Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

.

Willi en Wonka

De twee broertjes Willi en Wonka zijn opnieuw op zoek naar een gouden mand.

Zij waren geplaatst, maar zijn helaas na vier dagen weer terug gekomen, omdat het totaal niet ging met één van de poezensnuitjes des huizes. De 11-jarige Muis vond de twee drukke jongens maar helemaal niks, en na een conflict met Wonka is ze naar buiten gegaan en wilde niet meer binnen komen.
Een hele verdrietige situatie, en in goed overleg is besloten dat Willi en Wonka weer bij ons terug zijn gekomen.
Ondanks dat Willi en Wonka prima overweg kunnen met de snuitjes van het gastgezin, zoeken we nu een gouden mand waar geen andere poezensnuitjes aanwezig zijn, omdat we niet willen dat ze dit weer mee zouden moeten maken.

Hallo iedereen, wij zijn Willi en Wonka, twee stoere broers geboren op 1 april 2019, dat is echt geen geintje 🙂

De eerste 7 weken van ons leven leefden we met onze mama buiten, daarna kwamen we bij Stichting Poezensnuitjes.
De eerste twee weken vonden we dat heel erg spannend, we vertrouwden die mensensnuiten voor geen meter. Maar toen kwamen we erachter dat pleegvrouwtje toch best wel lief is.
Vreemde mensen vinden we nog steeds een beetje spannend, dan moeten we eerst de kat uit de boom kijken.

Willi is de rustigste van ons twee, hij is ook dol op knuffelen.
Wonka is een wildebras, hij houdt van spelen en stoeien en trekt Willi daarin mee. Op zijn tijd komt hij ook knuffelen.

Wij zijn gewend aan blafsnuiten in het gastgezin. De papegaai vonden we maar een gek ding, moeten we die nu vangen of niet? Maar nee dat was dus niet de bedoeling, alleen kijken met onze pootjes op de rug en bekjes gesloten 😉

Wij zoeken samen een gouden mand, dat moet een mand zijn met mensensnuiten die ons de tijd geven om te wennen, en dus veel geduld hebben. Een plek met veel ruimte waar we straks ook de tuin in kunnen zou geweldig zijn. We moeten onze energie wel kwijt hé.
Kleine kinderen zijn te druk voor ons.

Wij zijn gevaccineerd, gechipt en gecastreerd.

Heb jij die gouden mand voor ons die bij ons past?

Stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl , en vertel ons wat je ons te bieden hebt.

Wie weet kunnen we dan binnenkort wel kennis maken.
Wij verblijven in Nijmegen

.

 

Teun

TeunDit is Teun, toen hij afgelopen winter gevangen is hadden we hem in 1e instantie Gerrit genoemd maar die naam klopte gewoon niet, hij luisterde er ook echt niet naar.

Weken later heb ik hem omgedoopt in Teun en daar kon hij zich wel in vinden 😁
Teun is 8 jaar geleden geboren onder een caravan op een camping. De eigenaar van de caravan voerde een grote groep katten en wilde geen afstand doen van de kittens die er destijds liepen, we hebben er toen wel een aantal weggekregen maar Teun en Loetje mochten we niet meenemen.

Afgelopen winter is meneer van de camping verwijderd omdat zijn ( ernstig vervuilde) caravan plaats moest maken voor nieuwbouw. Meneer heeft ‘zijn’ geliefde katten toen doodleuk achtergelaten. Een deel van de katten was in de afgelopen jaren overleden, 2 ervan heeft hij zelf per ongeluk doodgereden op zijn oprit.
De katten waren gewoon geen verkeer gewend, de paar auto’s die zij per dag langs zagen komen reden altijd stapvoets.
Teun werd door meneer ( een duitser) Streuner genoemd en die naam geeft al aan wat Teun zijn favoriete hobby was; lekkker struinen over de camping en in de bosjes.

Teun leeft nu al een tijdje bij mij binnen en ik merk dat hij het buiten-zijn vreselijk mist, iedere avond zit hij bij het raam klaaglijk te mauwen. Hij is ook niet blij met de andere katten in huis en maakt met een aantal ruzie, ook met Loetje.

Wat kunnen we nog meer vertellen over Teun? Eerst maar even zeggen dat hij een hartruisje heeft, daar kan hij best oud mee worden maar als je dat afschrikt hoef je niet verder te lezen 😉
Menselijke aandacht vindt Teun inmiddels heerlijk, hij komt zelf met een mauw om aandacht vragen. Hij zal ongetwijfeld even een terugval krijgen na verhuizing maar als hij even de tijd krijgt om te wennen zal hij ook bij jou veranderen in een lief knuffelventje. Teun gaat netjes op de kattenbak en is niet moeilijk met eten. Teun is gewoon een lieve, leuke vent.

Wat zoeken wij voor Teun? Een rustig huis waar best een lieve hond aanwezig mag zijn, hij vindt de honden bij ons prima. Jonge, drukke kinderen zijn waarschijnlijk niet zo’n goed idee.
Verder is Teun op zoek naar een degelijk afgezette tuin waaruit hij niet kan ontsnappen zodat hij toch lekker buiten kan zijn en in de zon kan liggen of indien de tuin niet afgezet is een heeeeele veilige omgeving zonder verkeer omdat hij dat echt niet gewend is….( maar toch liever die afgezette tuin)

Zou jij Teun deze mand kunnen bieden en zou je op date willen met hem?
Teun verblijft in Dieren

Stuur dan je mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Jelly en Fritz

Pootjes omhoog….dit is een overval!! 😺

jelly2Jelly heeft iets te vertellen!

Ze is 1 van de overvallertjes, geboren op 7 mei 2019, haar broertjes en zusjes zijn inmiddels verhuisd naar hun gouden mandjes.
Jelly was op zoek naar haar “ partner in crime “  😼
Nou die heeft ze gevonden.
Hij is groot, gespierd, knap en stoer 😺
Zijn naam is Fritz.

.

.

.

.

.

.

.

fritzFritz is een kater van de straat, we weten zijn achtergrond niet precies maar we schatten hem op een jaar of 3. Hij heeft waarschijnlijk een lange tijd op straat moeten overleven, zijn vachtje was dun en vettig, hij stonk uit zijn bekkie en was bang. Hij bleek een paar slechte kiezen te hebben, tijdens de operatie met een speciale narcose want hij heeft een hartruisje, zijn al zijn tanden en kiezen eruit gehaald. Zijn gebit bleek veel slechter te zijn als dat het eruit zag. De operatie duurde 3 uur. Onderweg naar huis had Fritz al bedacht dat hij uit het mandje wilde, hij houdt er niet van om opgesloten te worden.

Fritz is een bikkel, een echte Survivor!

Hij ontdekte al snel dat hij niet meer bang hoefde te zijn en weg hoefde te duiken. Hij bleek een ontzettende aanhankelijke lieverd te zijn met een heel lief klein hart ❤️Volwassen snuiten daar heeft hij niks mee, hij denkt dat hij daar stoer tegen moet doen en mee moet vechten. Hij weet waarschijnlijk niet beter door zijn straat leven.

Jellly en FritzFritz maakte kennis met kittens en hoe groot en stoer hij ook is, zo lief is hij met kittens. Eerst De Bloempjes en later de Overvallertjes leerde hem om zachtjes te spelen. En dat is hun gelukt, het werden echte vriendjes. Jelly, Pretty en Hunter mochten zelfs zijn tepels als fopspeentjes gebruiken.

Jelly en Fritz wonen nu nog alleen samen, en dat gaat zo leuk dat ze nu samen op zoek gaan naar een gouden mand.
Een warme mand met heel veel liefde, aandacht en geduld.

Jelly is een heerlijke kroelsnuit maar Fritz vertrouwt niet zomaar iedereen, hij vindt drukte spannend.
Zij zoeken daarom een rustig huisje, zonder kinderen en andere snuitjes.

Iemand die op zoek is naar 2 echte vriendjes, een kleine deugniet en een grote trouwe knuffel.

Wie gunt Fritz en zijn vriendinnetje Jelly een gouden toekomst Saampies?

Fritz en Jelly zijn beiden geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Stuur je mail, waarin je over jezelf en je woonsituatie verteld naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
En wie weet tot binnenkort. Wij verblijven in Bergharen bij Nijmegen

.

.

Frêle

FrêleFrêle. 😻 Haar naam zegt veel over haar. Frêle is een mooi verlegen meisje.

We weten dat je 3 jaar geleden buiten bent geboren op een plek waar je elke dag je hapje en je aaitje kreeg. Jaren lang heb je alleen maar kittens opgevoed, je kwam  bij ons via Stichting Kattekop met je drie kindjes, Jonna, Jyrki en Ville, zij zijn naar een ander gastgezin gegaan, zodat jij eindelijk kon bijkomen en tijd voor jezelf kreeg.

De eerste tijd woonde je samen met Fritz maar dat vond je maar niks, katers zijn niet leuk!! Je maakte kennis met de kittens van Bonnie maar ook dat vond je niks. Maar ook de poezen vindt je maar niks.

Helemaal klaar ben je met katers, poezen en kittens!!

Je kreeg een kamertje voor jezelf, waar je alles van een afstandje kon bekijken en langzaam in jouw eigen  tempo uit je schulpje kon kruipen.

In het begin was je het liefst in de buitenren, de weg er naar toe had je snel gevonden. De weg weer terug naar binnen was een ander verhaal, in huis leven met alle geluiden die daar bij horen was vreemd voor je. Je kwam alleen uit je schulpje als het etenstijd werd, aaien mocht ik je al die tijd dat vind je heerlijk, je kwam ze niet zelf halen.

Inmiddels ben je gewend aan de geluiden in huis en word je langzaam steeds meer poes!! Je vind alles wat je tegen komt lief en geeft er vol op kopjes tegen. Je spint en knort er op los en komt zelf aaitjes halen. Zelfs de speeltjes begin je leuk te vinden.

Het nog steeds spannend allemaal, andere snuitjes heb je niks mee en die zijn hier overal.
Je verdiend een plekje voor jezelf, helemaal voor jou alleen waar alle aandacht voor jou is.
En daar gaan we naar op zoek!

Frêle is een prachtig mooi lapje, ze is onzeker, verlegen en ontzettend liefff.. 💕
Ze moet leren dat ze zelf poes mag zijn!
Ze houdt niet van drukte en andere snuitjes.
En wenst met heel veel snuitjes respect behandeld te worden.

Frêle zoekt personeel met veel geduld en heel veel tijd, zodat ze alle liefde en tijd van de wereld krijgt om verder uit haar schulpje te kruipen. iemand die fulltime werkt en dus weinig thuis is zoeken wij niet voor haar.

Een afgezet balkon of tuin zou fijn voor haar zijn zodat ze alle geurtjes van buiten toch nog een beetje kan ruiken.
Ze is geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Ben jij die geduldige mensensnuit die dit meisje een kans wil geven op een heel gelukkig leven met veel knuffels?
Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en vertel wat je haar kan bieden.
Ze verblijft in Bergharen bij Nijmegen

.

.

Ville  en Jyrki (Jyrki is besproken)

ville

Ville

Hallo allemaal, wij zijn Ville en Jyrki, 2 knappe knullen, geboren op 6-3-2019.
Wij zijn buiten geboren, samen met ons zusje Jonna.
Wij werden gevoerd door een mevrouw, die toen dat niet meer ging hulp heeft gezocht bij stichting Kattekop. Zij konden wel vangen, maar hadden geen opvangplek, dus zo zijn we bij Stichting Poezensnuitjes terecht gekomen.
Als eerste werden mama en Ville gevangen, en ondergebracht bij pleegvrouwtje. Mama is later die dag naar een ander gastgezin gebracht. Kon ze lekker bijkomen, wij waren al een maand of 3,en mams had nestje na nestje gehad,die was wel toe aan vakantie.
’s Avonds werd Ville herenigd met Jonna en Jyrki.

Wij snapten er niks van, liepen we eerst buiten, en nu zaten we in een bench. En wie waren die andere poezensnuitjes die kwamen gluren?
Pleegvrouwtje kwam veel bij ons zitten met een ontzettend leuk verenstokje! Ville, die dook erbovenop! Wanneer het stokje tevoorschijn kwam bestond er niks anders meer! Hij vergat soms zelfs even dat er nog wat aan dat stokje vastzat!
Langzaamaan gingen Jonna en Jyrki ook meedoen,wat was dat leuk!

jyrki

Jyrki

Vrouwtje deed ons in het begin wel plagen, met van die vieze tabletjes, maar dat vonden wij zo vervelend dat ze het door het eten ging doen.
Moest ze er wel bij blijven als politieagentje, want Ville wilde van alle bordjes wat eten!
Na verloop van tijd mochten wij op ontdekkingstocht, en keken we uren naar hamster en degoe tv. Die dames waren niet van ons onder de indruk, wat we ook probeerden.

Vrouwtje kon ons toen we eenmaal los liepen niet meer aaien, alleen wanneer we eten kregen, lieten we een aai op de rug toe.

Maar plots bedacht Jyrki dat handen helemaal niet zo erg waren, en iedere avond rond etenstijd, wanneer vrouwtje de bakjes vulde kwam hij om een knuffel vragen. En nog een en nog een. Maar daar is het bij gebleven, nog steeds blijft hij liever uit de buurt.
Ville vindt het verenstokje nog steeds geweldig, maar die handen blijven nog wat spannend, daar blijft hij van uit de buurt.

Nu mogen wij  op zoek naar onze eigen gouden mand, en wat zoeken wij dan zul je denken?
Wij zoeken allebei een eigen mandje waar al een sociaal jong soortgenootje woont. Dit nieuwe vriendje of vriendinnetje kan ons dan helpen om mensensnuiten te leren vertrouwen.
Die mensensnuit(en) moeten veel geduld met ons hebben, en samen met ons de reis wil maken om langzaam maar zeker vaker bij je te komen.
Wij durven al bij pleegvrouwtje in de buurt te gaan liggen, maar blijven nog op gepaste afstand.

Blafsnuitjes kennen wij niet, en deze zien we dan ook liever niet in onze mand.
Omdat wij mensensnuiten nog wel heel spannend vinden,ook liever geen hele kleine kindjes. Wat oudere kindjes die geduld met ons hebben zal misschien wel leuk zijn.

Een tuin/balkon is geen vereiste,maar mag natuurlijk wel, zodat we, als we eenmaal een band hebben samen,  lekker van het zonnetje kunnen genieten.
We kunnen op ons logeeradres niet naar buiten,en vermaken ons binnen ook heel goed!

Denk jij dat jij één van ons die mand  kan bieden die we zoeken?
Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl, vertel voor wie je voorkeur uitgaat en wat je kunt bieden. Wij zijn gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Jyrki poetst zijn smoking al, en Ville staat op de uitkijk!

🐾🐾 van ons
Wij verblijven in Nijmegen

.

.

Moffeltje en Maki

Wat zijn ze geweldig! En wat zijn het enorme kroelkonten deze 2 leuke jongens!
Maar het wordt tijd om te verhuizen naar gouden mandjes. Ik kom dagelijks zoveel handen tekort om te kroelen, en ze verdienen het om veel geknuffeld te worden.

.

moffeltje2Moffeltje

Moffeltje, geboren op 17 april 2019, is een rank katertje, hoog op de poten en slank. Moffel houdt ook van stoeien, en het liefst stoeit hij met Max. Maar zodra er iemand miauwt dat het genoeg is dan stopt hij onmiddellijk. Een echte heer is Moffeltje. Hij spint het hardst van allemaal als hij zijn knuffels komt halen. Moffeltje is al gecastreerd. Samen met Max verhuizen naar een nieuwe mand zou Moffeltje wel leuk vinden, maar als er al een jong soortgenootje aanwezig is waar hij ook lekker mee kan stoeien dan is Moffeltje ook tevreden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

makiMaki

Maki, geboren op 8 mei 2019, was zo ontzettend bang toen hij er net was. Hij probeerde zo ver mogelijk bij me vandaan te komen en klom telkens in de tralies van de kittenbench. Dagen liep hij te blazen en spugen tegen me. Maki heeft de grootste transformatie gemaakt van alle zes de kittens. Hij is een enorme knuffelkont geworden nadat hij zijn angst overwonnen had. Hij ligt graag op je schoot of tegen je aan waar hij geniet van je hand over zijn lijfje. Ook Maki heeft niet kunnen wennen aan onze honden, dus ook voor hem zoeken we een mandje waar geen honden wonen.

.

.

.

.

.

Zou je deze geweldig leuke jongens willen ontmoeten?
Stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl
En vertel wat jouw gouden mand te bieden heeft.
Wij verblijven in Groesbeek bij Nijmegen

.

.

Abby en Ziva 

abby

Abby

Hoi, ook wij, Abby en Ziva mogen op zoek naar onze gouden mand! Wij zijn twee prachtige wit met cyperse meiskes, geboren rond 3 april 2019. We vonden ons pleegvrouwtje in het begin best eng, maar nu zijn we twee heerlijke knuffeltjes, die tijdens het knuffelen gezellig kletsen met het pleegvrouwtje, met lieve mauwtjes en proetjes. We zijn uiteraard lekker speels maar hebben wel allebei een rustig karakter. We vormen samen een totaalpakketje 😉 Abby is wat introverter, Ziva wat extraverter. Ziva komt graag met je knuffelen terwijl Abby iets verder weg gaat liggen maar wel geniet als je haar komt aaien. Zij vindt het ook heerlijk als je haar even oppakt en knuffelt, en dat wil Ziva dan weer niet, maar die komt dan weer wel gezellig bij je op schoot liggen. En zij lust alles waar

Ziva

Ziva

Abby toch zo haar voorkeuren heeft bij wat je haar voorschotelt 😉 Zelfs onze neusjes vullen elkaar aan, die van Abby is wit en die van Ziva juist donker. We zijn trouwens ook best stoer, want we vinden bv. een stofzuiger helemaal niet zo heel erg eng. We zitten wel om een hoekje maar zitten dan wel te kijken wat dat nou weer is 😉 We hebben nog geen contact gehad met andere poezensnuitjes, blafsnuiten of kinderen maar we zijn nog jong genoeg om daarmee te leren leven. We kunnen soms best even een meidengevecht hebben maar we zijn wel graag samen dus wij willen samen naar onze gouden mand verhuizen.

We zijn gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd dus we zijn helemaal er helemaal klaar voor, bij wie mogen we komen wonen?
Stuur een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en stel je daarin voor.
Wie weet zien we elkaar dan binnenkort wel.
Wij verblijven in Didam

.

.

 

Basha en Wieke

Basha2Hallo, ik ben Basha, een zwarte dame en geboren in 2014. Ik woon samen met mijn vriendin Wieke (geboren in 2016). Ik ben bij een gastgezin van Stichting Poezensnuitjes geboren, en Wieke was pas een paar dagen jong toen ze bij hetzelfde gastgezin kwam.

Samen zijn we 4 pootjes op 1 buik.

We woonden samen in onze diamanten mand totdat ons vrouwtje plotseling overleed. Een aantal dagen kwamen er vreemde mensen in huis waarna we op een dag in een mandje werden gestopt en bij ons pleegvrouwtje terecht kwamen. We wisten niet wat ons allemaal overkwam.

Ik (Basha) was al snel gewend op deze nieuwe plek en ik liet me heerlijk kroelen en verwennen. Na een paar dagen mocht pleegvrouwtje zelfs mijn buikje kriebelen. We hadden onze eigen kamer gekregen om rustig te wennen. Mijn vriendin Wieke is een schildpad poes, zij was erg verdrietig en miste ons vrouwtje heel erg. Ze snapte er niets van en werd depressief. Ik heb haar altijd gesteund en geholpen en ook nu bleef ik aan haar zijde.

Wieke2Wieke is gestart met pilletjes waar ze wat meer zelfvertrouwen en wat minder verdrietige gevoelens van krijgt (Telizen). Heel langzaam is Wieke uit haar veilige holletje gekropen en gingen we vooral in de nachten lekker spelen. Pleegvrouwtje is toen ook begonnen met het open zetten van onze kamerdeur zodat we de rest van het huis en de katten konden ontdekken. Vooral die andere katten waren erg spannend voor ons. Nu hebben we onze rust wel een beetje gevonden en zijn we klaar voor de volgende stap. Weer onze nieuwe diamanten mand zoeken.

We zijn helemaal gezond en hebben altijd netjes onze spuitjes gehad bij de dierenarts. Wij hebben altijd naar buiten gemogen en missen dat nu heel erg, daarom zouden we graag in onze nieuwe mand weer naar buiten willen gaan (nadat we gewend zijn aan onze nieuwe plek en baas).

Wieke houdt helemaal niet van andere katten, daardoor durft ze nu ook niet vrij te bewegen door het huis. Daarom zoeken wij een mand zonder andere katten (en geen honden, want dat zijn ze niet gewend)

Basha is super dol op knuffelen en komt graag op bed liggen. Wieke heeft ook altijd graag met haar baasje geknuffeld, maar vanwege alle andere katten in huis nu en haar onzekerheid is dat nu even niet het geval. Maar pleegvrouwtje heeft er alle vertrouwen in dat als ze straks gesetteld is in haar diamanten mand, dat ze dan ook de knuffels weer gaat waarderen.

Wij zoeken personeel met veel geduld, want Wieke zal tijd nodig hebben om op weer een nieuwe plek te moeten wennen.
Iemand die haar in haar waarde laat en haar de tijd geeft die ze nodig heeft.
Basha zal haar hierbij helpen, daarom gaan ze alleen samen verhuizen.

Wil en kun je Basha en Wieke hun diamanten mand bieden?
Wij verblijven in Mook bij Nijmegen

Mail dan wat over jezelf en je situatie naar  mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

.

.

Bartje en Frietje (Besproken tot nadere kennismaking)

Bartje en FrietjeHallo wij zijn Bartje (geboren omstreeks 3 mei 2019) en Frietje (geboren omstreeks 3 juni 2019). Wij zijn apart van elkaar gevonden en samen bij een gastgezin geplaatst. Knuffelen vonden we vanaf het begin af aan al leuk al moesten we wel wennen aan mensen die naar ons toe kwamen lopen. Nu lopen we iedereen voor de voeten om maar zoveel mogelijk aandacht te krijgen, vooral Bartje is daar goed in.

 

Bartje

Bartje

We spelen en slapen graag met elkaar en soms proberen we ook dichtbij de blafsnuit te slapen, die wordt dan altijd een beetje bang. Snappen wij echt niet, we willen alleen maar knuffelen.
Als we spelen kan het er soms best hard aan toe gaan, we moeten toch kijken wie de sterkste is. Racen door de kamer en over de bank is natuurlijk superleuk, en als pleegvrouwtje net de was opgehangen heeft is het helemaal een dolle boel. Speelgoed en voldoende ruimte is dus wel belangrijk voor ons.

Frietje

Frietje

In het gastgezin zijn ook andere poezensnuitjes en dus een blafsnuit, dat vinden we allemaal prima. Ook wonen er hier vier kinderen, keileuk om mee te spelen.
Wij zijn dus twee heerlijke “gezinsknuffelkatertjes”.

.

.

.

.

.

Hou jij ook van knuffelen en spelen, en veel gezelligheid in huis?
En lijkt het je wel wat om ons in huis te hebben?
Mail dan naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl, en vertel ons hoe jouw gezellige mand eruit ziet. Wij verblijven in Huissen bij Arnhem

.

.

.

.

.

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.

Advertenties