Poezensnuit zoekt thuis

 

Lees ook onze  Voorwaarden van plaatsing

Wanneer er “Besproken tot nadere kennismaking” staat, betekent dit dat er al een afspraak is gemaakt met een mogelijke adoptant.
Wanneer er “Besproken”  staat heeft dat snuitje al een gouden mand gevonden en gaat binnenkort verhuizen.

.

.

Tuomi

tuomiMag ik mij even voorstellen, ik ben Tuomi, geboren op 07-09-2018 Toen mijn zusjes, broer en ik bij stichting poezensnuitjes kwamen waren we heel erg ziek. Ik ben toen samen met zusje Jukka naar pleegvrouwtje Eva gegaan, en allemaal zijn we gelukkig weer helemaal opgeknapt.

Doordat we veel medicijnen kregen heb ik een beetje een trauma voor handen gekregen daarom durf ik me nog niet te laten aaien.

Wel ziet pleegvrouwtje veel vooruitgang, ik durf nu al een snoepje uit haar hand te eten!

In het begin durfde ik ook niet mee te spelen, maar nu sta ik vooraan hoor, om de speeltjes te verslinden. Ik ben vooral dol op het verenstokje. En wat ik ook keileuk vind is vliegjes vangen.
Inmiddels durf ik ook al dicht in de buurt liggen, voor de gezelligheid, en zo kan ik alles ook goed zien.
Ik ben heel nieuwsgierig, en steek graag overal mijn neusje in.
Daarom denkt pleegvrouwtje dat ik wel op zoek kan naar mijn gouden mandje, waar iemand met veel liefde en geduld mij dat fijne plekje kan geven.

Maar wat zoek ik dan zul je denken?
Graag zoek ik een rustig plekje zonder kleine mensensnuitjes, omdat ik mensen nog wel spannend vind.
Blafsnuitjes ken ik niet, dus die zie ik liever niet in mijn nieuwe mand.

Wel zoek ik een soortgenootje waar ik mee kan spelen. Het zou fijn zijn als mijn nieuwe poezensnuitvriendje of vriendinnetje niet bang is voor mensensnuitjes, zodat hij of zij mij verder kan helpen om die helemaal te gaan vertrouwen.
Ik hoef niet persé naar buiten, maar een afgezette tuin of balkon mag natuurlijk altijd, het lijkt me heerlijk om daar te kunnen te zonnen.

Ben jij diegene met veel liefde en geduld die samen met mij dit avontuur wilt aangaan en me laat zijn wie ik ben?

Stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en wie weet tot ziens!

Pootje van Tuomi 🐾

.

.

Rozie en Bloesem,

Hallo Iedereen,

rozieRozie vertelt.. 🌹

Wij zijn Rozie en Bloesem, 2 hele leuke lieve ondeugende kroel meisjes. Nou denken jullie zeker dat wij zusjes zijn maar dat is niet zo..! Ik, Rozie ben namelijk geboren rond 17 december 2018 en Bloesem rond 6 maart 2019. Wij zijn wel hele dikke vriendinnen.

Ik ben gevonden en was heel erg ziek en zwaar ondervoed, ze denken dat ik ben gedumpt! In de buurt van mijn vindplaats is een open reismandje gevonden namelijk, gedumpt? Wie doet nou zo iets!?? Ik ben zo lief en gezellig. Helemaal alleen zwierf ik daar rond. Gelukkig werd ik gevonden en veilig naar een warm mandje gebracht. Kleine Rozie, lief klein knuffel meisje werd ik toen ineens genoemd.  Eindeloos knuffelen vind ik heerlijk, ik vertel je dan hoe lief ik jou vind. Pleegvrouwtje heeft zich vreselijk zorgen om mij gemaakt in het begin. Ik mocht toen vaak in haar knuffelbuideltrui samen met haar op de bank slapen. En gelukkig knapte ik toen weer op en kon ik weer lekker spelen met mijn touwtje. Want ik heb een touwtjes tik, geen enkel touwtje waar dan ook is veilig, kei leuk vind ik ze!

En toen opeens..

Kwam Bloesem.. 🌸

bloesem

Ik zag haar en dacht ‘wouwie’ dat is een mini-mij. Een speel kameraadje. Bloesem vond mij ook meteen helemaal leuk en kwam steeds bij mij liggen, ze wilde zelfs helemaal in mij kruipen. Bloesem denkt dat ik haar mama ben en ze denkt dat ze bij mij kan drinken! Nou ja.. Bloesem..  beetje vreemd maar omdat je nog zo klein en schattig bent mag je mijn fopspenen gebruiken hoor, al komt er echt geen melk uit! Bloesem is een mini-mij, ze is net zo lief en schattig als ik, knort me de oortjes van mijn hoofd.

Wij doen echt alles samen, we eten samen, slapen samen, wassen elkaar en spelen samen. En met onze vriend Fritz spelen we ook heel veel. Eerst vonden wij hem eng, hij is zo groot en snapt onze spelletjes soms niet zo goed, maar hij leert snel en nu rennen we met z’n 3tjes achter elkaar aan buiten in de ren. De 3 musketiers noemt pleegvrouwtje ons. 😻

Maar ik dwaal af, pleegvrouwtje kwam ineens met een grote doos vol met raampjes en deurtjes in allerlei vormpjes en maten. Wij keken haar vragend aan en ze vertelde ons dat het tijd voor ons word om te verhuizen. Verhuizen? Wat is dat nou weer? Nou zei ze kleine meisjes worden groot en gaan dan op zichzelf wonen, en jullie zijn nu groot genoeg om naar jullie eigen warme mand te verhuizen. Jullie eigen voor altijd thuis huisje en nu kunnen jullie vast oefenen in jullie appartementje. Dat vonden we natuurlijk erg leuk.

1539d085-7a66-4a4b-91a0-bfaabab894b6Bloesem en ik zijn 2 hele mooie lieve meisjes!! 💕 Dat zegt pleegvrouwtje. Wij houden heel erg van knuffelen, wij zijn mega lief en schattig! Wij zijn nog klein en houden heel erg van spelen, eten en aandacht. Nou mogen wij vertellen wat wij graag willen in ons eigen mandje. Wij zoeken uiteraard mega lief personeel, die ons mega veel aandacht gaan geven. Er mogen best ook mini mensjes zijn, die zijn er nu niet maar wij zijn kroelkippen dus hoe meer handjes hoe meer vreugd. Pleegvrouwtje heeft een buitenren en die vinden wij geweldig. Allemaal boomstammen om in te klimmen en te krabben maar vooral om overheen te rennen, vinden wij kei leuk, achter elkaar aan. Geheimpje… Bloesem valt wel eens naar beneden want ze denkt soms dat ze net zo groot is als mij en Fritz 😹

Wij zouden dus wel heel graag ook een lekkere tuin met veel struikjes en bomen willen. Ja zegt pleegvrouwtje… en dan onder een auto rennen achter elkaar aan zeker? Nee dat willen wij niet! Dus moet die tuin in een rustige veilige omgeving zijn en nog mooier zou het zijn als wij niet uit die tuin kunnen, maar dat is een lastige wens zegt pleegvrouwtje. Als het maar in een veilige omgeving is dat wel!

Wij waren al een paar keer mee in de ambu naar tante Judith voor een prikje, een enting noemen ze dat. Nou gegild dat we hebben!! Drama Queens kunnen we zijn, volgens pleegvrouwtje. En we zijn ook al geneutraliseerd en gechipt.

Zou je ons graag als huisgenootjes willen hebben? Stuur dan een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl

Vertel ons dan wat je ons te bieden hebt.

Kroeltje van Bloesem en Rozie 🐾

.

.

Anne(Besproken tot nadere kennismaking)

Anne.jpgHallo allemaal, ik ben Anne, geboren rond 25 juni 2018.
Samen met mijn broer en zussen ben ik buiten geboren en daar ook gevangen.
Wat waren we allemaal bang in het begin, want we waren helemaal geen mensensnuiten gewent.

Inmiddels zijn mijn broer en zussen al verhuisd naar hun gouden mandjes, ik had wat meer tijd nodig, maar ook ik ben er nu klaar voor om mijn forever home te gaan zoeken.

Ik ben een verlegen en rustig meisje, en in het eerste gastgezin waar ik was, kwam ik niet helemaal tot mezelf, omdat het daar best druk was met andere poezensnuitjes. Ik ben toen naar een ander gastgezin verhuisd met minder drukke snuitjes,  en daar durfde ik langzaam maar zeker op ontdekkingsreis. En wat een belevenis! Ik kan uuuuuren kijken naar hamster tv of degoe tv al zegt pleegvrouwtje wel zo nu en dan dat het tijd wordt om iets anders te gaan doen anders krijg ik vierkante oogjes.

Ik ben op zoek naar een huisje met niet teveel drukte, dus niet met kleine mensensnuiten en veel soortgenootjes. Blafsnuiten ken ik niet, en om te voorkomen dat ik die eng vind heb ik liever niet dat deze in mijn nieuwe gouden mand wonen.

Ik wil graag een lief en rustig poezenvriendje of vriendinnetje, die niet dominant is. Hier in huis is meneer kater toch wel een beetje bazig en dan ga ik vlug onder de bank zitten totdat hij weer weg is. De 2 andere dametjes in huis vind ik wel leuk, soms spelen we ook samen maar meestal vermaak ik me in mijn eentje.

Sinds kort durf ik ook al een knuffel bij pleegvrouwtje te komen halen, al vind ik dat toch nog wel heel spannend,maar eenmaal begonnen kan ik hier toch wel erg van genieten!

Mijn toekomstige baasje en/of vrouwtje moet wel geduld hebben, ik zal me niet direct helemaal thuis voelen, maar wanneer ik in alle rust zelf alles mag gaan ontdekken kom ik vanzelf wel vragen om een knuffel.

Denk je dat jij me dit fijne mandje kan geven? Wacht dan niet en stuur een mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en wie weet tot gauw,ik zit al op de uitkijk!

.

.

Yuki

YukiHoi ik ben Yuki.
Ik heb al nare dingen meegemaakt in mijn jonge leven. Een tijdlang moest ik op straat leven, toen kreeg ik ook nog kittens, een hele zware tijd voor mij.
Gelukkig werd ik wel gevoerd. Maar op een dag was ik ineens mijn kittens kwijt, meegenomen door mensen, en ik bleef alleen achter.
Ik was erg verdrietig. En toen………de dag dat ik een ongeluk kreeg en niet meer op mijn pootje kon staan, zoveel pijn.
Er werd meteen hulp ingeroepen, en vlak daarna kwam mijn toekomstige pleegvrouwtje. Zij heeft mij meegenomen en is direct doorgereden naar de dierenhoofdkliniek.
Daar bleek dat mijn pootje op meerdere plaatsen zo ernstig gebroken was dat deze geamputeerd moest worden, en dat is dezelfde avond nog gebeurd.
Die nacht mocht ik weer met mijn pleegvrouwtje mee, ik voelde me niet fijn, ik had nog pijn, was een beetje in shock en bleef nog een tijd heel depressief.

Maar….de pijn ging weg, en het eten wat altijd voor me klaar stond was best lekker. En ik kwam erachter dat die mensenhanden best heel fijn kunnen kriebelen.
En ik redde me prima op drie poten.
Toen mijn revalidatie in de bench na een paar weken voorbij was, werd ik zo happy, ik ben meteen het hele huis gaan onderzoeken, en pleegvrouwtje keek verbaasd toe hoe goed ik al kon klimmen en springen met mijn drie poten.
Ik ontdekte het kattenluik naar de veilig afgezette tuin, en ging daar s’nachts vaak een kijkje nemen. Overdag bleef ik binnen. Tot pleegvrouwtje mijn geheimpje ontdekte van mijn nachtelijke uitstapjes, toen ging ik ook maar gewoon overdag naar buiten 🙂

Nu ben ik weer helemaal een happy snuitje.
Ik kan heel goed overweg met alle andere poezensnuitjes, ik vind het heerlijk om in mandjes te liggen, maar ik ben ook blij om buiten te zijn.
Ik ben pleegvrouwtje zo dankbaar dat ik haar vaak knuffels en kopjes kom geven en soms zelfs bij haar op schoot kruip.
Spelen vind ik ook heel leuk, eigenlijk doe ik gewoon mijn eerste jaar weer helemaal over, want ik ben pas 1 jaar, en buiten leven is eerlijk gezegd overleven, nu hoef ik alleen nog maar te genieten.

En nu is de tijd gekomen om op zoek te gaan naar een gouden mand.
Een gouden mand met personeel die mij veel aandacht kan geven, maar ook waar andere poezensnuitjes wonen, want dat vind ik reuze gezellig.
En wat heel belangrijk is: Er moet een volledig veilig afgezette tuin aanwezig zijn.
Een tuin met alleen maar rondom schuttingen is niet veilig, daar klim ik gewoon overheen.
Ik red me prima op drie poten, maar ik ben natuurlijk niet zo snel meer als ik ooit was, dus voor mij is het nu gevaarlijk om vrij buiten te lopen.
Het is echt heel belangrijk voor mij om naar buiten te kunnen in de veilig afgezette tuin, dus als je die niet hebt heeft het geen zin om mij te mailen.

Ik ben inmiddels ook geneutraliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wie wil mij een tweede kans geven op een heel gelukkig leven?
En kan mij geven wat ik allemaal wil?
Stuur mij dan een mailtje naar bianca@stichtingpoezensnuitjes.nl En dan lees ik heel graag hoe jouw woon en leefsituatie eruit ziet, en hoe mijn eventuele toekomstige mand er uit ziet.
Kopje van Yuki

.

.

Eros en Phoebe (Besproken )

Hoi wij zijn Eros en Phoebe, broer en zus, geboren in september 2018. We vertellen even wat over onszelf.

Eros en Phoebe .jpgEros: Toen ik net bij ons pleegvrouwtje woonde vond ik het niet zo leuk om door haar geaaid te worden. Dan gaf ik een klein bijtje in haar vinger om dat aan te geven. Zij dacht dat ik ondeugend was, maar ik deed dat omdat ik haar nog helemaal niet kende, en ik wilde het gewoon nog niet. Nu woon ik al wat langer bij haar (en heb ik mijn knikkers ingeleverd bij tante Judith) en nu durf ik te laten merken wie ik ben.

Een lief, toch wat verlegen manneke, heerlijk speels, ik kijk graag naar de vogeltjes buiten, ik geef kopjes en ik hou ook best van een knuffel hoor. Soms ben ik een beetje ondeugend, want ja ik ben wel een manneke natuurlijk 😉
Ik ben nog aan het denken of ik ook op schoot wil liggen. Ik lig wel al graag tegen de benen van mijn pleegvrouwtje aan. Als je bij mij op bezoek komt zal ik best verlegen zijn en je alleen op een afstandje bekijken, maar ik beloof dat als ik in mijn gouden mandje woon en er eventjes heb kunnen wennen, dat ik dan heerlijk ga genieten van aaien en spelen met je.

Phoebe: Ik ben dan wel bijna 8 maanden oud, maar ik ben maar een klein meiske, ik lijk pas een maand of vier oud. Pleegvrouwtje heeft geen idee of ik nog bij zal groeien, of altijd kleiner zal blijven dan andere snuitjes. Ik ben wel een vreselijk lief knuffeltje. Ik lig dolgraag op schoot en speel ondertussen met je, en daarna ga ik heerlijk liggen slapen. Ook speel ik veel met mijn broer en ‘zusjes’ en ik mag dan kleiner zijn, ik sta wel mijn mannetje hoor! Ook ik heb erg moeten wennen toen ik bij pleegvrouwtje kwam wonen, het duurde 2 weken voor ze me kon aaien. En als je me komt bezoeken zal ik dat ook eng vinden. Maar kijk maar naar de foto’s, als je me de tijd geeft kom ik met je knuffelen. Ik ben tegelijk stoer en schrikkerig; als pleegvrouwtje stofzuigt blijf ik gewoon zitten, maar als het heel druk is kruip ik in een hoekje, dat vind ik echt niet leuk. Ik kan dan ook niet bij kleine/drukke kinderen wonen.

Wij kunnen samen worden geplaatst of ieder naar een eigen gouden mandje verhuizen, zolang er dan maar een ander jong poezensnuitje woont om mee te spelen.
We zijn  geneutraliseerd, gechipt en gevaccineerd. We zetten onze koffertjes alvast klaar, terwijl we bij de mailbox gaan zitten wachten op al jullie mailtjes.

Stuur je mailtje naar mail@stichtingpoezensnuitjes.nl en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Kopjes van Eros en Phoebe

.

.

 

 

***

.zie ook Voorwaarden voor Plaatsing

.

.

Advertenties