Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

Poespas

Poespas1Hallo, ik ben de laatste van de 4 Peetjes.(Prutske, Petoet, Pardoes en ik)
Ik ben geboren op 27 juli 2019, bij een gastgezin van Stichting Poezensnuitjes. Wij hebben dus gelukkig geen straatleven achter de rug.

Als ik mijn pleegvrouwtje kwijt ben, ga ik mauwen, en ben ik helemaal blij als pleegvrouwtje me roept. Ik ren dan naar haar toe, en eis knuffeltijd 😻

Ook ik heb een geweldige dieselmotors tot mijn beschikking.

Ik speel en dol het grootste deel van de dag, ook met de andere poezensnuitjes. En kinderen, groot en klein, vind ik ook erg gezellig. De trap op en af rennen is ook een leuk spelletje, en in de buitenren is het ook een heel avontuur, zoveel te zien en te horen.Kortom, ik  ben een  heerlijk gezinssnuitje 😸

Helaas hebben ze ivm giardia al meerdere behandelingen gehad, en de test geeft nog licht positief aan, hun ontlasting is prima en ze zijn er ook nooit ziek van geweest. Maar ze krijgen momenteel nog wel intestinal brokjes en natvoer. Haar broertje en zusje zijn verhuisd samen met een kuurtje panacur, die zij en het snuitje dat er al woont dan krijgen. Dit advies willen we ook aan  Poespas meegeven.

Heb je een plekje over in je gouden mand? Is er al een jong soortgenootje aanwezig die wel een vrolijk vriendje of vriendinnetje wil hebben?

Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

En vertel hoe jouw gouden mand eruit ziet. Wie weet zien we je dan binnenkort tijdens de kennismaking.
Poespas verblijft bij een gastgezin in Velp bij Arnhem

.

.

Batman en Oreo (Besproken tot nadere kennismaking)

Batgirl en Oreo2Op 21 september 2019 werd Batman als eerste geboren, Oreo als laatste kitten. Maar als je niet beter weet zou je denken dat het een tweeling is. Alles doen broer en zus samen. Samen op avontuur, samen slapen, samen spelen..en het liefst doen ze dat de hele dag. Slapen is zonde van de tijd.
Ook spelen en knuffelen met mensen vinden ze heerlijk. Vooral Batman komt lekker bij je liggen kroelen als het tijd is om te slapen. Oreo is even lief maar Batman neemt altijd het initiatief.
Deze twee lieverds zoeken dan ook samen een fijne warme mand om voor altijd samen te blijven. Blafsnuiten kennen ze, die zijn geen probleem. Andere poezensnuitjen vinden ze ook heel gezellig. Kleine kinderen kennen ze niet, maar daar kunnen ze vast en zeker aan wennen. Een tuin vinden deze twee avonturiers waarschijnlijk erg leuk maar een veilig afgezet balkon voor een frisse neus is ook prima. Heb je een gouden mandje voor deze twee leukerds, stuur dan een email naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
En vertel wat je ze te bieden hebt.

.

.

Roelie en Norrin(Besproken tot nadere kennismaking)

roelienorrin2.jpgNorrin (geboren op 21 september 2019) is graag bij mama Roelie. Hij adoreert zijn moeder zo erg dat hij pas sinds een week vast voedsel eet. De slagroom van mama is gewoon te lekker. Norrin is een lieve zachtaardige jongen die nu pas een beetje loskomt. Hij speelt nog steeds graag met zijn moeder, maar heeft nu door dat spelen met zijn broers en zusjes ook heel erg leuk is. Norrin mag voor altijd bij zijn moeder blijven, want hij is een echte mama’s kindje. En daar is Roelie heel blij mee want ze is zelf nog jong en speelt graag met haar kinderen. Roelie is door tante Judith geschat op 2 jaar oud. Geen tienermoeder en vast niet haar eerste nestje, maar zeker weten haar laatste want ze is ook al gesteriliseerd ondertussen.

Mama Roelie is een super lieve meid die alles goed vindt wat je met haar doet. Medicijnen geven, nagels knippen, borstelen, alles mag van haar. Daar vraagt ze wel veel aandacht voor terug. Roelie is graag in je buurt zodat ze op elk moment even een goed gesprek aan kan gaan met haar personeel. Ze kletst graag en veel, en laat goed weten wat ze wil. Eten kan ze als de beste en ze lust alles. Roelie tolereert geen blafsnuiten en gaat direct over tot de aanval. Ook andere poezensnuiten worden niet getolereerd.

We zoeken voor Roelie en Norrin dan ook een fijne mand zonder andere poezensnuiten en blafsnuiten. Ook hebben we ontdekt dat Roelie het niet fijn vind als ze langere tijd geen mensen om zich heen heeft. Dus haar nieuwe personeel moet zeker niet fulltime werken, dat gaat allemaal van haar tijd af uiteraard. Kijken naar de vogeltjes is een grote hobby van haar.
We zoeken dan ook een mand waar ze later lekker naar buiten kan.
Heb jij die fijne mand voor deze twee leukerds, stuur dan een email naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Roelie wacht met smart op de emails waarin staat hoe de gouden mand eruit kan zien voor haar en haar zoon.

.

.

Roger

rogerHallo ik ben Roger, ik ben ook in het voorjaar 2019 geboren in een huis met heel veel snuitjes. En samen met oa Freddy ben ik bij een gastgezin van Stichting Poezensnuitjes gekomen.
Ik ben een hele fanatieke knul, kan niet genoeg krijgen van alle speeltjes.
Ik klets ook heel wat af tegen het pleegvrouwtje, hele verhalen steek ik af. Tijdens het spelen ren ik soms ineens haar schoot op en geef een kopstootje tegen haar neus of wang, en dan speel ik gauw weer verder. Ook vind ik aaien helemaal tof en mijn motor draait dan op volle toeren. Ik zoek een mand met een tuin, zodat ik lekker de ruimte heb om veel te bewegen.
Ook moet daar al een jong soortgenootje wonen, waar ik heerlijk mee kan rennen, spelen en stoeien.
Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Heb jij die mand voor mij? Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Ik lees dan graag hoe jouw mand eruit ziet.
Mijn koffertje staat al gepakt, en ik wacht nu bij de mailbox.
Vol verwachting klopt mijn hartje.
Roger verblijft bij een gastgezin in Didam.

.

.

Freddy

FreddyHoi, mijn naam is Freddy. Ik ben in het voorjaar 2019 geboren in een huis met heel veel andere snuitjes. Omdat we met teveel snuitjes waren, ben ik samen met nog meer kittenfamilie naar Stichting Poezensnuitjes gegaan.
Dat vond ik in het begin best heel spannend. Toch was ik de eerste die los kwam, ik werd helemaal gek van al dat speelgoed wat er was. Ik kan dus heel fanatiek spelen.
Verder ben ik best een rustige knul, soms een beetje gereserveerd.
Pleegvrouwtje denkt dat ik best graag op schoot zou willen liggen, maar dat is een drempel waar ik nog niet overheen durf. Ik vind het wel heel fijn om bij haar te liggen als ze een fleece dekentje over zich heen heeft, dan kruip ik gezellig tegen haar aan. Ik vind drukte niet zo heel fijn, dus een mand waar kleine mensensnuitjes wonen zie ik niet zo zitten.
Ook zoek ik een niet dominant jong soortgenootje waar ik lekker mee kan spelen en stoeien. In het begin zal ik het waarschijnlijk best spannend vinden in een nieuwe mand, dus er moeten wel mensensnuiten wonen die geduld met mij hebben.
Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Heb jij die mand voor mij die ik zoek?
Stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Ik lees dan graag samen met pleegvrouwtje hoe jouw mand eruit ziet.
Freddy verblijft bij een gastgezin in Didam.

.

.

 

Mayo en Naise

Hallo,

Mayo en NaiseWij zijn Mayo en Naise, 2 zusjes die bij een Mac Donalds 🍟 rondliepen.
We zijn geboren rond 17 juni en we kwamen in opvang toen we een week of 10 waren.
Dat is dan wel even wennen….best wel eng. Nog steeds soms wel. We hebben inmiddels alle prikjes gehad van tante Judith en mogen op zoek naar ons eigen mandje. Wel samen graag, want het leven is al eng genoeg tenslotte.

.

Naise

Naise

Ik, Naise, ben een tijdje niet zo lekker geweest. Giardia…ja, mooie naam, maar echt niet leuk hoor! Ik heb mijn zusje er ook mee besmet, maar die herstelde snel.
Ik niet zo….mijn drolletjes bleven heel lang best wel zacht, maar nu heb ik ze eindelijk onder controle, het zijn mooie sigaren geworden en ik voel me ook weer kiplekker😸!

.

.

.

Mayo

Mayo

Hoe wij onze dag doorbrengen? We slapen, spelen, rennen, klimmen, stoeien, we eten en drinken en we knuffelen met pleegvrouwtje. Ja, dat vinden we
al heel fijn. We vragen er niet zelf om, daar zijn we nog wat te verlegen voor, maar we genieten er enorm van. Vooral als we in ons sabbelmandje liggen. Naast elkaar sabbelen, mandje melken en dan ook geknuffeld worden…nou dan spinnen we erop los!
Wij zoeken een mandje bij mensensnuiten met geduld en heel veel liefde, die snappen dat we nog veel moeten leren en daarvoor tijd moeten krijgen.
Kleine mensensnuiten vinden wij geen fijn plan, die zijn te druk voor ons. Een lieve blafsnuit kunnen we denk ik wel aan wennen. En andere poezensnuiten die lief zijn en ons een beetje kunnen helpen, zou best fijn zijn. Pleegvrouwtje denkt dat we ook op een flat wel zouden kunnen aarden, maar dan natuurlijk wel met een veilig balkon, want een frisse neus is toch wel een must.
Denk je dat je ons als vriendinnetjes wel ziet zitten en dat je ons snapt en wilt helpen verder te groeien in de mensensnuitenwereld, stuur dan een mailtje naar cari@stichtingpoezensnuitjes.nl met een schets van het leven dat we bij jullie mogen verwachten. We zijn heel nieuwsgierig en benieuwd… 😺.

Wil je ons ook in actie zien, kijk dan even hier:
https://www.youtube.com/watch?v=ukxDjVgP3L8

Wij verblijven bij een gastgezin in Groesbeek bij Nijmegen

.

.

 

Jurre en Jitske

Jurre en JitskeSpiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie zijn de mooiste zwarte kittens van ’t hele land
Dat zijn de jeetjes met haar als ebbenhout

En nee, dit is geen sprookje, dit is echt. Deze 2 kittens zijn prachtige katjes met glanzend zwart haar en ranke lijfjes. Ze zijn geboren op 15 mei 2019, geneutraliseerd, gechipt en volledig gevaccineerd.

.

Jurre1Jurre

Wat vond ik die mensenwezens eerst maar rare creaties. Vanaf een afstand heb ik ze eerst maar eens onderzocht. Maar ja, wil je alles van ze weten dan moet je toch echt dichterbij komen, En wat blijkt, die wezens blijken iets heel leuks te hebben, een lekkere warme schoot waar je je heerlijk in kunt nestelen. En wat ze ook doen is heerlijk met een hand over mijn rug strelen. Wat is dat lekker zeg. Soms vind ik het nog een beetje spannend als zo’n hand er aan komt, als die eenmaal over mijn lijfje gaat geniet ik echt met volle teugen.

 

Ik ben een echte klimkampioen. Ik vind het leuk om overal in en op te klimmen, Last van hoogtevrees heb ik echt niet. En als ik moe ben van alle avonturen kruip ik lekker tegen m’n zus Jitske aan.

.
Jitske 1Jitske

Waar ik eerst de kat uit de boom keek, weet ik nu mijn kroelmomenten te pakken. Als zo’n mens aan komt lopen moet ik eerst even goed bekijken wat ze gaat doen, Maar als blijkt dat ze rustig gaat zitten zorg ik dat ik in de buurt ben voor een uitgebreide kroelsessie. Ik rol dan over de vloer van genot. Tenminste dat denkt mijn pleegvrouwtje. Ik wil gewoon over m’n hele lijfje gekroeld worden. Vooral lekker kriebelen over mijn wangen is zooooo lekker.

Ik slaap erg graag samen met Jurre. Wat ik erg goed kan is jagen. En als ik mijn prooi eenmaal heb, nou blijf dan maar uit m’n buurt want die laat ik me echt niet zomaar afpakken. Ik ben al veel uit het raam aan het kijken naar vogeltjes en muisjes. Ik weet dat ik nog even binnen moet blijven maar als het in het voorjaar weer mooi weer wordt nou dan weet ik precies hoe ik ze het beste kan vangen.

Voor dit duo zoeken wij een gouden mand zonder jonge kinderen, oudere kinderen die het gewend zijn met katten om te gaan zou geen probleem moeten zijn.
Ze zitten beiden vol energie, dus een plek waar ze straks naar buiten mogen zouden ze ook fijn vinden.
Zou jij deze twee prachtige glanzende panters een gouden mand willen geven, mail dan naar  mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Het zou fijn zijn als je verteld hoe jouw gouden mand eruit ziet.
De Jeetjes verblijven in Rheden nabij Arnhem.

.

.

Teun

TeunDit is Teun, toen hij afgelopen winter gevangen is hadden we hem in 1e instantie Gerrit genoemd maar die naam klopte gewoon niet, hij luisterde er ook echt niet naar.

Weken later heb ik hem omgedoopt in Teun en daar kon hij zich wel in vinden 😁
Teun is 8 jaar geleden geboren onder een caravan op een camping. De eigenaar van de caravan voerde een grote groep katten en wilde geen afstand doen van de kittens die er destijds liepen, we hebben er toen wel een aantal weggekregen maar Teun en Loetje mochten we niet meenemen.

Afgelopen winter is meneer van de camping verwijderd omdat zijn ( ernstig vervuilde) caravan plaats moest maken voor nieuwbouw. Meneer heeft ‘zijn’ geliefde katten toen doodleuk achtergelaten. Een deel van de katten was in de afgelopen jaren overleden, 2 ervan heeft hij zelf per ongeluk doodgereden op zijn oprit.
De katten waren gewoon geen verkeer gewend, de paar auto’s die zij per dag langs zagen komen reden altijd stapvoets.
Teun werd door meneer ( een duitser) Streuner genoemd en die naam geeft al aan wat Teun zijn favoriete hobby was; lekkker struinen over de camping en in de bosjes.

Teun leeft nu al een tijdje bij mij binnen en ik merk dat hij het buiten-zijn vreselijk mist, iedere avond zit hij bij het raam klaaglijk te mauwen. Hij is ook niet blij met de andere katten in huis en maakt met een aantal ruzie, ook met Loetje.

Wat kunnen we nog meer vertellen over Teun? Eerst maar even zeggen dat hij een hartruisje heeft, daar kan hij best oud mee worden maar als je dat afschrikt hoef je niet verder te lezen 😉
Menselijke aandacht vindt Teun inmiddels heerlijk, hij komt zelf met een mauw om aandacht vragen. Hij zal ongetwijfeld even een terugval krijgen na verhuizing maar als hij even de tijd krijgt om te wennen zal hij ook bij jou veranderen in een lief knuffelventje. Teun gaat netjes op de kattenbak en is niet moeilijk met eten. Teun is gewoon een lieve, leuke vent.

Wat zoeken wij voor Teun? Een rustig huis waar best een lieve hond aanwezig mag zijn, hij vindt de honden bij ons prima. Jonge, drukke kinderen zijn waarschijnlijk niet zo’n goed idee.
Verder is Teun op zoek naar een degelijk afgezette tuin waaruit hij niet kan ontsnappen zodat hij toch lekker buiten kan zijn en in de zon kan liggen of indien de tuin niet afgezet is een heeeeele veilige omgeving zonder verkeer omdat hij dat echt niet gewend is….( maar toch liever die afgezette tuin)

Zou jij Teun deze mand kunnen bieden en zou je op date willen met hem?
Teun verblijft in Dieren

Stuur dan je mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Basha en Wieke(besproken tot nadere kennismaking)

Basha2Hallo, ik ben Basha, een zwarte dame en geboren in 2014. Ik woon samen met mijn vriendin Wieke (geboren in 2016). Ik ben bij een gastgezin van Stichting Poezensnuitjes geboren, en Wieke was pas een paar dagen jong toen ze bij hetzelfde gastgezin kwam.

Samen zijn we 4 pootjes op 1 buik.

We woonden samen in onze diamanten mand totdat ons vrouwtje plotseling overleed. Een aantal dagen kwamen er vreemde mensen in huis waarna we op een dag in een mandje werden gestopt en bij ons pleegvrouwtje terecht kwamen. We wisten niet wat ons allemaal overkwam.

Ik (Basha) was al snel gewend op deze nieuwe plek en ik liet me heerlijk kroelen en verwennen. Na een paar dagen mocht pleegvrouwtje zelfs mijn buikje kriebelen. We hadden onze eigen kamer gekregen om rustig te wennen. Mijn vriendin Wieke is een schildpad poes, zij was erg verdrietig en miste ons vrouwtje heel erg. Ze snapte er niets van en werd depressief. Ik heb haar altijd gesteund en geholpen en ook nu bleef ik aan haar zijde.

Wieke2Wieke is gestart met pilletjes waar ze wat meer zelfvertrouwen en wat minder verdrietige gevoelens van krijgt (Telizen). Heel langzaam is Wieke uit haar veilige holletje gekropen en gingen we vooral in de nachten lekker spelen. Pleegvrouwtje is toen ook begonnen met het open zetten van onze kamerdeur zodat we de rest van het huis en de katten konden ontdekken. Vooral die andere katten waren erg spannend voor ons. Nu hebben we onze rust wel een beetje gevonden en zijn we klaar voor de volgende stap. Weer onze nieuwe diamanten mand zoeken.

We zijn helemaal gezond en hebben altijd netjes onze spuitjes gehad bij de dierenarts. Wij hebben altijd naar buiten gemogen en missen dat nu heel erg, daarom zouden we graag in onze nieuwe mand weer naar buiten willen gaan (nadat we gewend zijn aan onze nieuwe plek en baas).

Wieke houdt helemaal niet van andere katten, daardoor durft ze nu ook niet vrij te bewegen door het huis. Daarom zoeken wij een mand zonder andere katten (en geen honden, want dat zijn ze niet gewend)

Basha is super dol op knuffelen en komt graag op bed liggen. Wieke heeft ook altijd graag met haar baasje geknuffeld, maar vanwege alle andere katten in huis nu en haar onzekerheid is dat nu even niet het geval. Maar pleegvrouwtje heeft er alle vertrouwen in dat als ze straks gesetteld is in haar diamanten mand, dat ze dan ook de knuffels weer gaat waarderen.

Wij zoeken personeel met veel geduld, want Wieke zal tijd nodig hebben om op weer een nieuwe plek te moeten wennen.
Iemand die haar in haar waarde laat en haar de tijd geeft die ze nodig heeft.
Basha zal haar hierbij helpen, daarom gaan ze alleen samen verhuizen.

Wil en kun je Basha en Wieke hun diamanten mand bieden?
Wij verblijven in Mook bij Nijmegen

Mail dan wat over jezelf en je situatie naar  mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Frêle(Besproken tot nadere kennismaking)

😻 Haar naam zegt veel over haar. Frêle is een mooi verlegen meisje.

Frêle3We weten dat je 3 jaar geleden buiten bent geboren op een plek waar je elke dag je hapje en je aaitje kreeg. Jaren lang heb je alleen maar kittens opgevoed, je kwam  bij ons via Stichting Kattekop met je drie kindjes, Jonna, Jyrki en Ville, zij zijn naar een ander gastgezin gegaan, zodat jij eindelijk kon bijkomen en tijd voor jezelf kreeg.

Je kreeg een kamertje voor jezelf, waar je alles van een afstandje kon bekijken en langzaam in jouw eigen  tempo uit je schulpje kon kruipen.  In huis leven met alle geluiden die daar bij horen was vreemd voor je. Je kwam alleen uit je schulpje als het etenstijd werd, aaien mocht ik je al die tijd dat vind je heerlijk, je kwam ze niet zelf halen.

Inmiddels ben je gewend aan de geluiden in huis. Je vindt alles wat je tegen komt lief en geeft er vol op kopjes tegen. Je spint en knort er op los en komt zelf aaitjes halen. Zelfs de speeltjes begin je leuk te vinden. Andere snuitjes heb je niks mee en die zijn hier overal. Je verdiend een plekje voor jezelf, helemaal voor jou alleen waar alle aandacht voor jou is.

Frêle is een prachtig mooi lapje, ze is onzeker, verlegen en ontzettend lief. 💕
Ze houdt niet van drukte en andere snuitjes, het is dus een must dat er geen andere snuitjes in haar nieuwe gouden mand wonen.
Frêle zoekt personeel met veel geduld en heel veel tijd, zodat ze alle liefde en tijd van de wereld krijgt om verder uit haar schulpje te kruipen. iemand die fulltime werkt en dus weinig thuis is zoeken wij niet voor haar.
Frêle zou in het begin een terugval kunnen krijgen, daar moet dus rekening mee gehouden worden.
Haar nieuwe personeel moet dus echt beschikken over MEGAveel geduld, en haar alle tijd geven die ze nodig heeft.
Iemand die ervaring heeft met een bang poezensnuitje zou heel fijn zijn.
Als ze éénmaal je vertrouwen heeft, zal ze je beste vriendin worden.

Een afgezet balkon of tuin zou fijn voor haar zijn zodat ze alle geurtjes van buiten toch nog een beetje kan ruiken.
Ze is geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Ben jij die super geduldige mensensnuit die dit meisje een kans wil geven op een heel gelukkig leven met veel knuffels?
Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel wat je haar kan bieden.

.

.

Robin en Junak (besproken)

.

.

Bambix en Brinta (besproken)

.

.

.

.

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.