Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

Sidney

Hallo, hier ben ik weer, Sidney is de naam!

Sidney2

Kennen jullie mij nog? Dit is namelijk de 2e keer dat ik mezelf ga voorstellen. Ik had dat eind vorig jaar ook al gedaan en toen hebben lieve mensen mij eind januari geadopteerd. Dat vond ik best heel heftig, maar ik vond dat ik het toch ook wel heel goed deed. Helaas raakte ik daar direct aan de diarree en ik kwam daar maar niet meer vanaf. Soms ging het even goed en hop, dan was het er weer. Ondanks de medicijntjes. Was het dan toch opgekropte stress? Verkeerd eten?

Hoe dan ook, ik kreeg op ’t laatst zelfs ruzie met de andere poes, het ging daar niet meer en ik kwam 2 maanden na plaatsing weer terug in de opvang, dat was op 31 maart.
Ik voelde me gelijk weer helemaal thuis. Er zaten 2 snuitjes die ik nog kende en 2 andere. Helemaal prima, geen probleem. De diarree was ook weg. Voor de zekerheid nog een kuurtje gehad, maar geen derrie meer in de bak.

We zijn nu ruim een maand verder en ik mag weer op zoek naar een eigen mandje. Maar nu moet het wel echt goed gaan, dus laat ik even e.e.a nog maar weer eens heel duidelijk maken.
Ik ben een meid van de straat en vind mensen in principe doodeng. Dat is best ingewikkeld, want ik ben ook heel erg dol op knuffeltjes 😽! Als ik je vertrouw, dan geniet ik er enorm van: ik draai en kronkel, geef kopstoten, je mag mijn buikje kroelen, ik vind alles geweldig! Maarrrrr….. het is wel gebonden aan de plekjes die ik daarvoor uitzoek. Loop ik rond of zit ik op een minder vertrouwde plek, dan ga ik er haastig vandoor. Dat doe ik zelfs nog bij pleegvrouwtje en die vind ik echt heel lief. Dat wordt wel beter hoor, maar héél langzaam, teentje voor teentje.
Ik ben een heel gevoelig meisje en bij negatieve energie kruip ik onmiddellijk weg. Dus als je je gaat ergeren aan iets in mij… ik heb dat door, dat verberg je niet voor mij. Ik zoek dus iemand die onvoorwaardelijk van mij wil houden en geen eisenpakket heeft. Of een ultimatum stelt of zo… Ik ben die ik ben en dat moet genoeg zijn.

Toen ik hier kwam, vond ik spelen maar raar. Inmiddels is dat wel anders , ik vind het keileuk😺! Als de veertjes door de kamer zwiepen of het rode puntje over de grond rent, dan ben ik erbij!

Andere poezensnuiten vind ik ook fijn gezelschap, ik wil echt niet zonder. Moeten dan natuurlijk wel lieve snuiten zijn, dat spreekt voor zich.

Kinderen? Nee, echt niet!
Een blafsnuit? Hmmm….

O ja, ik ben net een jaar oud en kan dus nog een leven lang je beste vriendin worden 😺.

Heb je nog vragen, of denk je misschien: die Sidney, die zou hier wel eens heel gelukkig kunnen worden, stuur dan een mailtje naar cari@stichtingpoezensnuitjes.nl
en vertel ons waarom je dat denkt.

Bezoek ontvang ik in Groesbeek.

.

.

Stuiver en Dubbeltje (besproken tot nader kennismaking)

stuiver

Stuiver

Money, Money, Money.. 🎶
Is er iemand op zoek naar wat extra geld, geluk en liefde?
Geld maakt niet gelukkig!? Zeggen ze!? Nou.. dit geld wel!
Want hier zijn wij, Stuiver en Dubbeltje!! 😻
Wij zijn 2 leuke lieve mannetjes en mogen iemand rijk gaan maken. 😸

Wij zijn de zonen van mama Joetje, ze hebben ons gevonden in een dik bed van allemaal bladeren, we leken wel eekhoorntjes vertelde ons pleegvrouwtje. Ons mam was eerst gevangen door de dierenambulance maar daar was ze het niet mee eens!
Ze wist te ontsnappen.. !? 😼

Gelukkig was er een mevrouw die zich zorgen om ons maakte. Ze was bang dat ons mam niet terug zou komen?! En wat nou als ze ons mee zou nemen naar een andere plek?
De mevrouw was bang dat ze ons dan niet meer zou kunnen vinden.
Het werd maar later en later..

Uiteindelijk heeft ze hulp gevraagd bij een vrijwilligster van Stichting Poezensnuitjes en werd er een tweede poging gedaan om ons mam te vangen. Met hele lekkere dikke sardines, een met deken ingepakte vangkooi en crossed fingers. Niet veel snuitjes laten zich zomaar 2 x vangen en zeker niet op 1 dag. Maar het “Geluk” was aan onze kant, na anderhalf uur zat mama Joetje weer in de vangkooi! 😻 En werden we allemaal meegenomen naar een veilige warme plek.

dubbeltje

Dubbeltje

Wij zijn geboren rond  27 april 2020  en ons mam vind dat we op zoek kunnen naar een Gouden mand, wij snappen niet zo goed wat ze daar mee bedoeld maar “Gouden” klinkt ons goed in de oortjes.

Wij zijn 2 onbevangen leuke lieve spontane vrolijke kittens. Wij rennen, springen, klimmen en kroelen graag. Ons mam heeft een heel lief ppprrttliefde miauwtje…Daarmee heeft ze ons met heel veel liefde opgevoed, verzorgd en heel goed op ons gepast.

Stuiver is een lekkere lieve dikke kroelerd, niet bang uitgevallen en is altijd de eerste als iets valt te ontdekken.
Dubbeltje is een klein lief schattig iets wat verlegen ventje, kijkt eerst het katje uit de boom voordat hij mee doet.

Wij willen graag samen naar een gouden mand of een gouden mand met een jong soortgenootje om mee te spelen, kattenkwaad uit te halen en te kroelen. Buiten vinden wij het heerlijk, lekker klauteren in boomstronken, springen in het gras en achter de beestjes aan, een veilig buiten zodat we een fris neusje kunnen snuiven zou wel heel erg leuk en fijn zijn.

Kindjes kennen we niet, zullen we dus spannend vinden maar we zijn nog jong en flexibel daar kunnen we wel aan wennen. De blafsnuit des huizes vinden we spannend, ons mam blaast naar haar als ze voorbij loopt dus doen wij dat ook. 😼 Een rustige blafsnuit die gewend is aan poezensnuitjes zullen we ook nog wel aan wennen.

Wij zijn gechipt en hebben onze eerste vaccinatie gehad.

Als je denkt dat je deze leuke mannetjes hun gouden mand te bieden hebt? Stuur dan een mail naar  mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

Vertel daarin zo uitgebreid mogelijk wat je Stuiver en / of Dubbeltje te bieden hebt.

.

.

Luci(Besproken)

luciHallo!
Ik ben Luci, een knappe vrolijke meid, van iets meer dan 1 jaar jong. Dat zou je niet zeggen hé, ik ben immers maar een klein ding.
Ik kom uit een grote groep poezensnuitjes, waar we allemaal vrij klein bleven. Stichting Poezensnuitjes kwam ons helpen om te zorgen dat we nooooit meer baby’s hoeven te krijgen of maken en geen  last meer hadden van die vervelende hormonen.
Ze konden bijna niet geloven dat ook ik al eens zwanger ben geweest, zo’n klein meisje !

Nadat ik geneutraliseerd was mocht ik weer terug samen met mijn familie, maar stiekem vond ik het eigenlijk best leuk in de opvang.
Dus de eerstvolgende keer dat ze daar weer met vangkooien kwamen liep ik er weer in.
Helaas begrepen ze me toen niet helemaal, en lieten me weer los.
Maar drie keer scheepsrecht zeggen de mensensnuiten, dus toen ik er voor de derde keer inliep, begrepen ze eindelijk mijn bedoeling, en toen namen ze me mee en mocht ik weer terug naar een gastgezin.
En ook al was dit precies wat ik wilde, alles was nieuw voor me en ik vond het best wel spannend, maar pleegvrouwtje was niet onder de indruk van mijn geblaas en al snel liet ik die aaitjes en knuffels over me heenkomen😻
Er wonen hier nog 3 andere poezensnuitjes, waar ik vaak de gekste streken mee uithaal, en een degoe. Nu weet ik niet precies wat dat is, maar is reuze interessant! Van vrouwtje mag ik alleen kijken kijken en niet aankomen, dat doe ik dus dan maar.

Nou, wat zoek ik een mijn forever home zul je denken.
Ik zoek een huisje waar ik lekker veel aandacht kan krijgen van jou/ jullie en een speels jong soortgenootje.
Hoewel ik mezelf heel goed alleen kan vermaken vind ik het onwijs leuk om met een vriendje of vriendinnetje te stoeien,rennen en te spelen. Hier in het huishouden is de hengel en speelstokje favoriet, het is nogal een uitdaging om deze te pakken maar ik doe mijn uiterste best!

Een huisje met een goed afgezet balkon of tuin lijkt me heerlijk, vrouwtje zegt dat ik een focus heb van 0,0 en dus te snel afgeleid ben, dus vrij buiten vindt ze niet zo’n goed idee.
Mocht je dit nu niet hebben, dan zou ik graag vele plekjes hebben om lekker naar buiten te kunnen kijken, of om te zonnebaden.
Hoewel ik graag knuffel, doe ik dit hier eigenlijk alleen met pleegvrouwtje, bezoek bekijk ik wel, maar vind het te spannend om daar knuffels te gaan halen.
Kleine kindjes lijken me daarom niet zo’n heel goed idee, grotere kindjes die begrijpen dat ik zelf wel naar ze toekom als ik meer gewend ben kan wel.
Blafsnuitjes ken ik niet, dus deze zie ik liever niet.

Kortom,  zie jij het wel zitten om een vrolijke meid in je huis te hebben, heb jij lekker veel  tijd voor mij, heb je al een leuk speels soortgenootje die wel een leuk vriendinnetje wil hebben, en geef je me de tijd om rustig te wennen aan mijn nieuwe paleis? Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

Ik ga voor de mailbox zitten en kijk uit naar je komst!
Lieve pootjes van Luci

.

.

Aviva(Besproken)

avivaHallo allemaal! Mijn naam is Aviva, dat betekend lente in het Hebreeuws, en ik mag op zoek naar mijn gouden mand.

Ik ben geboren en getogen op een boerderij ergens in de lente van 2019. Daar kregen wij, de poezensnuitjes, te eten van de lieve bewoonster. Toen zij ziek werd en later overleed is de zorg over genomen door een vriend en is stichting  Poezensnuitjes gebeld. Eind januari 2020 ben ik in een gastgezin terecht gekomen. Er waren ook andere katten: Santos zat bij mij op de kattenkamer en Bink en Emiel wonen in dat huis. Ik heb altijd in een groep katten gewoond daardoor ben ik heel sociaal naar andere katten, maar ik sta zeker niet boven aan de rangorde.

Mijn pleegvrouwtje vond ik meteen al leuk. Ik was al wat gewend aan knuffels van mensenhanden dus dat kon ik meteen al wel waarderen. Ik ga dan helemaal los en geef je liefdes beetjes. Oké, soms iets te hard en ook mijn nageltjes gebruik ik soms bij het spelen, maar ik heb geen kwaad in de zin. Als pleegvrouwtje zit kom ik naar haar toe voor knuffels, maar als er naar me toe gelopen wordt vind ik dat spannend. Ik zit niet op schoot. Soms kom ik op de bank naast pleegvrouwtje zitten, maar wel als ik daar zin in heb. Ik speel ook graag en vind het geweldig als ik achter een speelgoed muis aan kan rennen. Daarnaast lig ik graag te flaneren in de zon.

Tja, ik lig veel te rusten. Dat komt ook omdat ik behoorlijk veel werk heb aan het onderhouden van mijn vacht. Ik heb lang rood haar dat enorm klit, als ik even niet oplet zit het alweer in de knoop. Borstelen vind ik nog heel eng, maar is wel nodig om te voorkomen dat de klitten pijnlijk worden. Ik wil best oefenen, maar dan moet je heel veel geduld hebben en me niet dwingen. Door al dat onderhoud van mijn vacht ligt het huis al snel vol met pluizen en klitten en ook een haarbal op zijn tijd hoort erbij. Daar moet mijn toekomstige personeel wel tegen kunnen! Ook moeten ze er tegen kunnen dat  als mensen eten ik ook wel wat lust (pleegvrouwtje noemt het schooien).

Ik zoek dus een lief, geduldig baasje die ervaring heeft met haarverzorging. Ik heb graag (niet dominante) katten vriendjes om me heen. Ik ben niet blij met jonge kinderen en grotere kinderen moeten niet bang zijn voor mijn tandjes en nageltjes.
Ik ben geen schootsnuit maar heb wel behoefte aan knuffels, contact en wat reuring in huis.
Ik heb niet een grote behoefte om naar buiten te gaan, maar een goed afgezet balkon of tuin kan ik zeker waarderen

Ik ben geneutraliseerd, gevaccineerd, gechipt en gezond verklaart. Heb je interesse stuur dan een mail waarin je verteld wie je bent wat je ervaring is met katten en wat je te bieden hebt 🙂 mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

Liefs Aviva

.

.

.

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.