Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

Ssebo en Nnyabo

sseboWij zijn broer en zus Ssebo en Nnyabo, dat betekent Meneer en Mevrouw in het Ugandees.
Wij zijn rond 7 september 2018 buiten geboren. Een lieve mevrouw gaf onze papa en mama eten, en later mochten wij ook mee eten.
Maar ze ging verhuizen en vroeg toen hulp aan Stichting Poezensnuitjes.
We lieten ons niet zomaar allemaal vangen hoor, Ssebo was toen al eigenwijs en werd pas een paar dagen later gevangen, gelukkig maar dat hij weer bij ons was.
Ook papa en mama zijn gevangen, maar zij mochten terug en worden nu door buren verzorgd.

.nnyabo
Onze vachtjes waren erg vies met allemaal klitjes erin. Wij moeten regelmatig geborsteld worden en dat kan natuurlijk niet als je buiten leeft. Nu hebben we gelukkig een pleegvrouwtje die ervoor zorgt dat onze vachtjes klitvrij blijven.

Dit is wel een dingetje, want we hebben ons laten vertellen dat de mailtjes voor ons al binnen stroomden toen  we net in opvang waren.
Mensen zien een lange vacht en denken “oh die wil ik hebben”. Maar we waren toen nog zo vreselijk bang voor mensensnuiten, en we waren ziek en hadden veel medische hulp nodig.
Niemand kon nog iets vertellen over onze karakters, al die mailtjes gingen dus alleen om ons uiterlijk.
Maar wij zoeken juist een gouden mand bij mensensnuiten die ons graag willen hebben om hoe en wie wij zijn en niet om ons uiterlijk.
En nu zijn wij dus zover dat we ook echt kunnen vertellen wie en hoe wij zijn.

Nou eigenlijk zijn wij best wel verlegen snuitjes. Nnyabo zit graag op schoot, dit doet ze niet uit haarzelf, zo bescheiden is ze wel, maar als je haar oppakt en op schoot neemt, vind ze dat heerlijk en kan echt genieten.
Ssebo vind zichzelf daar veel te stoer voor, als het even moet, voor bijvoorbeeld een borstelbeurt, dan ondergaat hij het.
Maar zodra hij de vrijheid terug heeft, rent hij net zolang rond totdat hij weer een coupe orkaan heeft, want een net kapsel past niet bij hem.
Bij hem kun je dus aan de gang blijven met borstelen, maar Ssebo bepaalt zijn eigen kapsel altijd zelf 🙂

Ssebo komt ook niet zelf voor de knuffels, als hij ergens rustig ligt kan je hem aaien, en laat hij zijn motor ook horen, en kan hij kronkelen van genot.
Maar weer bepaalt Ssebo helemaal zelf wanneer hij dat wil.
Nnyabo is daar wat makkelijker in.
Ssebo is een grote jongen terwijl Nnyabo voor haar leeftijd maar een klein prulleke is.

Drukte houden we beiden niet van, dus een gezin met kinderen zullen jullie ons geen plezier mee doen.
Andere poezensnuitjes vinden we erg leuk, dus dat is geen enkel probleem, blafsnuiten kennen wij niet.

Naar buiten durven we niet. Hier in het gastgezin mogen we gewoon naar buiten in de veilig afgezette tuin, maar zodra de deur opengaat verstoppen we ons samen achter de bank, en komen pas weer tevoorschijn als de deur dicht gaat. Pleegvrouwtje weet niet zo goed waarom wij dat zo eng vinden, misschien toch een nare ervaring gehad toen wij nog buiten woonden?
Wij mogen in onze nieuwe mand dus ook niet vrij buiten lopen.
Wij zouden het ook prima vinden in een flat of appartement met een veilig afgezet balkon. Want wie weet durven we daar straks als we wat groter zijn en meer zelfvertrouwen daar wel op, want een fris neusje halen is natuurlijk ook gezond.

Wij zoeken personeel die geduld heeft met ons verlegen karakter, die ons de tijd geeft om te wennen.
Maar die er ook geen probleem mee heeft als wij straks de kamer als racebaan gaan gebruiken 🙂 Denk jij de perfecte gouden mand voor ons te hebben?
Mail dan je cv naar bianca@stichtingpoezensnuitjes.nl Dan gaan wij op ons gemak samen met pleegvrouwtje alle mailtjes doorlezen en kijken welke mand we denken dat prima bij ons past.

Kopjes Ssebo en Nnyabo.

.

Kanti

Kanti Site.JPGHeel graag wil ik mij voorstellen.
Mijn naam is Kanti en ik ben geboren rond 25 juni 2018.

Samen met mijn zusjes en broertje ben ik buiten geboren, we waren allemaal erg bang voor mensen.
Maar langzaam begon ik mijn pleegvrouwtje steeds meer te vertrouwen, tot ik erachter kwam hoe lief mensensnuiten wel niet kunnen zijn, toen ging mijn knopje helemaal om en sindsdien geniet ik van hun knuffeltjes en aaitjes 🙂

Ik ben een rustig meisje, ik heb maar een klein hartje zegt pleegvrouwtje, wel eentje van goud want ik vind alles en iedereen lief.
Ik kijk altijd eerst even de kat uit de boom, je moet van mij niet verwachten dat ik meteen enthousiast naar je toe kom rennen.
Maar als je ergens rustig zit dan zal ik heel voorzichtig naar je toe komen, en als ik de eerste aaitjes op mijn vachtje gevoeld heb leg ik me heerlijk tegen je aan en geniet ik met mijn motortje aan volop.

Ik zoek een gouden mandje waar al een jong soortgenootje aanwezig is die een lief vriendinnetje als mij wel ziet zitten.
Dat moet dan geen snuitje zijn die dominant is, liever een sulletje zodat we op gelijke hoogte staan 😉 Een lief snuitje die graag samen met mij wil spelen, en die haar of zijn mandje wilt delen zodat we heerlijk tegen elkaar aan gekropen kunnen dromen van onze avonturen.

Kleine kinderen zie ik niet zo zitten, die kunnen zo druk zijn en veel lawaai maken, daar word ik alleen maar bang van.
In het gastgezin mag ik naar buiten in de geheel afgeschermde tuin, en dat vind ik heerlijk.
Ik zoek dus een plekje waar ik ook een fris neusje kan halen, dat zou ook best op een mooi geheel katveilig balkon kunnen zijn.

Ik ben al geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Mijn koffertje staat dus klaar.
Heb jij een plekje voor een lief rustig meisje en kan je bieden wat ik heel graag wil?

Stuur dan een mailtje naar bianca@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Lil Nikki

Lil NikkiIk ben Lil Nikki, een vrolijke dame, vermoedelijk geboren ergens in 2017.
Ik ben gevonden in het buitengebied, hard mauwend liep ik op een fietspad naast een doorgaande weg waar best hard gereden wordt.
Nikki ( die mij vond) is samen met pleegvrouwtje bij de boerderijen daar langsgegaan om te vragen of zij mij misschien misten maar dat was niet het geval.
Het vermoeden bestaat dat ik daar ergens aan een van die landweggetjes gedumpt ben, ik was wel erg hongerig toen ik gevonden werd.

Ik ben een vrolijke , nog erg speelse jongedame. In het pleeggezin heb ik een haat-liefde verhouding met Ziggy. Hij vond mij in het begin helemaal niet leuk, achtervolgde me voortdurend met veel gegrom, geloei en geblaas maar hey, ik was totaaaaal niet onder de indruk van die druktemaker. Nu ik hier al wat langer ben vindt hij mij eigenlijk ook wel grappig en spelen we ook vaak samen, we hebben heel veel lol, rennen achter elkaar aan, spelen samen met de ballenbaan en als we het zat zijn dan meppen we elkaar even venijnig om de oren en gaan ieder in een eigen mandje liggen slapen.
De andere Poezensnuitjes hier negeren mij en ik negeer hen meestal ook zolang ze maar uit mijn ‘space’ blijven. Komen ze te dichtbij dan mep ik ze even op hun kop zodat ze wel respect blijven tonen
Ik denk dat ik best met een leuke stoere kater samen kan wonen maar ik heb niet echt een andere poezensnuit nodig om gelukkig te zijn.

Met de blafsnuiten hier in huis kan ik ook prima overweg maar ik wil wel even vermelden dat die 2 hier wel heel makkelijk zijn en veel pikken, als ik langs een slapende blafsnuit loop vind ik het bv grappig om even lekker boven op haar kop te springen om gek te doen waarna ik weer doorwandel alsof er niets gebeurd is. Die blafsnuit kijkt me dan lichtelijk verbaasd na en slaapt weer verder. Pleegvrouwtje zegt dat ik dat kunstje niet zomaar bij iedere blafsnuit kan flikken dus heb jij een pittig blafgeval in huis dan ben ik misschien niet zo’n goede match.

Verder ben ik best makkelijk hoor, ik krab netjes aan de grote krabton, ben heel zindelijk, kom naast je op de bank liggen, soms ook op schoot maar hier zijn de schootplekjes vaak al bezet…aaien vind ik heel fijn maar ik word liever niet op mijn koppie geaaid, daar schrik ik steeds van.
Heb ik ook  minpuntjes? Jazeker…Ik JAT, ik jat eten…van het aanrecht, van de tafel en van je bord, ik jat het nog uit je handen voor je kans ziet om het in je mond te stoppen
Ja sorry hoor, ik kan er niets aan doen, heb echt een slechte tijd gehad en toen geleerd dat je nooit weet wanneer je weer iets te eten krijgt dus grijp ik wat ik grijpen kan, ik zorg gewoon heel goed voor me zelf zeg maar 😁

Stel ik eisen? Jawel, ik wil graag een veilige omgeving waar ik lekker een ommetje kan maken als ik eenmaal goed gewend ben, een afgezette tuin is helemaal mooi maar die zijn er niet zoveel geloof ik, als je maar niet aan een drukke weg woont….

Zie jij mij wel zitten? Stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl waarin je vast wat over jezelf vertelt, ik wacht op je!

.

.

Zaza en Flip

Zaza en Flip zoeken samen een gouden mandje bij knuffelig personeel.

Zaza1Zaza
Ik ben een knappe bink met mijn zwart/witte smoking en heel nadrukkelijk aanwezig. Flip en ik zijn geboren rond 1 mei 2018.
Ik moet even aan je wennen, maar als ik me eenmaal thuis voel dan ben ik een heerlijke donderstraal. Als mijn broertje op schoot ligt bij pleegvrouwtje, dan duik ik er graag bovenop, als ik op dat moment ook aandacht wil. Het is heel leuk om te helpen bij het huishouden en vooral het bed verschonen vind ik geweldig. Samen met Flip zorg ik voor een gezellig huis, door de woondekens en kussens op betere plekjes te leggen en zo ons parcours over de krabpalen van een nieuwe uitdaging te voorzien.

.
Flip3Flip
Ik ben minder aanwezig dan mijn broertje en heb een prachtige zwarte panter look met een klein wit plekje op mijn keeltje. Ik moet ook even tijd krijgen om te wennen, maar ik ben van aard een heerlijke kroeldoos. Knuffelen met pleegvrouwtje is een van mijn grote liefhebberijen en dan geef ik graag liefdesbeetjes. Iedere dag ontdekken wij nieuwe dingen om uit te proberen en pleegvrouwtje lachbuien te bezorgen.

Wij zijn gewend aan andere katten maar honden kennen we niet. We willen graag samen een thuis met geduldig personeel en een katveilige tuin of ren zou wel heel fijn zijn.
Wij zijn gevaccineerd, gechipt en gecastreerd dus helemaal klaar om met jou het nieuwe jaar te beginnen.
Wil jij ons graag dat gouden mandje bieden, stuur je dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl? Dan lezen we graag wat je ons te bieden hebt.

Knuffel van Zaza en Flip

.

.

Nini

Nini

Ik ben Nini.

Op 19 mei werd ik met mijn 3 kindjes van straat gehaald. Mijn kindjes zijn nu allemaal het huis uit en het is nu dus tijd voor een nieuwe fase in mijn leven.

En daar ben ik wel aan toe! Ik heb het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. Ik was bang, boos en bezorgd om mijn kleintjes. Het maakte me doodmoe en ik raakte in een soort van depressie. Ik had nergens meer plezier of interesse in 😥. Het enige wat ik zeker wist was dat ik mijn kleintjes moest beschermen en verdedigen en dat deed ik dus.

Nu zij weg zijn is er een last van mijn schouders gevallen. Niet dat ik nu als een blij ei in de rondte spring, maar ik zie weer licht in de duisternis. Ik ben nog altijd heel bang, maar ik heb besloten dat ik mijn angsten ga overwinnen 💪. Ik ben pas net een jaar jong, ik heb nog een heel leven voor me en dat leven moet leuk worden. Ik doe enorm mijn best, maar ik kan het niet alleen. Ik heb iemand nodig die mij snapt, die het mij niet kwalijk neemt als ik weer wegkruip of blaas, maar iemand die in mij blijft geloven en volhoudt. Ik wil echt graag!

Als ik in een dappere bui ben, laat ik me af en toe al kriebelen door pleegvrouwtje (wel volgens een vast plan, niet zomaar hè…) en dat vind ik zalig, dan ga ik zelfs rollebollen 🤗. En ik begin nu ook al een beetje te spelen! Alleen nog onder bed, maar ik doe het toch maar 😀. En dat terwijl blafsnuit op bed ligt!

Ik denk dat jullie uit mijn verhaal wel begrijpen dat ik dus een rustig plekje zoek. Wel heel graag met andere snuitjes, maar geen kleine mensensnuitjes, die zijn veel te druk en eng voor mij. Ik zou ook wel graag weer naar buiten willen, maar pleegvrouwtje zegt dat ik daar nog heel lang niet aan toe ben 😞, tenzij de tuin echt 100% hermetisch is afgesloten.

Denk je dat jij de juiste mens voor mij bent, dan moesten we maar eens kennismaken. Stuur je dan een mailtje naar cari@stichtingpoezensnuitjes.nl? Graag met zoveel mogelijk info over wie je bent, wat je te bieden hebt en waarom je juist voor mij kiest.

.

.

Boedha 

bhoedhaMijn naam is Boedha, ik ben een grote poes daarom hebben ze mij Boedha genoemd. Ik ben een hele tijd terug gevonden bij een winkelcentrum waar ik al een aantal weken rond liep. Ik probeerde iedereen te roepen maar niemand kende mij of nam me mee. Ik probeerde zelfs onder in kinderwagens te kruipen maar dat mislukte ook steeds. Op een dag kwam er iemand die mij riep en hele lekkere snoepjes bij haar had… mmmhhh.. die waren lekker!! Ze aaide me, vroeg van alles aan me, maar ik kon haar niks vertellen dus nam ze me mee.
Eigenlijk kon dat allemaal niet want waar moest ik dan heen..? Maar ja.. mij daar laten zitten was ook geen optie.

Er werd contact opgenomen met Stichting Poezensnuitjes en die hebben een plekje voor mij vrij gemaakt.
In het begin moest ik erg wennen, heerlijke mandjes, aaitjes, eten..,, raar vond ik dat maar.
En er waren allemaal van die kleine snuitjes… ppppfff… daar vind ik niks aan.. drukte makers!! Ik heb daar helemaal genoeg van, ik vind het heerlijk om te spelen en mijn pleegvrouwtje te volgen overal,dan krijg ik steeds een aaitje. Ik ben gewoon een vrolijke, ondeugende lieve Boedha snuit!! 😻
Ik heb hier een eigen snuitjes slaapkamer, waar ik steeds uit weet te ontsnappen, gezellig beneden gewoon tussen de snuitjes die hier ook wonen, dat is best spannend, ze kennen mij natuurlijk niet maar ze vinden het prima dat ik hier rond wandel en mandjes in beslag neem.
Maar nu is het tijd om op zoek te gaan naar een voor altijd thuis huis voor mij zelf, dat heb ik dik verdiend zegt pleegvrouwtje.
Een rustig thuis met heel veel aandacht en niet zo veel drukte. Geen kleine mensensnuitjes! Misschien een rustig ander snuitje, wat net als ik de pubertijd al heeft gehad en lief rustig is, ik ben vijf jaar.
Maar als ik genoeg aandacht, mandjes en speeltjes krijg durf ik ook best alleen ergens te wonen. Ik vind het heerlijk om een fris neusje te halen buiten in de ren van het gastgezin, pleegvrouwtje ziet mij dan genieten daarom zou het fijn zijn als ik straks ook af en toe even mijn pootjes kan strekken in een katvriendelijke omgeving.
Ik ben geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Denk jij het ultieme mandje voor mij te hebben, stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel mij wat ik allemaal kan verwachten in jouw mand.
Kroeltje van Boedha 🐾

.

.

bella

Bella (Besproken tot nadere kennismaking)

Hallo daar mensensnuit!

Ik ben Bella. Ik ben eind juni 2018 op straat geboren en heb de eerste weken van mijn korte leventje op straat geleefd. In augustus kwam ik samen met mijn broertje Chico en mijn zusjes Anne, Kanti en Kaydee binnen bij Poezensnuitjes. Joh, ik was bang toen! Maar nog niet zo bang als mijn broertje en mijn zusje Anne. Wij gingen met zijn drieën samen naar een gastgezin. Maar ik bleek al snel de meest stoere van de drie te zijn.

Ik ben dan misschien wel de meest stoere van de drie, maar echt stoer ben ik niet, hoor! Ik vind nog veel dingen heel spannend. Maar ik zet wel grote stappen! Ik ben namelijk ook best wel nieuwsgierig. Als er eten in de buurt is, durf ik bijvoorbeeld wel over het pleegvrouwtje heen te lopen. En soms laat ik me ook aaien. Niet vaak, maar als ik me laat aaien kan ik daar ook echt van genieten. Het liefst ’s nachts, als het lekker donker is. En de laatste tijd kom ik steeds vaker bij het pleegvrouwtje op bed slapen. Niet meer alleen op de hoek van het bed, maar vaak ook gewoon tegen het pleegvrouwtje aan! En ik heb nu ontdekt dat dat dus best wel fijn is. Dus nu durf ik ook al bij het pleegvrouwtje op de bank tegen haar aan te liggen. Alleen als ze niet te veel beweegt, maar toch, ik doe het toch maar mooi!

Ik ben gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd. En ik ben helemaal klaar om te verhuizen. Wel wil ik graag verhuizen naar een rustig mandje. Ik moet nog veel vertrouwen winnen, dus ik zou het niet zo fijn vinden als er heel veel drukte in huis is om aan te moeten wennen. Ik woon liever niet met kinderen en honden in 1 huisje. Wel wil ik graag een jong soortgenootje om me heen. Ik ben heel sociaal met andere snuitjes en ik hoop dat een jong soortgenootje mij kan helpen om mijn laatste angsten voor mensensnuitjes te overwinnen.

Heb jij het geduld en de rust om me helemaal mezelf te laten zijn en langzaam vertrouwen te winnen? Wil je dan alsjeblieft mijn pleegvrouwtje mailen en haar vertellen wat je mij kunt bieden: mail@stichtingpoezensnuitjes.nl.

.

.

Diesel (besproken)

IMG_0582.JPG

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.

Advertenties