Tips en adviezen

VOORLICHTING

a. Stichting Poezensnuitjes geeft voorlichting over het belang van neutralisatie via haar mediakanalen.

b. Daarnaast willen wij ook graag niet -kattenliefhebbers duidelijk maken hoe belangrijk het is dat stichtingen zoals de onze, hun werk kunnen blijven doen. Denk hierbij aan de neutralisatieprojecten en wat voor effect dat uiteindelijk geeft.

c. Op verzoek geven wij advies over de verzorging van katten en kittens.

HET BELANG VchipAN CHIPPEN

Alle opvangkatten van Stichting Poezensnuitjes zijn gechipt bij plaatsing!

Waarom chippen en registeren?

De beste reden is nog steeds dat weggelopen katten beter gevonden kunnen worden. Om verschillende redenen,  die hieronder beschreven staan, komen weggelopen katten niet meer terug.

a. Een krolse poes of een niet gecastreerde kater kunnen een flinke wandeling maken. Op zoek naar een geschikte partner dwalen ze te ver af en komen dan niet meer thuis.

b. Katten die net verhuisd zijn kunnen op zoek gaan naar hun vertrouwde woonomgeving en zo de weg kwijt raken.

c. Katten kunnen altijd ontsnappen! Dit kan door onoplettendheid zijn, maar denk ook aan bijvoorbeeld woninginbraak of brand

d. Als een kat schrikt kan deze op de vlucht slaan en in het ergste geval verdwalen en/of niet meer terugkomen.

 12717759_533600460147809_8048483812290619064_n
U moet er toch niet aandenken dat u uw geliefde kat nooit meer terug vindt?
Een chip maakt het in elk geval makkelijker om te achterhalen of uw kat ergens gevonden is. Wanneer uw kat gevonden wordt, is de kans heel groot dat het bij een asiel of dierenambulance terecht komt. Daar zal uw kat gecontroleerd worden op een chip. Als de kat gechipt is, en u heeft uw kat netjes geregistreerd met de juiste gegevens zoals adres en telefoonnummer,  dan zal u benaderd worden door de desbetreffende instantie.
Mocht uw kat vermist zijn dan maakt u  de kans, door middel van de chip, hem of haar sneller terug te vinden.  U kunt uw kat registeren bij een database zoals bijvoorbeeld NDG of Backhome.
Stichting Poezensnuitjes draagt zorg voor de registratie van de door ons geplaatste poezensnuitjes. Maar wanneer u ergens anders een katje haalt, vraag dan altijd na of het katje gechipt is en wie er zorg draagt voor de registratie. Veel mensen gaan ervan dat hun nieuwe kat die zij zelf bij de dierenarts hebben laten chippen, ook door die dierenarts geregistreerd word. Dit is niet altijd zo!!! Vraag dit dus duidelijk na bij uw dierenarts!
Helaas komt het een enkele keer voor dat een kat de chip kwijt raakt. Daarom is het van belang dat u uw kat jaarlijks laat controleren bij de dierenarts. Ook kunt u uw registratiegegevens chekcen via http://www.chipnummer.nl/
Vergeet ook niet bij verhuizing uw nieuwe adresgegevens door te geven. Of als u een ander telefoonnummer hebt, deze te veranderen bij de chipgegevens.

 

HET GEVAAR VAN KANTELRAMEN

kantelraam

Veel mensen kennen nog niet het gevaar van kantelramen voor katten. Katten zijn zeer nieuwsgierige dieren en soms ook waaghalzen. Het is hun natuur om te jagen. Wanneer zij bijvoorbeeld een vogeltje zien willen ze die maar wat graag vangen. En daar doen ze veel voor! Een openstaand raam is dan een geweldige manier om bij dat vogeltje te komen. Ze zullen dus ook proberen uit een kantelraam te klimmen. Het gevaarlijke aan een kantelraam is dat ze vast kunnen blijven zitten, ze glijden naar beneden en kunnen geen kant meer uit. Helaas zijn hierdoor al vele katten overleden. Voorkom dit!

 

12799392_544116235762898_3017317041131734564_n12801295_544116239096231_8955659210675242459_n

Er zijn speciale roosters te koop gemaakt voor kantelramen.(oa te koop bij Zooplus.nl, via de banner op onze homepage te bestellen) Het raam kan dan open blijven staan en de kat kan door dit rooster toch niet naar buiten. Wij adviseren ramen altijd gesloten te houden als u zelf niet thuis bent!

 

Advertenties