Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

Japie en Jetje

Japie2

Japie

Wij zijn Japie en Jetje, broer en zus geboren op 26 september 2017.
In het begin waren we zo bang voor mensen, vooral Jetje heeft nog lang meppen uitgedeeld, maar inmiddels vinden we mensen maar wat leuk, en delen heel wat kopjes en knuffels uit.
Wij mogen nu op zoek naar een gouden mand, en daar kunnen we heel kort en krachtig over zijn.
Wij zoeken namelijk een mand met heel veel bomen !

In een veilige natuurrijke omgeving.

.

.

.

jetje2

Jetje

Wij vinden het namelijk heerlijk om buiten te zijn en in bomen te klimmen, echte boomsnuiten zijn wij.
En ohja we willen daar samen naar toe.
En als we uitgeklommen zijn willen we heel graag een heerlijk hapje hebben en daarna zoeken we warme mandjes uit om weer energie op te doen voor onze volgende klimpartijen.
Maar voor we dat weer doen willen we natuurlijk wel eerst uitgebreid knuffelen met onze baasjes en/of vrouwtjes.

Lijkt het jou leuk om twee avonturiers in huis te hebben? Kan je ons een veilige boomrijke omgeving bieden?
Stuur dan een mailtje naar ons pleegvrouwtje bianca@stichtingpoezensnuitjes.nl
Vertel ons wat je ons kan bieden dan gaan wij in overleg of het iets voor ons is.
Misschien tot snel.
HI5 van Japie en jetje

.

.

 

Suusje

SuusjeWij zijn op zoek naar een rustige gouden mand voor ons oude besje Suusje

Suusje heeft een tijd op straat geleefd voordat ze bij ons in opvang kwam.
Ze was uitgehongerd en uitgedroogd, wat uit de bloedwaardes ook naar voren kwam.
Haar schildklier en nieren zijn nog prima.
Suusje is een dametje op leeftijd, hoe oud ze precies is weten we niet, haar gebit was er zo slecht aan toe dat die inmiddels verwijderd is.
Ze houdt enorm veel van aandacht en knuffelen, en is een kampioen in kopjes geven.
Ze heeft spondylose waardoor ze aaien op haar rug niet zo prettig vind. Hier krijgt ze medicatie voor.
Ze is een rustig meisje, maar als ze andere snuitjes ziet draait ze compleet door.
Daarom zoeken wij een mand voor haar zonder andere dieren, waar ze veel aandacht krijgt.
Suusje hoeft niet meer naar buiten, ze kan dus ook prima op een flat of appartement wonen.
Wie wil dit ontzettende lieve oude besje een geweldige laatste tijd van haar leven bieden?
Ze zal je enorm dankbaar zijn.
Mail naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Ziggy

ziggyZiggy, tsja, Ziggy….het zal niet makkelijk worden maar we gaan het toch maar proberen….
Ziggy, geboren half september 2017, wil ook graag een eigen mandje waar van hem gehouden wordt. Waarom dit niet makkelijk zal zijn?
Nou, Ziggy was tot het moment van vangen geen menselijk contact gewend dus zal zeker tijd nodig hebben om aan een nieuwe verzorger te wennen.
Ziggy is ook gehandicapt, hij ziet slecht en zal in de toekomst blind worden, hij mag dus niet vrij buiten lopen.
En Ziggy heeft de vervelende gewoonte om in het pleeggezin in de hondenmand te plassen, dat kunnen we wel verzwijgen maar dat zou niet eerlijk zijn he?
Maarrrrrr…Ziggy is verder ook een hele lieve, vrolijke, speelse knul die het prima kan vinden met de honden en de andere katten in huis. Ziggy komt regelmatig spinnend op schoot liggen dus zover is hij ook al, als hij de tijd krijgt om even te wennen zal hij met zijn nieuwe verzorger ook een hele goede band op kunnen bouwen.
Ziggy is goede vriendjes met Roan en Fifi, het allermooist zou natuurlijk zijn dat hij samen met hen naar een nieuw mandje kon verhuizen maar hij zal zeker ook genoegen nemen met een andere gezellige snuit in zijn nieuwe huis.
Ziggy is gevangen bij een boerderij, mijn ervaring is dat boerderijkittens gewend zijn in het hooi/stro te plassen en zich daardoor in het begin nog wel eens vergissen en op een willekeurig zacht plekje gaan plassen. Ziggy maakt ook gewoon gebruik van de kattenbakken in huis en ik hoop dus dat hij in een ander huis gewoon de kattenbak gebruikt. Ik kan de hondenkleden hier ook niet weghalen, zielig voor de honden. Feit is dat Ziggy hier zo gewend is om op die plekken te plassen dat hij het hier zeer waarschijnlijk altijd zal blijven doen.
Over Ziggy’s handicap; hij is onlangs door de oogspecialist in Vorden gezien en Ziggy heeft 2 problemen, hij heeft staar en hij heeft plooien in zijn netvliezen. De staar is aangeboren en zal steeds erger worden en uiteindelijk zal hij helemaal blind worden. Blinde katten redden zich in een veilige omgeving meestal prima.
De plooien in zijn netvlies komen waarschijnlijk doordat zijn moeder tijdens de dracht een infectie door heeft gemaakt, bad, bad luck dus.
Ziggy is dus een pechvogel en geluksvogeltje tegelijkertijd, pech dat hij gehandicapt is maar wat een geluk dat hij gevangen is want de levensverwachting van een schuwe, blinde kat bij een boerderij is niet erg hoog.
Ziggy heeft nu nog helemaal geen last van zijn slechte zicht en kan nu nog prima wennen in een nieuwe omgeving, deze omgeving dient dus echt veilig te zijn, een goed afgezet balkon of tuin waar hij echt niet uit kan ontsnappen …
Ook Ziggy is getest op Felv/Fiv (gelukkig negatief) omdat daar als eerste aan gedacht werd toen zijn ogen slecht bleken te zijn.
Wie oh wie durft het aan met lieve Ziggy?
Mail naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Dirkje (Besproken)

DirkjeHallo mijn naam is Dirkje.
De dierendokter denkt dat ik nu anderhalf jaar jong ben. Ik ben gevonden op straat, ik was behoorlijk gehavend, mijn hormonen gierden door mijn lijf, ik had een blaasontsteking en mega vieze oren. Gelukkig hebben we mij meegenomen en me helemaal verzorgd, als dank bleef ik maar kopjes geven 🙂

Nu zijn we een tijdje verder en het gaat heel goed met me. Doordat ik gecastreerd ben heb ik eindelijk mijn rust gevonden. En ik geniet…..ik ben nu zelfs een echte schootkat, ik klim bij iedereen op schoot, maakt me niet uit als je al iets anders op schoot hebt liggen, ik kruip er gewoon bovenop 😀

Ik ben dol op mensen, begroet iedereen bij binnenkomst. Soortgenootjes vind ik prima, zolang ze maar niet aan me komen.
In het begin was ik erg bang buiten in de afgesloten tuin, maar nu vind ik het heerlijk om daar rond te struinen.

Ik heb nog wel een probleempje, mijn voetzooltjes zijn helemaal verhard, ik heb daar nu geen last van, maar ik mag niet meer op de straatstenen lopen, wat dus betekent dat ik een nieuwe mand moet hebben met een veilig afgezette tuin. Een tuin met alleen schuttingen heeft dus geen zin, daar spring ik gewoon overheen.

Mijn pleegvrouwtje weet niet of ik met blafsnuiten overweg kan, dus misschien beter dat die niet aanwezig zijn.
Ik vind het geen probleem om mijn mand te delen met rustige poezensnuitjes, als ze maar respect voor mij hebben 😉

Denk jij mij de perfecte mand te kunnen bieden mail dan naar mijn pleegvrouwtje en vertel wat je me allemaal kan bieden.

bianca@stichtingpoezensnuitjes.nl

 

Kopjes van Dirkje

.

.

Kylo

Een speciale mand gezocht voor een speciaal snuitje: Kylo-Ren geboren 25-08-2017.

KyloYes! Ik mag van mijn pleegvrouwtje op begeleid wonen!
Ga er maar even voor zitten want ik ben op zoek naar iets heel speciaals!
Ik ben schuddend met mijn koppie en stijve pootjes gevonden op een parkeerterrein toen ik pas een week of tien jong was.
Een lieve mevrouw nam mij mee naar huis en zocht hulp bij stichting poezensnuitjes. Die gingen snel met mij naar de dierenarts en die stelde een vorm van ataxie vast. Daarbij bleek ik doof te zijn en waarschijnlijk alleen dichtbij te kunnen zien. Ook zag ik geen diepte, dus ze moesten mij goed in de gaten houden want ik liep steeds zo die hoge tafel af!

Het lopen is sindsdien vooruitgegaan en ik kan nu al rennen en laag springen. Ik slinger nog wel en loop veel rondjes. Daarnaast is mijn evenwicht dan nog wel een dingetje want als ik val kan ik mij niet zoals andere katten corrigeren en val ik dus heel hard op de grond met mijn lijfje en ook met mijn kopje. Pleegvrouwtje schrikt daar altijd heel erg van! Op de vaste grond gaat het lopen prima maar op de bank heb ik wel wat ondersteuning nodig zodat ik er niet afval.
Ik ben gek op spelen en kom soms wild aangerend en botst dan heel hard op pleegvrouwtje omdat ik haar altijd net ff te laat zie, oepsie. Soms ga ik dan lekker bij haar liggen slapen maar soms doe ik lekker gek en ren ik zo over haar boterhammen heen, lache joh!
Pleegvrouwtje heeft wel eens wat spullen in de kamer van plaats veranderd en dan liep ik daar keihard met mijn neus tegenaan, vanwege mijn slechte zicht. Ze heeft het toen meteen weer terug veranderd gelukkig. Twee keer per jaar je woonkamer veranderen zou ik dus niet fijn vinden.
Alleen thuis zijn vind ik trouwens echt niet leuk. Ja één of twee uurtjes kan wel, maar als je dan thuis komt ga ik heel klaaglijk mauwen om te laten weten dat ik dat echt niet grappig vond.
Vanwege mijn doofheid kan mijn mandje alleen staan in een huis met afgezette tuin, een kattenren of veilig afgezet balkon! Dit is echt een zware eis want auto’s enz hoor ik niet aankomen. Hierdoor kan ik ook niet in een gezin met kinderen onder de 12 jaar of een druk huishouden want ik ben graag waar jij bent en dan zou iedereen de hele dag over mij struikelen.
Met een zacht mandje maak je mij helemaal gelukkig en ga ik heel hard spinnen en trappelen in de mand.
Door mijn slechte zicht kan ik je soms opeens bespringen want de schaduwen van de vouwen in je broek of trui die jaag ik graag weg voor jou, zodat je daarna weer veilig bent. Maar ook als er een brokje in mijn waterbak drijft dan graaf ik net zolang tot de bak leeg is en het eruit kan. Pleegvrouwtje vindt dat soms minder leuk dan ik. Ik snap daar niks van.
Soms zie ik hier opeens spoken en ga ik geschrokken bukken en om me heen kijken. Zo eng! Daarna ren ik bang weg om me te verstoppen. Pleegvrouwtje moet me dan even gerust komen stellen, want ik vind haar dan ook opeens heel eng maar als ze mij dan lekker op schoot neemt en kriebelt weet ik weer dat mensen lief zijn en ontspan ik weer en ga lekker spinnen.

Bij mijn nieuwe mandje moet wel een vriendje of vriendinnetje zijn want ik speel graag samen. Ik ben ook nog maar een kitten he. Omdat ik niks hoor kan ik ook niet horen als ze waarschuwend grommen of piepen als het iets te hard gaat of ik ze met rust moet laten. Dus moet het wel een makkelijk snuitje zijn.
Savonds kruip ik lekker bij mijn pleegmama Juwel en dan gaat ze mij wassen. Dat vind ik zoooo lekker. Daarna val ik dan heerlijk in slaap. Een zorgzaam nieuw vriendje of vriendinnetje zou ik dus heel leuk vinden.

Oja ik ben helaas niet helemaal zindelijk. Dit komt waarschijnlijk door mijn hersenbeschadiging. Daar moet mijn nieuwe personeel dus goed over nadenken. Poepen doe ik netjes op de bak en plassen ook maar soms ben ik opeens in de war en doe ik een klein plasje in mijn mandje of op een dekentje. Ik heb nog nooit op de bank of iets anders geplast!
Ik ben gek op eten! Natvoer is mijn favoriet en de rest van mijn honger stil ik met brokjes. Ik moet wel altijd hetzelfde eten want ik heb gevoelige darmen en anders krijg ik meteen diarree.

Mijn pleegvrouwtje heeft mij een beetje gebarentaal geleerd en dat gaat best goed!
Ik ben gek op knuffelen en als dank ga ik jou dan lekker wassen. Soms ben ik dan echt niet meer te stoppen en krijg je ook kleine liefdesbeetjes.
Ja je hoort het al he, ik ben een hele lieve, vrolijke jongen die heel erg van aandacht en knuffelen houdt!
Ik begrijp dat je helemaal verliefd bent geworden op mij. Dat kan niet anders! Ik zou het leuk vinden als je dan even een mailtje stuurt met daarin je woonsituatie en alles wat je mij te bieden hebt. Mijn pleegvrouwtje kan dan eventueel een afspraak met je maken. Tot snel, kusje van Kylo
mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Fifi en Roan (Besproken tot nadere kennismaking)

fifi en Roan

Het heeft even geduurd maar nu is het dan zover, wij mogen verhuizen! Pleegvrouwtje vind het heel moeilijk om ons te laten gaan en hoopt dat er echt hele lieve, serieuze adoptanten op ons reageren…

Fifi is eind juli 2017 geboren ergens in een tuin, haar nestgenootjes zijn door roofdieren weggekaapt, Fifi is als enig overlevend kitten bij onze dierenarts binnengebracht , ze was toen 4 weken oud. Zij is toen bij pleegmama Mandy gezet die haar meteen accepteerde. Veel later kwamen we er helaas achter dat poes Mandy Fiv-positief was waardoor Fifi langer in opvang moest blijven omdat zij op leeftijd van 6 maanden ook getest moest worden. Fifi is gelukkig Fiv-negatief, yeah!
Fifi is een schat van een kat maar kijkt wel even de kat uit de boom als er vreemde mensen binnenkomen, ze is een ondernemend typje, lekker speels en ondeugend, steelt graag eten van het aanrecht. Natvoer in een voerbakje is oké maar het zakje natvoer jatten als het nog ongeopend is en het dan zelf lostrekken is veel leuker :-), zo’n typje dus…
Fifi is dol op Roan en moet ook echt samen met hem geplaatst worden en….Fifi is dol op honden, erg dol op honden, ze knuffelt ze helemaal plat als het aan haar ligt, begroet ze uitbundig als de schuifdeuren ’s ochtends weer opengaan ( honden worden hier altijd van de kittens gescheiden als het personeel slaapt of afwezig is), eet uit hun voerbak mee als ze de kans krijgt (dus wordt ze hier apart gezet tijdens het voeren omdat dit altijd spannend blijft, hoe lief de honden ook zijn) en ze controleert nog dagelijks of er melk uit de hondentepels komt, dit ziet er schattig uit maar niet iedere hond kan dit waarderen dus wel een puntje van aandacht…ieder weekend logeert onze kleinzoon van 8 een nachtje hier en dat vindt Fifi erg gezellig dus kinderen zullen geen probleem zijn.

Roan is 8 september 2017 geboren maar moederpoes wilde na 2 weken niets meer van haar kittens weten dus is hij met de fles grootgebracht. Roan is na zijn 1e vaccinatie erg ziek geweest en omdat we inmiddels redelijk paranoide zijn geworden na alle Fiv-gevallen de afgelopen tijd hebben we hem toch ook maar even laten testen afgelopen maandag en hoera, gelukkig is ook Roan negatief getest! Roan is een schatje, een echte sul, gaat bovenop hondje Pluck liggen slapen, hij ziet nergens gevaar in, gaat ook niet aan de kant als je op hem afloopt ofzo en ik ben bang dat hij buiten ook niet voor een vreemde hond of auto zal wijken maar dan gewoon gaat zitten wachten op wat er gaat gebeuren. Roan zal denk ik niet erg oud worden als hij vrij buiten mag lopen, ik kan me vergissen maar mijn voorkeur voor Roan en Fifi gaat toch uit naar een huis met goed afgezette tuin of balkon. Roan is net als zijn vriendinnetje Fifi dus dol op honden en kinderen zullen ook geen probleem zijn.

Roan en Fifi moeten dus echt samen blijven want ze liggen bijna altijd in elkaars pootjes te slapen, deze 2 willen we echt niet uit elkaar halen….
Heb je interesse in deze twee schatjes, mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Gina (besproken)

Gina

.

.

.

.

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.

Advertenties