Mensensnuitjes

Bestuur

..

Ingrid

ingrid

Ik ben Ingrid, voorzitster en  secretaris van  Stichting Poezensnuitjes.  Van kinds af aan zijn er dieren in mijn leven geweest zoals goudvissen, konijnen, honden en katten. Zwervertjes in huis nemen was de gewoonste zaak van de wereld. Van kittens tot een oude blinde kat, niks was te gek bij ons thuis. En nu zijn dieren nog steeds belangrijk in mijn leven. Ik leef samen met mijn vier katten. Van deze vier zijn er drie die of van een zwerfmoederpoes zijn of gevonden in een doosje (lees gedumpt). Als lid van de Stichting probeer ik, samen met de andere bestuursleden en gastgezinnen, het leed van katten een heel klein beetje te verbeteren.

.

.

Bianca

bianca

Sinds het jaar 2007 vang ik zwerfkatten en kittens op, het is een passie voor me geworden.
Zwangere poezen, poezen met kittens, moederloze kittens, volwassenkatten, schuw of tam allemaal heb ik ze al mogen verzorgen. Soms enorm zwaar maar door de grote liefde die je van deze diertjes krijgt enorm dankbaar om te mogen doen.
Al mijn eigen poezensnuitjes zijn ook exopvangertjes die bij mij hun forever home hebben gekregen. Alle opvangertjes die bij mij binnen komen sluit ik meteen in mijn hart, daardoor is het vaak erg moeilijk om weer afscheid van ze te moeten nemen. Ik heb al emmers vol met tranen gehuild, maar als je daarna ziet hoe gelukkig ze zijn in hun nieuwe thuis weet je weer waarom je dit doet “elk poezensnuitje een nieuwe start geven voor een heel gelukkig leven “. Het is triest dat het nodig is, maar zolang er poezensnuitjes in nood zijn stel ik mijn hart en huis voor ze open! Daarnaast hou ik de facebook site van poezensnuitjes bij, en samen met Marina de website. Wanneer je de stichting belt krijg je mij aan de lijn, en ook de meeste mailen worden door mij beantwoord.
Ik vang zelf ook, en rijd de meeste ritten naar en van de dierenarts. Ik ben ook gastgezinbegeleider.

.

.

Frank

Frank1Ik ben Frank sinds juni 2021 penningmeester van Stichting Poezensnuitjes. Van kinds af aan dieren in huis gehad. Hamster, parkiet, vissen, honden en natuurlijk katten.
Op het moment ben ik personeel van Koning Kaos, toen Kaos als kitten bij mij kwam woonde ik klein dus was meer snuitjes geen optie, helaas accepteert hij nu geen andere snuitjes in huis. Ik volgde Stichting Poezensnuitjes al langer via FB dus toen ik hoorde dat ze een penningmeester zochten was ik gelijk enthousiast om op deze manier te helpen snuitjes van een gouden mand te voorzien. Natuurlijk zag ik dit ook als een gouden kans om de sterren van de Stichting oa Kirby, Mister Eddie en Sir Spockie in het echt te ontmoeten. Ik ga mijn best doen om mijn steentje bij te dragen aan het goede werk dat Stichting Poezensnuitjes doet voor alle snuitjes in de regio die dit nodig hebben.
Helaas zijn dit er nog een hele boel, maar alle beetjes helpen!

.

.

Teamleden

.
.
.
IMG_0536Cari
Ik ben niet met dieren opgegroeid, maar heb er altijd grote interesse en liefde voor
gehad. Alle dieren zijn mij lief, maar met katten heb ik iets speciaals. Ik heb zelfs ooit gedroomd dat ik er één was. Ik sprong op schuttingen en schuurtjes….ik vergeet het nooit meer 😉
Ik heb veel geleerd tijdens een 1,5 jaar durende baan in een asiel en heb me later verder verdiept in gedrag.
In 2006 kwamen de eerste zwervers bij mij in opvang. Ik heb er ca. 60 zien komen en gaan, poezen, kittens en katers.
In 2009 ben ik om diverse redenen gestopt met opvangen. Ik heb in de jaren daarna wel een paar keer een hondje uit het buitenland opgevangen. Ook zij hebben hulp nodig.
Toen ik onlangs (april 2015) een vangkooi nodig had voor een ongecastreerde kater die hier de buurt ‘onveilig’ maakte, vroeg Bianca of ik iets voor Poezensnuitjes wilde doen. Natuurlijk! Opvangen wil ik alleen nog in uiterste nood, maar als er een kat gevangen moet worden, is er een kans dat u mij ziet verschijnen. Ritjes naar de dierenarts horen daarbij en verder wil ik overal inspringen waar dat nodig is.
Zelf heb ik op dit moment 5 katten: Safa, een 4e hands siameesje via Marktplaats, Fling. een kater die broodmager met verlamde staart bij mij in opvang kwam, Bumper, een ataxie kater die bij mij geboren is, Yuki, een schuw straatpoesje dat ik na wat knutselen met een kippenhokje en een kattenluik zelf heb gevangen en Roxy, een angsthaasje dat in het asiel in de uitverkoop ging. Daarnaast nog Dibbah, een Spaans zwerfhondje en Ommic, een Roemeentje dat nog in een gemeente asiel op de bus zit te wachten…  Ook lopen er in de tuin nog 4 krielkipjes.
We hebben in Nederland gelukkig geen zwerfhonden en ik hoop dat we ook ooit kunnen zeggen dat we geen zwerfkatten hebben.
 .
.
.
.
.
Iris
Iris
Ik ben Iris, getrouwd met Harrie , moeder van 2 zoons en 1 dochter die geen van allen meer thuis wonen en oma van een geweldig leuke kleinzoon. Als klein meisje was ik al gek op dieren, wij hebben dus altijd huisdieren gehad. Mijn carrière als kattenvanger begon ik in 2002 bij de boerderij waar ik een baal hooi haalde voor onze konijnen.
Deze boer bleek de kittens die daar geboren werden te verdrinken, samen met mijn dochter en haar vriendinnetje heb ik toen een kitten kunnen vangen in een juten aardappelzak. Vervolgens heb ik hulp gekregen van de plaatselijke dierenbescherming , ik leende bij hen een vangkooi en heb de poezen en kittens bij die boer gevangen. De poezen werden gesteriliseerd en weer teruggebracht, de kittens heb ik gesocialiseerd en voor een aantal vond ik nieuw huisje. Luna mocht blijven, Mickey was heel erg schuw en kwam daardoor twee keer terug van plaatsing, toen hebben we hem ook maar gehouden.
In de jaren daarna heb ik 4 jaar vrijwilligerswerk in een asiel gedaan en kwam ik op zoek naar hulp voor zwerfkatten bij Stichting Poezenbel terecht.
Als Poezenbel-vrijwilligster heb ik heel veel opvangertjes in huis gehad en ieder jaar bleef er wel een kneusje en/of een schuwe opvanger hangen waardoor wij ons huis nu delen meer een heel stel Poezensnuitjes.
Vorig jaar overleed helaas Maria, de oprichtster van Poezenbel, en werd de stichting opgeheven. Sindsdien ben ik vrijwilligster van Stichting Poezensnuitjes en kan ik gelukkig gewoon doorgaan met zwerfkatten vangen en helpen.
Omdat ons huis en tuin behoorlijk vol zijn, er wonen naast de poezensnuitjes ook nog 2 hondensnuiten en 4 konijnensnuitjes, vang ik liever alleen nog op als de andere gastgezinnen vol zitten. Ik ben heel blij dat ik in dit geweldige team terecht ben gekomen en hoop dat we met zijn allen nog heel veel Poezensnuitjes kunnen helpen maar het zou helemaal mooi zijn als onze hulp overbodig zou worden in de toekomst. Helaas is het leven geen sprookje dus blijven wij gewoon maar allemaal ons best doen voor alle poezels tot we er bij neervallen :=)
.
.


Janny
Janny

Hallo ik ben Janny.
Ik ben sinds het voorjaar 2015 gastgezin van stichting poezensnuitjes. Ik vind het fantastisch om katten op te vangen. Het is heel mooi en dankbaar om (bange) kittens te socialiseren en op te voeden. Als ze dan naar hun gouden mandje gaan is het altijd wel moeilijk maar uiteindelijk doe je het daarvoor.
Ik heb 3 volwassen uitwonende kinderen en 7 kleinkinderen. Zij zijn ook allen gek op dieren.
Ik ben opgegroeid op een boerderij tussen de dieren, Ik heb toen ik jong was heel wat dieren opgevangen op mijn slaapkamer om liefde te geven of beter te maken. O.a een net geboren biggetje die ten dode opgeschreven was, met veel zorg en vaak voeden, groot weten te krijgen.
Ik heb 2 katten, een kruising maine coon kater, simba. Een noorse boskat poes, Roza. Ik heb aan het huis vast een mooie grote katten ren waar de katten heerlijk kunnen vertoeven maar wel veilig zijn.
2 katten is erg leuk maar er kunnen er makkelijk een paar extra bij, vandaar dat ik zo geniet van de opvang periodes.

.

.

Sanne

sanne.JPGHoi ik ben Sanne,

Als kind was ik altijd bezig met dieren, maar omdat mijn broer allergisch is voor alles met haren hadden wij lang geen huisdieren. Om mijn tiende kreeg ik van mijn oma een (tweedehands) konijn Witje en hierna volgden cavia’s Jopie en Mia die ik op mijn slaapkamer hield. Toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik mijn eerste poes, Miemel, van een collega die haar thuis niet meer kon hebben. Via Stichting Poezensnuitjes kreeg ik Bodo en Bink (Chance) in huis. Drie maanden later overleed Miemel aan de gevolgen van een tumor in haar hoofd.

Het socialiseren van bange Bink vond ik zo leuk dat ik besloot pleegmama te worden. Mijn eerste opvangers waren Donder en Storm, hierna heb ik Adje en Rudolf erbij gehad en heel eventjes Weasel en Sabi. Toen bleek dat mijn Bodo kattenaids en -leukemie had, heb ik de laatste maanden van zijn leven alle aandacht op Bodo en Bink gericht.
Bink is inmiddels uitgegroeid tot een lieve schootkat en hij vind het heerlijk om met kleine poezensnuiten te spelen.
Voor de opvang snuitjes heb ik een kattenkamer waar ze rustig aan het binnenleven kunnen wennen. Zodra het kan gaat de deur open en leren ze het echte binnenleven kennen. Het socialisatieproces is een werkje waar veel geduld, tijd en energie in gaat zitten, maar uiteindelijk krijg je dat dubbel en dwars terug van de dankbare snuitjes!

.

.

Eva

1e91ed49-5f4f-4723-9fe6-7f2308052a2a

.

Ik ben Eva,  gastgezin bij poezensnuitjes.

Al van kinds af aan zijn er dieren in mijn leven, ik zou me ook geen leven zonder voor kunnen stellen. Zelf heb ik 15 jaar 2 poezen gehad en toen zij vorig jaar beide overleden besloot ik dat ik voorlopig geen andere kat meer wilde, maar dat ik wel iets voor ze wilde doen en daarom ben ik gastgezin geworden.

Niks mooiers dan deze schatjes te helpen aan een gouden mandje. Ik heb onlangs mijn eerste opvangertje naar haar nieuwe huisje zien vertrekken en dat was een fijn gevoel, daar doe je het voor. Daarnaast heb ik de functie als Bodyguard voor Bianca.

.

.

Liesbeth

LiesbethIn het voorjaar van 2019 ben ik gastgezin geworden voor Stichting Poezensnuitjes. De dag nadat ik het kennismakingsgesprek had werd er door een kennis direct mijn hulp ingeroepen. In haar tuin was een poes enkele dagen daarvoor bevallen van 6 kittens. Echter 2 van deze kittens liet ze achter nadat ze met haar kittens was gaan slepen. Na 5 dagen speuren en zoeken lukte het moeder samen met alle kittens te vangen. En daarmee had ik direct mijn eerste opvang; Dolly en haar muziekkittens.

Hiervoor was ik 5 jaar lang gastgezin voor een asiel. Dat ik met de overstap naar Stichting Poezensnuitjes direct erop uit zou gaan om katten/kittens te vangen had ik toen zeker niet kunnen voorzien. Wel merkte ik dat het veel voldoening gaf om na dagen proberen eindelijk moeder en kittens met elkaar te kunnen herenigen. Daarom ben ik naast het gastgezin zijn me ook bezig gaan houden met het van de straat halen van diverse zwerfkatten. En dat dat hard nodig is kwam ik snel achter.

Zelf heb ik sinds 20 jaar katten in mijn huis. Ik kan me ook echt geen huis voorstellen zonder katten. Een huis zonder katten is voor mij geen thuis. Op dit moment heb ik 3 katten. Mijn seniordame Sara en ex opvangers Kika en Ties. Naast katten heb ik ook nog 2 konijnen genaamd Lotje en Gijsje.