Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

Teun

TeunDit is Teun, toen hij afgelopen winter gevangen is hadden we hem in 1e instantie Gerrit genoemd maar die naam klopte gewoon niet, hij luisterde er ook echt niet naar.

Weken later heb ik hem omgedoopt in Teun en daar kon hij zich wel in vinden 😁
Teun is 8 jaar geleden geboren onder een caravan op een camping. De eigenaar van de caravan voerde een grote groep katten en wilde geen afstand doen van de kittens die er destijds liepen, we hebben er toen wel een aantal weggekregen maar Teun en Loetje mochten we niet meenemen.

Afgelopen winter is meneer van de camping verwijderd omdat zijn ( ernstig vervuilde) caravan plaats moest maken voor nieuwbouw. Meneer heeft ‘zijn’ geliefde katten toen doodleuk achtergelaten. Een deel van de katten was in de afgelopen jaren overleden, 2 ervan heeft hij zelf per ongeluk doodgereden op zijn oprit.
De katten waren gewoon geen verkeer gewend, de paar auto’s die zij per dag langs zagen komen reden altijd stapvoets.
Teun werd door meneer ( een duitser) Streuner genoemd en die naam geeft al aan wat Teun zijn favoriete hobby was; lekker struinen over de camping en in de bosjes.

Wat kunnen we nog meer vertellen over Teun?
Teun houdt niet van soortgenootjes, dus hij zoekt een mand waar hij zijn personeel helemaal voor zichzelf heeft.
Menselijke aandacht vindt Teun inmiddels heerlijk, hij komt zelf met een mauw om aandacht vragen. Hij zal ongetwijfeld even een terugval krijgen na verhuizing maar als hij even de tijd krijgt om te wennen zal hij ook bij jou veranderen in een lief knuffelventje. Teun gaat netjes op de kattenbak en is niet moeilijk met eten. Teun is gewoon een lieve, leuke vent.

Wat zoeken wij voor Teun? Een rustig huis waar best een lieve hond aanwezig mag zijn, hij vindt de honden bij ons prima. Jonge, drukke kinderen zijn waarschijnlijk niet zo’n goed idee.
Verder is Teun op zoek naar een degelijk afgezette tuin waaruit hij niet kan ontsnappen of een veilig afgezet balkon, zodat hij lekker frisse lucht op kan snuiven en vogeltjes kan spotten.

Zou jij Teun deze mand kunnen bieden en zou je op date willen met hem?
Teun verblijft in Dieren

Stuur dan je mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

.

Lennie (Besproken tot nadere kennismaking)

LennieHoi, ik ben Lennie, een dame van ongeveer 3 jaar.
Wegens verdrietige omstandigheden ben ik op straat beland, heb daar anderhalf jaar geleefd maar kreeg gelukkig wel eten van buurtbewoners.
Nu ben ik alweer een tijdje in opvang en mag ik op zoek naar een eigen plekje.

Ik ben gezond, lief en zindelijk en prachtig zwart met een klein wit vlekje en natuurlijk ook geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Er lopen hier nog meer poezensnuitjes rond, en daar ben ik niet zo van gecharmeerd.
Bang voor blafsnuiten ben ik niet, er lopen er hier twee en daar heb ik helemaal geen moeite mee. Daar wil ik dus best mijn mand mee delen.

Af en toe zit ik hier voor het raam verlangend naar buiten te kijken, een huis met een tuin in een veilige omgeving zou dus wel fijn zijn, een drukke weg in de buurt is geen optie, pleegvrouwtje ziet dagelijks berichten van doodgereden snuitjes langs komen en wordt daar heel verdrietig van. Maar als je geen tuin hebt maar wel veel tijd voor mij en genoeg ruimte in huis dan kan ik ook wel als binnensnuit leven hoor.

Hier logeert regelmatig een kind van 10 jaar en hem vind ik erg aardig dus ik denk dat ik ook wel bij jongere kinderen kan wonen. Tsja, wat kan ik verder nog vertellen? Ja, nog één ding; Black is Beautiful 🖤 🖤 🖤

Mail me naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
Lennie verblijft in Dieren.

.

.

 

Mopje(Besproken)

Mopje

Mopje

Hoi, ik ben Mopje en ik ben op zoek naar een vriendje…een leuke, jonge, stoere kater om mee te spelen. Ik had al zo’n vriend maar hij is van de week verhuisd samen met zijn moeder en nu vind ik het hier best saai. Af en toe wil er wel iemand met me spelen maar ze zijn hier eigenlijk allemaal liever lui dan moe.

Pleegvrouwtje twijfelt of ze me al kan laten gaan, ik ben namelijk niet de makkelijkste…buiten geboren in ‘het wild’….tsja, dan weet je het wel hè? Wij wildjes geven ons niet zomaar gewonnen 🙄

Dankzij die vriend ben ik wel iets toegankelijker geworden, ik laat me nu regelmatig even aaien maar ik blijf het heel spannend vinden en reageer dan af en toe ietwat vinnig, ja zeg, eventjes aaien is prima maar je kunt ook overdrijven en daar houd ik niet zo van. Met snoepjes ben ik trouwens ook wel te paaien, daar ben ik dol op. Pleegvrouwtje hoopt dat er ergens iemand is die wel van een uitdaging houdt en op zoek is naar een vriendinnetje voor zijn/haar stoere kater(tje). Iemand die mij lekker in mijn waarde laat en gewoon ‘kat’ laat zijn en het niet erg vindt dat ik nog meer tijd nodig heb om mensen helemaal te leren vertrouwen. Het moet iemand zijn die al ervaring heeft met schuwe snuitjes zegt ze en die begrijpt dat er bij een bezoek geen sprake van een ‘klik’ zal zijn omdat ik echt nooit zomaar, hoppekee, een klik zal hebben met een vreemde tweebener, daar vind ik jullie veel te eng voor. En het moet iemand zijn die mij voorlopig alleen maar binnen houdt want laat je mij naar buiten dan zal de roep van de wildernis wellicht te sterk zijn zegt pleegvrouwtje, ze is bang dat ik dan weer aan de zwerf ga ofzo 🤔 ik ben nu al een hele tijd binnen en ik vermaak me binnen prima hoor, als er maar speelgoed en een vriendje aanwezig zijn.

Verder kan ik nog vertellen dat ik niet bang ben voor blafsnuiten , tenminste niet voor die twee die hier rondlopen ( of beter gezegd ; languit op de bank liggen), geboren ben in het voorjaar van 2019, ik erg speels ben, zindelijk en niet moeilijk ben met eten. Pleegvrouwtje weet niet of ze er goed aan doet om mij al te laten gaan maar straks kan ze weer geen afscheid van mij nemen dus ik zei; schrijf dat verhaaltje nou maar want je moest leren loslaten, weet je nog? Losssssss latennnnnnn….

Nou, heb jij die leuke vriend voor mij en heb je veel geduld met en begrip voor de bangere Poezensnuitjes? Mail dan snel! mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

.

 

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.