zijn we 4 pootjes op 1 buik.

We woonden samen in onze diamanten mand totdat ons vrouwtje plotseling overleed. Een aantal dagen kwamen er vreemde mensen in huis waarna we op een dag in een mandje werden gestopt en bij ons pleegvrouwtje terecht kwamen. We wisten niet wat ons allemaal overkwam.

Ik (Basha) was al snel gewend op deze nieuwe plek en ik liet me heerlijk kroelen en verwennen. Na een paar dagen mocht pleegvrouwtje zelfs mijn buikje kriebelen. We hadden onze eigen kamer gekregen om rustig te wennen. Mijn vriendin Wieke is een schildpad poes, zij was erg verdrietig en miste ons vrouwtje heel erg. Ze snapte er niets van en werd depressief. Ik heb haar altijd gesteund en geholpen en ook nu bleef ik aan haar zijde.

Wieke2Wieke is gestart met pilletjes waar ze wat meer zelfvertrouwen en wat minder verdrietige gevoelens van krijgt (Telizen). Heel langzaam is Wieke uit haar veilige holletje gekropen en gingen we vooral in de nachten lekker spelen. Pleegvrouwtje is toen ook begonnen met het open zetten van onze kamerdeur zodat we de rest van het huis en de katten konden ontdekken. Vooral die andere katten waren erg spannend voor ons. Nu hebben we onze rust wel een beetje gevonden en zijn we klaar voor de volgende stap. Weer onze nieuwe diamanten mand zoeken.

We zijn helemaal gezond en hebben altijd netjes onze spuitjes gehad bij de dierenarts. Wij hebben altijd naar buiten gemogen en missen dat nu heel erg, daarom zouden we graag in onze nieuwe mand weer naar buiten willen gaan (nadat we gewend zijn aan onze nieuwe plek en baas).

Wieke houdt helemaal niet van andere katten, daardoor durft ze nu ook niet vrij te bewegen door het huis. Daarom zoeken wij een mand zonder andere katten (en geen honden, want dat zijn ze niet gewend)

Basha is super dol op knuffelen en komt graag op bed liggen. Wieke heeft ook altijd graag met haar baasje geknuffeld, maar vanwege alle andere katten in huis nu en haar onzekerheid is dat nu even niet het geval. Maar pleegvrouwtje heeft er alle vertrouwen in dat als ze straks gesetteld is in haar diamanten mand, dat ze dan ook de knuffels weer gaat waarderen.

Wij zoeken personeel met veel geduld, want Wieke zal tijd nodig hebben om op weer een nieuwe plek te moeten wennen.
Iemand die haar in haar waarde laat en haar de tijd geeft die ze nodig heeft.
Basha zal haar hierbij helpen, daarom gaan ze alleen samen verhuizen.

Wil en kun je Basha en Wieke hun diamanten mand bieden?
Wij verblijven in Mook bij Nijmegen

Mail dan wat over jezelf en je situatie naar  mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Frêle

frêle2Frêle. 😻 Haar naam zegt veel over haar. Frêle is een mooi verlegen meisje.

We weten dat je 3 jaar geleden buiten bent geboren op een plek waar je elke dag je hapje en je aaitje kreeg. Jaren lang heb je alleen maar kittens opgevoed, je kwam  bij ons via Stichting Kattekop met je drie kindjes, Jonna, Jyrki en Ville, zij zijn naar een ander gastgezin gegaan, zodat jij eindelijk kon bijkomen en tijd voor jezelf kreeg.

De eerste tijd woonde je samen met Fritz maar dat vond je maar niks, katers zijn niet leuk!! Je maakte kennis met de kittens van Bonnie maar ook dat vond je niks. Maar ook de poezen vindt je maar niks.

Helemaal klaar ben je met katers, poezen en kittens!!

Je kreeg een kamertje voor jezelf, waar je alles van een afstandje kon bekijken en langzaam in jouw eigen  tempo uit je schulpje kon kruipen.

In het begin was je het liefst in de buitenren, de weg er naar toe had je snel gevonden. De weg weer terug naar binnen was een ander verhaal, in huis leven met alle geluiden die daar bij horen was vreemd voor je. Je kwam alleen uit je schulpje als het etenstijd werd, aaien mocht ik je al die tijd dat vind je heerlijk, je kwam ze niet zelf halen.

Inmiddels ben je gewend aan de geluiden in huis en word je langzaam steeds meer poes!! Je vind alles wat je tegen komt lief en geeft er vol op kopjes tegen. Je spint en knort er op los en komt zelf aaitjes halen. Zelfs de speeltjes begin je leuk te vinden.

Het nog steeds spannend allemaal, andere snuitjes heb je niks mee en die zijn hier overal.
Je verdiend een plekje voor jezelf, helemaal voor jou alleen waar alle aandacht voor jou is.
En daar gaan we naar op zoek!

Frêle is een prachtig mooi lapje, ze is onzeker, verlegen en ontzettend liefff.. 💕
Ze moet leren dat ze zelf poes mag zijn!
Ze houdt niet van drukte en andere snuitjes.
En wenst met heel veel snuitjes respect behandeld te worden.

Frêle zoekt personeel met veel geduld en heel veel tijd, zodat ze alle liefde en tijd van de wereld krijgt om verder uit haar schulpje te kruipen. iemand die fulltime werkt en dus weinig thuis is zoeken wij niet voor haar.

Een afgezet balkon of tuin zou fijn voor haar zijn zodat ze alle geurtjes van buiten toch nog een beetje kan ruiken.
Ze is geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Ben jij die geduldige mensensnuit die dit meisje een kans wil geven op een heel gelukkig leven met veel knuffels?
Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel wat je haar kan bieden.
Ze verblijft in Bergharen bij Nijmegen

.

.

Bambix en Brinta (besproken)

.

.

.

.

.

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.

Advertenties