Poezensnuit zoekt thuis

Lees eerst  onze  Voorwaarden van plaatsing

.

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.
Wij “reserveren”  geen snuitjes als ze nog niet ter adoptie zijn.

.

WIJ HEBBEN MOMENTEEL NOG GEEN JONGE KITTENS IN OPVANG !!!

9d8b33c684d06cb3a9bd1830604cc875 (2)

Alle kittens die een gouden mand zoeken komen hier te staan.
Staan hier geen kittens bij, gelieve dan niet te mailen of wij kittens ter adoptie hebben.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Karlsson en Erik

Erik1

Erik

Wij zijn Karlsson en Erik, onze naam hebben wij te danken aan het feit dat we op een dak geboren zijn en als je bekend bent met de kinderboeken van Astrid Lindgren dan snap je die namen wel 😁
Wij mogen eindelijk samen op zoek naar ons eigen mandje!

Wij zijn halverwege mei 2020 geboren  en doordat wij de eerste 10 weken van ons leven op dat dak doorgebracht hebben waren wij natuurlijk weinig gewend en waren we 2 blazende, grommende monstertjes toen we bij ons pleegvrouwtje in opvang kwamen.
Ook hadden wij een vervelende darmparasiet die de laatste jaren de darmpjes van heel veel kittens/ pups teistert namelijk Giardia.
Door die vervelende giardia hebben wij regelmatig nog wat minder stevige ontlasting maar verder hebben wij er niet merkbaar last van, regelmatig ontwormen met Panacur is wel verstandig en goede brokjes en natvoer/ vers vlees voeren doen ook wonderen.

Erik was als kitten de 1e die ‘om’ ging en aaien eigenlijk heel spannend maar toch ook wel fijn vond, Karlsson heeft er echt lang over gedaan om pleegvrouwtje te vertrouwen en af en toe vroeg ze zich vertwijfeld af of het wel goed ging komen met Karlsson. Maar de rollen zijn tegenwoordig omgedraaid, Erik is degene die op dit moment terughoudend is en Karlsson ligt ’s avonds heerlijk naast pleegvrouwtje op de bank te kroelen, af en toe bijt hij dan wel even in haar handen want het blijft natuurlijk ook wel een beetje spannend.

karlsson

Karlsson

Wij zijn hier opgegroeid met 2 blafsnuiten en vooral Karlsson is daar dol op, hij ligt het liefst bovenop ze en als hij in ze kon kruipen dan zou hij dat ook doen. In ons nieuwe mandje mag dus best een blafsnuit aanwezig zijn mits die lief is en ook dol op katten is ( en niet als eten hè? 🙄)
Wij zijn hier ook opgegroeid met andere katten, oude, schuwe , kneuzige katten maar ook hebben wij flessenkittens zien komen en gaan. Wij zijn best sociaal eigenlijk maar pleegvrouwtje denkt dat wij in een huis waar wij de enige katten zullen zijn veel meer naar ons menselijk personeel toe zullen trekken en verder op zullen bloeien in onze rol als knuffelkat.
Als je ons wel ziet zitten en ons komt bezoeken dan moet je dus niet verwachten dat er meteen een ‘klik’ is, misschien verstoppen we ons zelfs wel, zelfs pleegvrouwtje kan ons niet zomaar pakken en aaien, daar is echt wel iets lekkers voor nodig en soms moet daarvoor zelfs de ‘firma ‘List en Bedrog’ ingeschakeld worden. Wij bepalen zelf wanneer wij geaaid willen worden en je zult echt je best moeten doen om ons vertrouwen te winnen voor we zelf aaitjes komen halen.

Verder zijn wij best rustige, luie katten, een beetje stimuleren door spelen met een hengeltje of laserlampje is dus wel goed voor ons en natuurlijk ook prima voor het opbouwen van de band tussen jou en ons ☺

We willen nog even zeggen dat pleegvrouwtje echt heel veel moeite heeft met het naderende afscheid en nu al een brok in haar keel heeft, ze is bang dat mensen er te licht over denken en heeft gemerkt dat mensen de verhaaltjes vaak niet goed lezen en ook denken dat de verlegen, schuwere snuitjes binnen een paar weken na adoptie al op schoot liggen. Pleegvrouwtje zoekt voor ons dus een gezellig, liefdevol mandje met personeel dat ervaring heeft met schuwe snuitjes en over veel geduld beschikt, die echt beseffen waar ze aan beginnen en het een uitdaging vinden om met ons hun leven te gaan delen.

Wij zijn geen tuin gewend, wij kunnen dus prima als binnenkat leven. Een degelijk afgezette tuin of balkon zullen wij natuurlijk best op prijs stellen, veiligheid voor alles…

Ben jij diegene die ons vertrouwen wil winnen en zijn/ haar leven met ons wil delen stuur ons dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl waarin je iets over jezelf en je ervaring met bange poepertjes vertelt, wij wachten geduldig af.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

Kia

lieve Kia,

KiaWat ben je toch uitgegroeid tot een prachtige lieve poes. Van een bang en meppend sneu katje, die niet wist hoe om te gaan met al die liefde gevende handen en het heerlijke eten, ben je 180 graden omgeslagen en een heel lief knuffelig poezensnuitje van ongeveer 10 jaar geworden.

De eerste weken dat je bij ons zat, ik denk wel meer dan een mand, zat je alleen maar in je hutje in de bench. Je kwam alleen even eruit als het voedertijd was. Zelfs toen de bench open ging, wilde je er niets van weten en daardoor kwam je helaas ook wat aan. Op ten duur ontdekten we wel dat je snachts op ontdekking ging. We betrapten je wel eens als we uit bed stapten, dan zat je achter de bench, veilig op een verhoging. Van knuffelen moest je ook niet veel hebben. Dit hebben we heel erg rustig opgebouwd. Eerst met onze handen in onze mouwen zodat we niet helemaal gehavend eruit zagen nadat je ons een mep verkocht. Na enige tijd liet je het zelfs toe dat onze vingers uit de mouw kwamen en we je heel zachtjes, met beleid, over je hoofdje mochten kroelen. Wat heerlijk was dat. Zowel voor jou, als ook voor ons. Wat een super gevoel! Na nog een aantal weken vond je onze handen minder eng en mochten we je uitgebreider aaien. Wat geweldig om dit zo mee te mogen maken met jou.

Ondertussen zit je meer dan 3 maanden bij ons en kun je niet genoeg krijgen van alle knuffels en aandacht. Je komt direct op ons afgelopen als we je roepen en geeft meteen heel veel kopjes. Je voelt de liefde gewoon. Ze is zo ontzettend dankbaar. Ze leefde eerst alleen maar buiten, zonder de juiste verzorging. Dus was weinig mensensnuiten gewend.

Vaak loop je in draf vooruit naar je knuffelplekje op het kleine tapijtje in de woonkamer. Daar ga je dan direct heerlijk liggen en dan mogen wij jou uitgebreid aaien. Maar oh wee als je te geprikkeld raakt of je eigenlijk gewoon wilt spelen, dan kun je nog eens een voorzichtige mep krijgen en wil ze een hap uit je vingers nemen. Dat laatste gaat helaas niet meer lieve Kia. Kia’s gebit was bij binnenkomst zo slecht, dat alles verwijderd moest worden. Sneu voor Kia, maar veilig voor onze handjes. Kia heeft er trouwens totaal geen last van. Ze eet haar brokken gewoon goed op, maar netvoer is wel handig als daar geen grote stukken inzitten, dat lukt haar dan niet om goed op te eten. Wij prakken het eten of wij geven haar natvoer dat uit kleine stukjes bestaat of moes. Kia eet trouwens zo goed als alles qua voer.

Kia houdt ook nog enorm veel van spelen. Met een touwtje, maar ze vindt andere katten ook heel interessant. Wij zoeken daarom een speelmaatje voor Kia of een huishouden waar ze in haar eentje een innige band kan opbouwen met haar nieuwe personeel. Iemand die veel thuis is en veel aandacht aan haar kan geven. Als er een ander maatje in het huishouden woont, is het wel belangrijk dat het nieuwe maatje andere katten gewend is en het ook leuk vindt om interactie met andere katten te hebben. Onze eigen Freddie kan goed met haar leven, maar is er niet zo gek op om met een volwassen kat te spelen helaas. Soms word er een kleine mep uitgedeeld als Freddie en Kia te dicht bij elkaar zijn.

Helaas viel het ons op dat Kia regelmatig aan het hoesten was en wat blijkt: ze heeft bronchitis, maar ook hartruis. Hiervoor heeft ze medicijnen gekregen die goed aanslaan en haar stabiel houden. Voor de hoest hebben we eerst allerlei verschillende medicijnen geprobeerd die helaas niet werkten en toen moest ze toch aan de prednison. De prednison heeft heel goed gewerkt. Sinds bijna direct het begin van de kuur is het hoesten gestopt. Wij zijn daar enorm blij om. Zodra ze weer hoest, moet ze weer prednison krijgen en mag weer gestopt worden als het hoesten weer ophoud. Voor haar hartje krijgt ze medicijnen die ze haar leven lang moet gebruiken. 1x dags, een half tabletje door haar eten heen. Ze is trouwens enorm makkelijk met medicijnen en eet alles helemaal op als je het met haar natvoer mengt. Wellicht is het voor Kia een optie om op ten duur een puffertje te krijgen. Dit zouden haar nieuwe eigenaren wel met haar moeten oefenen.

Kia houdt niet van opgetild worden en komt niet op schoot liggen, maar oh wat houdt ze van knuffelen en van kopjes geven. Soms lijkt ze net een hond omdat ze luistert als je haar roept. Zo ontzettend schattig. Ook is het erg prettig voor Kia om zich terug te trekken op een rustig plekje als ze daar behoefte aan heeft.

Kia heeft enorm veel liefde in zich die ze graag wil delen met haar nieuwe baasje(s) en huisgenootje(s). Ze is een ontzettende kroelkont, maar je moet goed weten hoe je haar benaderd. Altijd rustig en met beleid, maar je krijgt er zoveel voor terug. Kia is van een bang en onzeker meisje uitgegroeid tot een enorm gelukkige poes.

We zoeken een mandje voor Kia waar ze veel ruimte heeft om te dollen en te onderzoeken, maar wel een afgesloten balkon of tuin heeft. Wij zoeken geen huis voor haar waar ze door de hele buurt kan struinen, omdat ze al zo oud is en we niet weten of dat veilig voor haar is.

We zoeken een rustig huisje, waar het nieuwe personeel veel geduld en tijd heeft. Ze zal opnieuw moeten wennen.

We zoeken een gouden mandje zonder honden en geen kleine kinderen.

Ze is gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd.

Als je denkt de perfecte gouden mand voor Kia te hebben, mail dan mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

En vertel wat je Kia kan bieden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.

.

.

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.